Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

75 Gün Sonra Yeniden Merhaba

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
13 Ocak 2011
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Geçen hafta uzun bir yolculuktan sonra Türkiye’ye döndük. 75 gün sonra iki kişi gitmiştik, üç kişi geldik. Adını Okyanus koyduk oğlumuzun… Annesinin karnında iken ismini koymuştuk, zaten.İnsanın çocukları olmalı… Öyle bir iki tane değil… En az üç tane olmalı… İnanın yeniden evlat sahibi olmak apayrı bir duygu… Ve mutlaka kızı olmalı insanın… 75 gün boyunca Amerika izlenimlerini yeri geldikçe yazacağım.

Yeni CHP’ye yakışır bir yemek

Geldiğim günün ertesi günü Beylikdüzü CHP’den arayarak geceleri olduğunu ve katılıp katılamayacağımı sorduklarında mutlaka katılacağımı söyledim. Cumartesi akşamı Kaya Ramada Otel’de yapılan dayanışma gecesine katıldığımda ilk defa CHP’nin bir gecesinde çok farklı bir ortamda olmanın keyfini hissettim.

Oturuş biçiminden, sahnenin düzenlenmesine, konuşmalara kadar yeni CHP’nin izlerini görmek mümkündü. CHP üst yönetimi en üst düzeyde geceye katılmışlardı. Bölgemizin milletvekilleri, ilçe başkanları gecede yerlerini almışlardı. Ya ben görmedim yada erken gelip gitmiş olabilirdi ancak Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yoktu. Hayret ettiğimi ifade edeceğim.

Üretmeyenler tasfiye edilecek

Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşması çok iyiydi. İlçenin sorunları çok iyi etüt edilmiş ve çözüm önerileri de, tek tek sıralanarak ülke gündemine küçük göndermelerin dışında hamasete dayalı bir konuşma olmaması da ayrı bir keyif verdi.Ancak konuşmanın aralarına sıkıştırılan vatandaşların önerileri ve yöneticilerin görüşlerinin anlamı çok yoktu. Konuşmadan önce o görüntüler verilebilir ve Başkan İmamoğlu’da konuşmasında o görüntülere gönderme yapabilirdi. Ve böylelikle çok uzun bir konuşma yapmamış olurdu. Ancak bunu da normal buluyorum.

Son söyleyeceğim şu. İlçe örgütleri yaşadıkları kentle ilgili sorunları tespit etmeleri, çözüm önerileri geliştirmeleri daha dinamik yapıları ortaya çıkarır. Aynı zamanda daha rekabetçi bir ortam yaratır. Böylelikle üretken insanlarında önlerinin açılması sağlanmış olur. Galiba yeni CHP’de hiçbir şey üretmeden yıllardır söylenen aynı şeyleri dile getirenleri tasfiye edilecek! Yıllardır ‘biz örgüt emekçiyiz’ diyerek akşamları içmenin, dedikodu yapmanın vede ayda yılda bir yapılan örgüt toplantılarında eleştirmek dışında hiçbir şey üretmeyenlerin yeni süreçte partide daha sert eleştiriler yapmanın dışında işlevlerinin de kalacağına inanmıyorum. Yanılır mıyım? Neden olmasın? Yanılırsam CHP tarihsel olarak önüne çıkan fırsatı tepmiş olacaktır.

Gazeteciler günü

Önceki akşam iki farklı davete katıldık. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın davetlerine katıldık. (Haberim yok ama tahminim tekerlekli sandalye dağıtmayı unutmayan derneğimiz ortalıkta yine yoktu. Gördüğüm kadarıyla dernek yöneticileri iki farklı davette ortalıkta arz-ı endam eyliyorlardı.)

Her zaman ki gibi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un davetinde gazeteci ordusu vardı. Ulusal ve yerelden arkadaşlarımız geceye katılmışlardı. Uzun süredir görmediğimiz arkadaşlarımızla hasret giderdik. Toplantıdan Sayın Uzun’dan mazeretimizi bildirerek erken ayrıldık.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın davetinde ise sınırla sayıda arkadaşımız vardı. Günlük gazetelerin temsilcilerin dışında kimse yoktu. Daha az katılımlı toplantılar daha keyifli oluyor. Ve Başkan Kara’nın masasında çok büyük keyif alarak ayrıldık. Kendisine teşekkür ediyorum.

Az kalsın büyük bir

kaza geçiriyordum

Ancak dönüşte az kalsın Büyükçekmece rampasında büyük bir kaza geçiriyordum. Buzlanmadan dolayı arabam yolda kaydı. Yan yolun beton revüşlerin üzerine iki tekerlekle çıktım sonra ise (verilmiş sadakamız varmış) yan yola indim. Araçta ise ön tamponda küçük bir sıyrık dışında bir şey yoktu.

Şayet yan yol olmasaydı E-5’in ortasında daha büyük kazaya neden olabilirdim. Ve aynı akşam Kıvırcık Ali’nin Tepecik-Büyükçekmece yolunda yaşanan kazada hayatını yitirdiğini öğrendim. Belki benden birkaç saat sonra kaza gerçekleşti.

Hayat dediğimiz ne ki? Ağlayarak dünyaya geliyorsunuz, ağlanarak dünyadan uğurlanıyorsunuz. Yaşadıklarınızla, yaptıklarınızla hoş bir seda bırakıp gidiyorsunuz.

Yat limanı istemezük!

Ne istersiniz?

Amerika’da yerel gündemi takip ederken, Büyükçekmece’de Sivil toplum örgütlerinin ve Esnaf Odası Başkanının açıklamalarını okudum. Yat limanına karşıyız. Hatta imza kampanyası açıldığını okudum.

Yine ‘istemezük’ eylemi. Bir kentin liman kenti olması. O kentin yat limanı olması. ‘Bir kente önce devlet hastanesi mi?’ sorusuna verilecek yanıt şudur. Büyükçekmece’nin iki yakasında iki devlet hastanesi var. Eksiği ile de olsa.

Ancak Büyükçekmece’ye yat limanı yapılırsa, o kentin esnafları bundan fayda sağlar. Yat limanı yapılanca kentin vizyonu değişir. Oteller yapılmaya başlar. Korkmayın devlet hastanesi de özel hastanelere yenileri eklenir. Var olanlar büyütülür…

Kente vizyon katacak olan devlet hastaneleri değildir. Yat limanları gibi, kente yabancı yatırımcıları, konukları, turistleri getirecek olan yatırımlardır.

Amerika’dan bu tartışmaya katılcaktım. Geç oldu ama daha devam edeceğini düşündüğüm bur tartışmaya bir iki paragrafla olsa da katılmak istedim.

Hoşbulduk

‘Hoş geldiniz’ sözlerinizi duyuyorum. hoş bulduk diyorum. Ve Türkiye başka bir güzel be… Neresi olursa olsun… İnsanın doğduğu topraklar başka bir güzel. Başka bir tat… Başka bir özlem… Farklı yerleri görmenin tek ezikliği şu oluyor. Ne kadar kötü yönetildiğimizi…

Paylaş
Etiketler: Amerika'da yerel gündemiBeylikdüzü CHPgazeteciler günüİlçe örgütleriyaşamYusuf Uzun
Önceki Yazı

İstinaf Mahkemelerinin Kurulması Hızlandırılmalıdır!

Sonraki Yazı

Doğru Çalınan Kapılar

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Doğru Çalınan Kapılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap