Yazar Portal
Cuma, Nisan 23, 2021
  • Giriş Yap
  • Kayıt ol
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
İletişim
Yazar Portal
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Hasan TÜLÜCEOĞLU

Asıl Faktör Kürt Halkı

Hasan TÜLÜCEOĞLU Yazar Hasan TÜLÜCEOĞLU
21 Temmuz 2010
Hasan TÜLÜCEOĞLU
1
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Türk insanının Kürt insanıyla yüzlerce yıldır hiçbir sorunu yokken seksen sonrası Özal döneminde terör faaliyetleriyle Kürt sorununun ortaya çıkarılması üzerine özellikle zamanlama açısından düşünmek gerekir.

12 Eylül öncesi sağ-sol kutuplaşmasına girdirilen Türk halkı, bu kulvarda ciddi gaza gelmişken darbe sonrası her şeyin birden kesilmesi üzerine derin uykudan uyanmıştı. Bir oyun oynandığının farkına varıldı ve bu kutuplaşma o günden bugüne artık sıfır noktasına geldi.

Kürt sorunu, Anadolu Türk halkının tecrübe ettiği üzere 12 Eylül öncesi sağ-sol formatta hazırlanıp anarşist uygulamaya dönüştürülerek ülkeyi parçalama ve geri kalmışlığa mahkum etme hedefli bir oyunun yeni versiyonudur.

Öncelikle sünni-alevi çatışmasını hedefleyenler bu tabanda amaçlarına ulaşamayacaklarını anladıklarında Kürt sorunu versiyonunu servis etmişlerdir. Zira alevi de olsa Anadolu Türk insanı, tahrik ve teşvikte edilse diğer Türk kardeşini ayrılıkçılık adına silahla katletmemiştir. Oysa Kürt kardeşlerin ellerine verilen silahlar Kürtçülük adına kabul görüp şakır şakır işlemiştir.

Adı ne olursa olsun her türlü terörizm ve terör olayları, dünyayı kendi lehlerine yönetme ve dünyanın geleceğini planlama adına gaddar ve egoist güçlerce tezgahlanıp bu milletin başına musallat edilmiştir.

Bu bağlamda Kürt sorununun ortaya çıkışı doğal değildir. Yukarda vurgulandığı üzere yıllar önceden planlanıp kademeli olarak ortaya çıkarılmıştır.

Bazı ülkelerin benzer sorunları kendi doğallığında zamanla ortaya çıkmıştır. İngiltere’nin ‘Kuzey İrlanda’ ve İspanya’nın ‘Bask’ sorunu bunlardan ikisidir. Gerek İngiltere’nin IRA’sı gerekse İspanya’nın ETA’sı zaman içerisinde devlet uygulamalarının da tetiklemesiyle kendi doğallığında ortaya çıkmıştır. Dışardan yönlendirmeyle bir oluşum söz konusu değildir. Sonrasında farklı güçlerden destek görmüşlerdir. 

İngiltere ‘İrlanda’ sorununu karşı tarafla masaya oturup uzlaşmayla büyük ölçüde çözmüştür. Zira IRA’dan kopan ‘Real IRA’ barış sürecine rağmen eylemlerini sürdürmüştür. Mart 2009’da iki İngiliz askeri Real IRA tarafından öldürüldü.

İspanya’da ‘bask’ sorununu yine masa başı uzlaşmayla büyük ölçüde çözdü. Zira Mart 2006’da ETA süresiz ateşkes ilan etmesine rağmen Aralık 2006’da havaalanına saldırı yaptı. Bununla birlikte İspanya şimdilik terör sorununu çözmüş görünüyor.

IRA ve ETA, bizdeki PKK’yla benzerlikler göstermekle birlikte aralarında nevi şahsına münhasır önemli farklılıklar mevcuttur. Örneğin hükümetin PKK’yı muhatap kabul etme durumunu devlet rejimi ve Türk kamuoyu kaldıramamaktadır. Bu üç olguda sorunların ortaya çıkışlarından kaynaklanan sebepler bu ve benzeri farklılıkları doğurmuştur.

Dışardan yönlendirmeyle adeta bir taşeron olarak ortaya çıkarılan terör örgütü bu oluşumuna paralel eylemlerine dışardan yönlendirmelerle devam ediyor. Kuruluşunda milli istihbaratın desteğiyle ilgili yazılan ve söylenenler, her saldırı sonrası ortaya çıkan askeri istihbarat zaafları, zihinlerde terör örgütü ve eylemleriyle ilgili soru işaretleri oluşturuyor.

Her ne kadar dışardan destekte alsa bir örgüt yerel halkın desteğini almadan varlığını uzun süre sürdüremez. Küçükken Amanos dağlarının eteğindeki köyümde büyüklerimden, yaban domuzunun ekili alanlara verdiği zarar nedeniyle yaban domuzu avlama hikayelerini çok dinledim. Benim küçüklüğümde yaban domuzu artık yoktu. Çünkü oluştukları ormanlık alanlar yok olmuştu.

Yaban domuzu terörüyle başları beladaki köylülerin domuz avcılığıyla bundan kurtulamadıkları gibi terörde terörist avıyla bitmez, bitirilemez. En kalıcı çözüm oluştukları doğal ortamın ortadan kaldırılmasıdır.

Bu bağlamda bölge halkına büyük sorumluluklar düşmektedir.

12 Eylül’le sağ-sol formatında tezgahlanan oyunun farkına varan Anadolu Türk halkı gibi Kürt halkı da tüm bunların seksen öncesi benzeri bir oyun, ülkeyi bölme ve geri kalmışlığa mahkum etme adına büyük bir tezgah olduğunu anlamalıdır artık.

Paylaş
Etiketler: anadolu türk insanıgüneydoğukürt halkıterör örgütü
Önceki Yazı

Bahar Ve Bursa

Sonraki Yazı

Güvenemediğini Sevemezsin

Hasan TÜLÜCEOĞLU

Hasan TÜLÜCEOĞLU

İlişkili Yazılar

Hasan TÜLÜCEOĞLU

Batılaşma ve Dinin Tasaffileşmesi

17 Şubat 2021
5k
Hamdi ORUÇ

Kur’anı Yaşa ve Yaşat…

11 Eylül 2020
5k
Hasan TÜLÜCEOĞLU

Pozitivizm ve Dindarlar

16 Mayıs 2020
5k
Hasan TÜLÜCEOĞLU

Garplılaşma ve Dindarlar

21 Ocak 2020
5k
Sonraki Yazı

Güvenemediğini Sevemezsin

Yorumlar 1

  1. Ahmet AY says:
    11 sene önce

    “…. Zira alevi de olsa Anadolu Türk insanı, tahrik ve teşvikte edilse diğer Türk kardeşini ayrılıkçılık adına silahla katletmemiştir. Oysa Kürt kardeşlerin ellerine verilen silahlar Kürtçülük adına kabul görüp şakır şakır işlemiştir.”
    Böyle bir tespit, böyle bir yargı için ne diyeceğimi bilmiyorum. Sadece Kürtlerin “şakır şakır” silahlarını işletmeden önce bu memlekette onbinlerce insanı kimleri ne adına katletti?
    PKK şiddeti esas alarak en büyük yanlışı yaptı. PKK bugün silaı bir yöntem olarak kullanmakla en büyük yanlışı devam ettiriyor. Ancak sanki bu memlekette daha önce Dersim’de, Anadolu’da, Doğu’da, Güney Doğu’da binlerce insanı derin güçler katletmemiş gibi yazmışsınız.
    Sayın TÜLÜCEOĞLU ilk yazınıza hoş geldiniz demekle başlamak istiyordum. Sitemli yorumumla birlikte aramıza yürekten bir hoşgeldiniz diyorum.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son

Zevzeklik

11 Nisan 2021

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019

Kalifikasyon

18 Nisan 2021

“İngiliz Efsânesini Bitiriyoruz…” Atatürk Tarafından Verilen 450 Ton Altın

16 Kasım 2018
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

03 Nisan 2021

Şereflikoçhisar’ın Yüzyıllık Lezzeti Tahinli Pide, Nam-ı Diğer Tahanlı Pide

20 Ağustos 2018

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39

Hayali Sermaye ve Borç Refahı

23 Nisan 2021

Yabanda Oruç Ayı

23 Nisan 2021

Yabancı Gözüyle Köy Enstitüleri

23 Nisan 2021

Halilülasyon Günlükleri 7- Şerefli Muhbirler, Vatan Millet, Thodex’ler

23 Nisan 2021

Mikroplastikler Akciğer Hücrelerine Zarar Veriyor

23 Nisan 2021

Sayın Valim Teşvikleriniz Üretimi Artıracaktır!

23 Nisan 2021

Hoş Geldin Ramazan

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi

Ayın Kitabı

Ayın kitabı bölümünde yazarlarımızın kitaplarının yayınlanması için, her ay en az üç yazı yayınlamış ve yazılarının her birinin en az 50 tekil tıklama sayısına ulaşmış veya her bir yazısına en az 5 er portal üzerinde yorum almış olması gerekmektedir.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

YAZAR PORTAL

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun? Kayıt ol

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Tum alanlar zorunludur Giriş yap

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap