Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Celalettin KURT

İdealizmin Ekseninde Kalmak

Celalettin KURT Yazar Celalettin KURT
04 Şubat 2019
Celalettin KURT
1
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Dünyanın eksen kaymalarına uğradığı bir çağda, idealizmin ekseninde kalmak zor gibi görünse de, dünya hayatını nizam ve intizama koyacak değerler manzumesinin tek şartı, her zaman “idealizm” dir. Zahiren bakıldığında küresel değişim idealizmi reddetse de, cemiyet yapılanmalarında “idealizm” olmadan, başarının ve zaferin yakalanması hiçbir zaman olası değildir.

Değişim ve gelişimlerle küçülen dünyada, küresel güçlerin çeşitli iletişim araçlarıyla yaymaya çalıştığı kara bir propaganda; insanların idrâklerindeki idealizmi bitirmektir. Özellikle günümüzde, iletişim araçlarının en etkilisi, en yaygını olan televizyonlarda insanların beyhude şekilde zamanlarını çalan menfî programların oluşturulması, idealizme karşı en büyük tehdidi oluşturmaktadır.

Dünya çıkar guruplarının strateji ve derin amaçları; insanların düşünme, tefekkür etme, yargılama, sorgulama, ilimle hemhal olma düşüncelerini hep yozlaşmalara uğratma yönünde olmaktadır. Belirli küresel güçlerce dünya televizyonlarında sinsice ve ısrarla yayınlatılan programlar; insanların idealizm ekseninde kalmalarını engellemek içindir. Yani insanlar, tefekkür, düşünce, yargılama, sorgulama ve insan odaklı programların seyrinden çıkartılarak, ne idüğü belirsiz kara programlarla oyalandırılmakta, onların özleri, aslî düşünceleri bir şekilde çalınmaktadır.

Dünyada olduğu gibi, özellikle ülkemiz televizyonlarına baktığımızda da, insanlarımızın hafızasına en kolay ulaşacak programların, insan nefsine uygun gelmesidir. Bu durum çok iyi bilindiğinden küresel sermayeler tarafından yaptırılan ilimsiz, sanatsız, medeniyetsiz, kültürsüz programlar; top-yekûn aile yapısına zararlar vermekte; okuma, yazma, güzel işlerle uğraşma mesailerini insanların ellerinden bir şekilde almaktadır. Bu durumsa; küresel emperyalizmin ve onun uygulayıcılarının küçülen dünyayı emirleri altına alma, yönetme plânlarından sadece bir tanesidir.

Küresel çetelerin düzenekleri hep kendi menfaatleri üzerine kurulmuştur. Dünya gündeminde sık-sık çıkarılan savaşlar, yeni ülke haritaların oluşturulma planları, çeşitli ülkelerin iştah kabartan yeraltı ve yer üstü kaynakları; küresel güçleri yenidünya düzeninde, yeni plânlar yapma konusunda azimli kılmaktadır. Özellikle; petrol, bor, toryum gibi yeraltı kaynaklarının işlerliği, ayrıca kafalarda oluşan “Haçlılık” düşüncesiyle birleştiğinde, onların kafasında bir takım hain plânlar, kendilerince meşru kılınmaktadır. Son yıllarda özellikle de Ortadoğu coğrafyasında gelişen olaylar başka ne ile izah edilebilir. Dün Ortadoğu ve Balkanlarda olduğu gibi, yarın cetvellerle çizilerek yeniden Ortadoğu’da yeni ülkecikler oluşturulursa buna şaşmamak gerekir.

Sinsi, kirli emperyalist plânlardan biri de, üst paragrafta belirttiğimiz dünya yeraltı kaynaklarının elde edilmesidir. Yeraltı kaynaklarının kazanımıyla elde edinilen zenginlikler, düşledikleri yenidünya düzeninin oluşturulmasında harcanacaktır ki, bu hain plânlar; emperyalist güçler tarafından onlarca yıldır uygulanmaktadır.

Elbette, uzun yıllara dayalı diktatörlükle yönetilen Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin yönetim tarzı, insan hakları ve demokrasi adına kabullenilmeyecek bir durumdur. Buralardaki özgürlük, demokrasi, halk hareketleri, yalnız bu ülkelerin kendi eksenlerinde kalarak mücadele biçimine dönüşse, buna kim ne diyebilir. Demokrasi ve insan hakları getirme iddiasıyla bu ülkelerin tepesine binenlerin, şimdiye kadar; kan, gözyaşı, ölümlerden başka sundukları bir şey var mıdır? Emperyalist Deccaller tarafından, yapılan bütün demokrasi işgallerinde tecavüzlerden, ölümlerden, acılardan başka ne görülmüştür?

Emperyalistler kendilerine özgü coğrafyaların dışında, insanlığı güzelliğe götürecek hiçbir yapılanmanın dünya nizâmında olmasını istemezler ve dünyaya yön verme gücünü, her zaman kendi ellerinde tutmak isterler. Birleşmiş Milletler, NATO, IMF, Dünya Bankası gibi kendi güdümlerinde kurulan kuruluşlarla da, özellikle az gelişmiş ülkelerin tepelerinde boza pişirirler. Çünkü bir takım ülkelerin gelişmişliği, kalkınmışlığı, süper ülke konumuna gelmesi Emperyalist ülkelerin yönetme güdülerine her zaman zarar verir. Onun için, özellikle de İslâm ülkelerinin kalkınma ve gelişme emâreleri AB-ABD programlarına kesinlikle sığmaz…

İdealizm; insan melekesini güzelliklere ulaştırır. İnsanları taşına, toprağına, kutlu değerlerine bağlar. Bu değerlerle mücehhez yaşayan idealistler, ülkelerini, kendi coğrafyalarını ufuklar ötesi bir yerlere taşımak isterler. İdealizmin ekseninde kalan ülkeler; kalkınma, çağ atlama düzenine girerler ki, bu da emperyalistlerin (AB-ABD) nin işine hiçbir zaman gelmez… Emperyalistler, bu düzene giren, ya da girme aşamasına gelen ülkelerin tepesinde ‘Demokles’in Kılıcı’ gibi dururlar. Her türlü entrika, her türlü desise, her türlü oyun; kalkınmaya yüz tutan ülkelerin idealizmini bitirmek için oynanır durur.

Emperyalistlerin bütün entrikalarına ve oyunlarına, inat; merhamet, adalet, hak adıyla oluşacak yürek devletlerini oluşturmak, yine insanların idealizmiyle gerçekleşecektir. Dünya Değişse de, bozulsa da çağ; dünyamızın merhamete, adalete, hakka açılacağı kapı, yine idealizmle olacaktır.

Dün Yugoslavya’da böl, parçala plânıyla; bugün Ortadoğu ve Afrika’da uygulanan plânlar arasında pek bir fark yoktur. Yani, mazlum halkların ezilmişliği, onların ölümlerle tanışıklığı, çileli hayatlarının zuhur etmesi, ‘küresel sermaye” güçlerinin umurunda bile değildir. Dün, Kosova’da, Bosna’da, Irak’ta mazlum halkların çektikleriyle; bugün Ortadoğu’da; Libya’da, Mısır’da, Tunus’ta, Suriye’de çekilen sıkıntılar muadil sıkıntılardır. Adına özgürlük hareketi denilen yapılanmaların tamamının arkasında, yine emperyalist güçler vardır.

Paylaş
Etiketler: deccaldünyaeksenidealizmortadoğu
Önceki Yazı

Nişasta Bazlı Şekere Vatandaşın Tepki Koyması Gerekir

Sonraki Yazı

4.7 Milyarlık Navlun Geliri Yabancıya Gitti

Celalettin KURT

Celalettin KURT

İlişkili Yazılar

Vaveylâ
Celalettin KURT

Vaveylâ

15 Kasım 2025
5k
Adım Yunus Emre’dir
Celalettin KURT

Adım Yunus Emre’dir

14 Kasım 2025
5k
Sorgu
Celalettin KURT

Sorgu

10 Kasım 2025
5k
Bu Dünya Küllümen Yalan
Celalettin KURT

Bu Dünya Küllümen Yalan

02 Kasım 2025
5k
Sonraki Yazı

4.7 Milyarlık Navlun Geliri Yabancıya Gitti

Yorumlar 1

  1. Mustafa Kemal ÖZGÜRSOY says:
    7 yıl önce

    Dünya daraldı artık. İnsanoğluna küçük gelmeye başladı. İnsanoğlu bir taraftan uzaydan medet umarken, diğer taraftan da dünya yüzeyinde vahşi bir rekabet içerisinde barınmaya, hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Daha doğrusu devletler bu vahşeti yaratıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap