Yıllardır Adana Kültür Sanat Derneğinin üyesiyim. Bu dernek benim yanımda çok özel, çok farklı bir yere sahiptir. Rahmetli başkanımız derneğimizin kurucusu Tarih Öğretmeni Sayın Nuran Terliksiz kadın haklarına çok önem verirdi. Bu nedenle tam bir Puduhepa hayranıydı, Puduhepa ödüllerine de çok kıymet verirdi. Geçmişte Atatürk’ün manevi kızı Sayın Ülkü 
Bilim sanat alanlarında öne çıkan isimlere yıllardır pek çok ödüller veren derneğimiz bu yıl da çok güzel isimlere ödüller verdi. Bu yılki Puduhepa Ödülleri 10 Aralık 2016 Cumartesi günü Adana Seyhan Oteli’nin Çukurova Salonunda saat 14.00’te dört önemli şahsiyete verildi. Atatürk’ün Adana’ya geldiğinde Kız Meslek Lisesi’nde bir sınıfta çekilen fotoğrafta Atatürk ile aynı karede olan Sayın Remziye Tatlı Hanımefendi; Türk basınının yüz akı Adana Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı Sayın Cafer Esendemir ; Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümünden Profesör Doktor Sayın Birnur Eraldemir’e; Türk basınının önemli isimlerinden Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Sayın Kudret Sönmez’e ödülleri takdim edildi. Derneğimizin seçkin üyeleri ve değerli konuklarımız da bu güzel ana şahitlik ettiler.
Kimse kusura bakmasın en çok merak ettiğim kişi Atatürk’ü gören ve onunla aynı fotoğraf karesinde bulunan Sayın Remziye Tatlı idi. 
1937 yılıydı. Atatürk Adana’ya gelmişti. Tarih öğretmenimiz “Atatürk okulumuza gelecek. Dersimize girecek.” dedi. Atatürk, “Hangi sınıfta tarih dersi varsa o sınıfa girip ders dinleyeceğim. “ demiş. Bizim de üst üste iki saat tarih dersimiz vardı. Atatürk sınıfımıza girdi. Sağ elini havaya kaldırarak bizi selamladı. “Geleceğin aydınlık ve kültürlü anneleri yerinize oturabilirsiniz.” dedi. Orta boylu, tertemiz aydınlık yüzlü, cildi pırıl pırıl, kara gür kaşlı, masmavi gözlü, çok yakışıklı biriydi. Öğretmenimiz dersi işlemeye devam etti. Konumuz Karluklar ve Türkeşler idi. Arkadaşımıza Atatürk iki soru 
Orada bulunan dernek üyelerimiz ve konuklarımız da çok heyecanlanmıştı. Sayın Remziye Tatlı Hanımefendinin ödülü Puduhepa heykelciğini Başkanımız Sayın Ayşe Meltem Baş takdim etti. Ben de bu güzel anı cep telefonumla videoya aldım. Bu özel anı ölümsüzleştirmek istedim. Atatürk’ü gören gözlerin içine sevgiyle baktım. Ben de bu güzel anı ömrümce unutamayacağım.
Sevgili okurlar, Atatürk’ü gören gözlere bakma mutluluğuna üçüncü kez eriştim. Çocukluğunda babam Atatürk’ü görmüş. Çok 
Ödül alanları ve dernek yönetimimizi candan kutluyorum. Böyle anlamlı izler bırakan güzel etkinliklerde en kısa zamanda buluşmak üzere hepinize mutlu günler diliyorum.
HARİKA UFUK
ADANA
13.12.2016
SAAT: 20.00













