Birkaç gün önce Türklüğün en büyük bayramlarından birisi olan YİRMİ ÜÇ NİSAN ÇOCUK VE EGEMENLİK BAYRAMI’ nı kutladık.
Yaşadığımız son günlerde ortaokullarda meydana gelen cinnet olaylarında çocuklarımızın Yirmi Üç Nisan ruhundan uzaklaşmalarının büyük rolü vardır. Cumhuriyetin temel kolonlarıyla oynarsanız olacağı budur. Allah çocuklarımızı korusun. Dolayısıyla ülkemizin geleceğini kurtarmak istiyorsak çocuklarımızı milli şuurla yetıştirmeliyiz. Tedbirler almalıyız.
Bugün bile bu kadar ayakta durabiliyorsak bunu Eski Köy Enstituleri ve devamı olan Öğretmen Okullarından mezun öğretmenlerin varlığına borçlu olduğumuzu unutmayalım.
Öğretmenim, Köy Enstitüsü mezunu Sait Faizi’n ruhu yüreğimde canlandı bu sabah:
“Haydeğin çocuklar Herkes Atatürk’le ilgili bir şiir ezberlesin.
En iyi okuyana bir armağanım olacak.
Bakalım en güzel kim okuyacak?
Allah’ım o ne büyük bir heyecandı.
Çocuk ruhum canlandı bu sabah yine.
Nasıl canlanmasın ki:
Büyük bedeller ödeyerek geldik bu günlere.
Halkın kendi kendisini idare etmesi, kendisini yakından ilgilendiren kararlara katılması, insanın insanına kulluğu yerine, Yüce Allah’a kulluğun adımlarının atıldığı tarih yirmi üç nisan.
Türk insanının yapısına en uygun yeni harflerle medeniyetin önünün açıldığı tarih.
Türklük bilincinin yüreklere kazındığı tarih.
Kadınların, Avrupa’da bir meta gibi görüldüğü tarihte, insan haklarının, özgür düşüncenin, eşitliğin, seçme seçilme hakkının kararının alındığı yıllar.
“Siz yerde sürünmeye değil omuzlar üstüne yükselmeye laiksiniz” denildiği günler.
Sömürü düzenine son verilip denetimin halka bırakıldığı günler.
Topyekun kalkınma seferberliğinin başladığı günler.
Hürriyetin maviliğinde sevincinden kuşların bile kanat çırptığı günler.
Karanlığın aydınlığa döndüğü günler.
Al bayrağımızın bütün Türk beldelerinde nazlı nazlı dalgalandığı günler.
Ekinlerin bakir topraklarda bereketi beklediği günler,
Çocuklarımızın yeni ufuklara, yeni ülkülere gözünü açacağı günler.
Tek bayraklı, tek vatanlı, tek eşli günlerin kuruldu günler.
Ve Türklüğün kalbinin attığı yer TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN kurulduğu ve çocuklara armağan edilerek her yıl yirmi üç nisanda kutlandığı gün!
Nasıl sevinmeyelim?
Değerli öğretmenim Sait Faiz, sınıfın kapısını açar:
“Günaydın çocuklar.
Yirmi üç nisanla ilgili şiirlerinizi okuyun.
Hepsi de bir birinden güzel okuyor ”
Elinde keman ile bizlere müzik ziyafeti verdiği o yirmi üç nisan bayramlarını hiç unutamıyorum.
Nur içinde uyusun.
Bu sabah kendimi daha zinde daha mutlu hissediyorum.
Herhalde hocamın ruhu kalbimde geziyor.
Yirmi üç nisan günü bütün ailece İstiklal Marşını daha gür bir şekilde okuyacağız ve bayrağımızı balkona asacağız.
Kutlu olsun.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yusuf YILMAZ














