Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Ocak 30, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Hasan TANRIVERDİ

Babamın Bastonu

Hasan TANRIVERDİ Yazar Hasan TANRIVERDİ
20 Mart 2021
Hasan TANRIVERDİ
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Baston, uslanmayanın hakkı kötektir, mantığıyla kullanılırdı. Ninemin kontrolünde ve her zaman yanı başındaydı. Anlatırken, arkadaşın gözleri doldu, keşke, bastonlar kafamda kırılsaydı da onlar hayatta olsaydılar. Adam olma yolunda, daha çok kırılsa çok daha iyi yerlere gelebilirdim.

Arkadaşımız, bastonla ilgili ayrıntıları anlatıyordu. Yaramazlığın karşılığı vurulan iki bastondu. Baston sırt, kafa, kol ve bacaklara yani bütün vücuda vurulurdu. Kısacası nereye denk gelirse. Esas atıldığı yer sırttı. Buna karşılık, ağlama numaram hep aynı tempoydu. Sırtımı yokladığında kırılırsa, yenisinin bulunmasına kadar rahat bir soluk alırdım.

Ninemin kontrolündeki bastondan artık korkmuyordum. Çünkü kırılacak kadar şiddete maruz kaldığımdaki acıya alışmıştım. Ninemin bastonu dayak için kullanılan sopaydı. Ben ona ninemin değneği diyordum.

Ninemin gücü ve kafama inen değneği ile barışıktım. Onun için aklıma gelen kötülüğü yapardım. Nineme anam yardım ederse, krallığıma sığınırdım. Krallığım şatom, eski kalelerden daha güvenliydi.

Kardeşim, yaramazlık yapma isteğin ve krallığını açıklar mısın? Diye sordu.

Arkadaş anlatmaya başladı. Denize, çarşıya ve top oynamaya göndermezlerse, yaramazlığa başlardım. Yaramazlık ileri derecelere de varıyordu. Örnek bir defasında pencerenin camlarını kırdım. Okulda kavga ediyordum. Kavganın boyutu önemli değildi. Kavga ettiğimle ilgili haber eve ve babama ulaşırsa ninemin değneği sırtımı yoklardı.

Babam akşam evde ise krallığımda sabahlardım. Okulu o gün asabilirdim.

Babam, şikayetlerin dozunun artmasıyla kırılan bastonun yerine yenisini yaptıracak diye duydum. Yeni bastonu da takmıyordum. Okula geç kalıyor, kaçıp denize ve top oynamaya gidiyordum. Top oyunundan geldim ve yemeğimi yeni yemiştim ki hiç olmayan bir şey gerçekleşti. Babam gelmesin mi?

Babam baston yaptırmış. Baston, su borusundan. Borunun dışını da lastik ile sardırmış. Böyle bir şey sopa değil, herhalde diktatörlere ait işkence aletlerinden biri.

Yaramazlık kanıma işlemiş, normalde isteklerimi ve derdimi açık olarak söylesem belki de izin verecekler ama benimkisi isteğimi yaramazlıkla belirtmek. Ağla bağır çağır ve camı kır ki top oynamaya gideceğim. Göndermek isteseler de gidemezsin diyorlar. Haber babama da uçtuğu için dayağın şekli ve baston çok değişti.

Dayanamayıp ninem bile babamın bastonunu kullansa ağrı kemiklerime kadar işliyor. Ayağa kalkamıyorum. Kırılan değneklere rahmet okuyorum.

Babamın değneği acayip bir şey, kırılma diye bir olay yok. Babam elinde değneği ile önüne gelen ağaç dallarına, fındık dallarına vuruyor ve kırıp geçiyor. O kırdıkça ben ürküyorum. Artık krallığım da fayda etmemeye başladı. Çünkü akşam erken eve gelen babam beni yemekte yakalıyor ve hastanede kırıklarımı bağlatıyordu. Hastaneden geldiğimde nineme ellerini öperim, değneğini bul ve kafamı kır. Yeter ki babamın değneğini bana ver de onu kaybedeyim. Tüm uğraşmalarım boşa gitti ve babamın değneği başımı, sırtımı ve kollarımı kırmaya devam etti.

Babamın okul ile kurduğu bağı çözemediğim için uslanmaya en azından isteklerimi normal ifade etmeye karar verdim. Çünkü her tarafım kırılıyordu. Buna rağmen küçük bir hatam babama aynen gidiyordu.

Arkadaş, kardeşime “Yoksa bankada müdür olabilir miydim? Diyor.

Paylaş
Etiketler: bastondeğnekkötek
Önceki Yazı

A. Yasemin Eren’in İntikam Mevsimi Yayımlandı

Sonraki Yazı

Sol El

Hasan TANRIVERDİ

Hasan TANRIVERDİ

Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'nda öğretmen...

İlişkili Yazılar

Göz Gördü Gönül Katlanmadı
Hasan TANRIVERDİ

Şakacı Adam

30 Ocak 2026
5k
Göz Gördü Gönül Katlanmadı
Hasan TANRIVERDİ

Sevgi Sığınağım

29 Ocak 2026
5k
At Kestanesi
Hasan TANRIVERDİ

At Kestanesi

28 Ocak 2026
5k
Deniz Dalgalı
Doğa-Çevre

Deniz Dalgalı

27 Ocak 2026
5k
Sonraki Yazı

Sol El

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026
Vatandaşın Alım Gücü Azaldı

Türkiye Yüzyılı

30 Ocak 2026
Ailenin Dönüşümü

Ailenin Dönüşümü

30 Ocak 2026
Gece Aforizmaları (l)

İstanbul Üçlemesi Dolmabahçe Sarayında

30 Ocak 2026
Gurbete Arzuhâl

Gurbete Arzuhâl

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap