Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazar, Aralık 7, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Mehmet Serdar VURAL

Döv Beni Döveyim Seni-2-

Mehmet Serdar VURAL Yazar Mehmet Serdar VURAL
03 Ekim 2009
Mehmet Serdar VURAL
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Şiddetin bu toplumdaki uzantılarını, sebep ve sonuçlarını konuşurken en son okuldaki şiddeti – ortaöğretim – konuşmuştuk.

Üniversitede ise durum farklıdır. Şiddet paylaşımı söz konusudur. Psikolojik şiddeti aldığı üç kuruş maaşı ve çalışma koşullarını gerekçe göstererek aldırmazlığa, duyarsızlığa ve hatta kabalığa vardıran ( kendisini birşey sanan ) akademisyenler, fiziki şiddeti ise sevgili polisimiz üstlenmektedir. Ama şiddetin yayılımı orta öğretimde olduğu kadar yaygın değildir. Yani size bağlıdır. Eğer duyularınızı kapalı tutar ve sesinizi çıkartmazsanız, okulunuzu okur, bitirir ve paşa paşa mezun olursunuz ama üniversitenin bir öğrenciye vermesi gereken o çok değerli dersi ıskalarsınız; yaşama pratik anlamda hazırlık!

Diplomanız olur,müthiş bir özgeçmiş dosyanız olur ama yolda koklaşan bir çifte tahammülünüz olmaz. Çok yüksek düzeyde yönetici olursunuz ama adam kayırır, rüşvet alır / verir, eşinizi aldatır, ve yalan söylersiniz. Düzenin adamı olup “napalım işler böyle yürüyor” deyip kulağınızın üstüne yatarsınız. Kısaca “idealsiz” olursunuz. Çünkü üniversitenin bir gence en çok öğrettiği şey ülkede, dünyada veya günlük yaşamda olanlar değil olması gerekenlerdir. Eğer bunu ıskalarsanız müdür olursunuz, patron olursunuz, zengin olursunuz, eş olursunuz, baba olursunuz, anne olursunuz, sürücü olursunuz, asker, polis, başbakan, cumhurbaşkanı, meclis başkanı, bakan, milletvekili olursunuz ama adam olamazsınız.

Ressam, müzisyen, heykeltraş, dansçı,tiyatrocu, şarkıcı, yazar, çizer olursunuz ama “sanatçı” olamazsınız. Ve işin en acı tarafı üniversitelerden bu tür bir altyapı olmadan mezun olduğunuz  için yetkili biri olduğunuzda sadece kendi bildikleriniz doğrultusunda kararlar verirsiniz ki o da daha önce yazdığım hareket biçimine eşittir.

 Okul – en azından – olması gerekeni görme açısından bir şanstır. Okul hayatını tamamlamayan, yarıda bırakanlara için ise kendini “ eğitmek” çok hemde çok daha zordur.

Şiddetin en acımasız olduğu alanlardan biridir eş – çocuk dayağı ve namus cinayetleri. Kendisine kültürel, geleneksel ve dini olarak böyle bir hak verildiğini sanan erkeğin kadın üstündeki bir türlü bitmek bilmeyen iğrenç zulmü. Bu tamamen ayrı bir araştırma ve yazı konusudur, bu yüzden bu kadar yazıp kesiyorum ama bu kadarcık yazıyla bile midem bulandı.

 Gelelim madalyonun diğer yüzüne.

 Şiddeti uygulayan yani döven yani dayak atan veya psikolojik baskı uygulayan kişiye.

Genellikle maddi veya manevi çıkarınız olan bir alanda, bu menfaatin onayını elinde tutan kişi. Bu evin içinde başlayıp toplumun herhangi bir oluşumunda kolaylıkla görülebilecek bir sürgit. Ama dayandığı birkaç ana temel var.

 Bunların ilki elinizde tuttuğunuz gücün karşınızdakinin çıkarına olduğunu bilir ve bu gücü kendi egonuzu tatmin etmek için kullanmaktan çekinmezsiniz.

İş yerindeki şefler, müdürler, patronlar, okullardaki amirler hele akademisyenler, profesörler, doçentler,doktorlar bunların en iyi örnekleridir. Dünyayı onlar yaratmışlardır ve dünya zaten onların etrafında dönmektedir hatta dünyanın varoluş ve dönüş sebebi onlardır. Aşağılık kompleksinin yürüyen, yaşayan kanıtlarıdır onlar. Bunu dışında “erk” dengesizliği bu şiddeti doğurur.

 

Kalın Sağlıcakla

Paylaş
Etiketler: toplum
Önceki Yazı

Hangimiz Mağaralıyız ?

Sonraki Yazı

Potansiyel Suçlular

Mehmet Serdar VURAL

Mehmet Serdar VURAL

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

İlişkili Yazılar

Mehmet Serdar VURAL

Şarkının Adı “Acıtır”

23 Ağustos 2012
5k
Mehmet Serdar VURAL

Türban ve Sorular

14 Kasım 2010
5k
Mehmet Serdar VURAL

Dinin Dili

02 Ekim 2010
5k
Mehmet Serdar VURAL

Terbiyeli Fazıl

27 Ağustos 2010
5k
Sonraki Yazı

Potansiyel Suçlular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap