Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

46 Yıldır Lider Perinçek ve Elektiriklerimiz Yok

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
21 Şubat 2015
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i anlatırken, şöyle konuşurduk. “Dedemin zamanında vardı, babamın zamanında da vardı. Benim zamanımda da,  

zamanın da vardı. Yeter” derdik.
Perinçek, 1969’da illegal Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP), 1978 yılında Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni, 1991’de Sosyalis Partisi’ni, 1992’de İşçi Partisi’nin kurdu. Türkiye siyasi hayatında 46 yıldır, bir siyasi hareketin genel başkanı, kurucusu ve doğal lideri olarak yoluna devam ediyor. Hemde yorulmadan, hız kesmeden… Siyaset söylemleri dönem dönem değişse de, devletin en önemli savunucusu ve derin güçlerin önemli bir partneri olarak, parti adını değiştererek varlığını koruyor.
****

Türkiye siyasi hayatında 1964 yılında Adalet Partisi Genel Başkanı olarak giren Süleyman Demirel 9. Cumhurbaşkanı seçildiği 16 Mayıs 1993 tarihine kadar hayatı genel başkan (başbakan, başbakan yardımcısı) olarak geçti. Tam 29 yıl.
****

Türkiye siyasi hareketinde en uzun dönem genel başkanlık yapan diğer isim de İsmet İnönü. 1938 yılında Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, 26 Aralık 1938 yılında toplanan CHP 1. Olağanüstü Kurultayı’nda partinin “değişmez genel başkan”ı seçildi. 8 Mayıs 1972 yılında yapılan CHP 5. Olağanüstü Kurultay’da genel başkanlığı kaybetti. Yerine Bülent Ecevit seçildi. İnönü 35 yıl CHP Genel Başkanlığı yapmıştı.
****
Bizim kuşak, bizden sonra ki kuşaklar Süleyman Demirel’in uzun yıllar Türk siyasi hayatında etkili bir aktör olmasından dolayı belleklerimize kazındı.
Ve geçtiğimiz günlerde İşçi Partisi’nin ismi Vatan Partisi olarak değiştirilen kongrede Genel Başkanlığa 46 yılını doldurarak, yeniden Doğu Perinçek seçildi.
****
Ve Türk siyasi hayatında 46 yıl genel başkanlık yapan bir siyasi hareketin lideri olan Perinçek Türkiye’ye demokrasi vaat ediyor öyle mi? Düşünseniz ya, partisi iktidar olsa 46 yıldır başbakan olarak ya da devlet başkanı olarak bilecektik. Büyük ihtimalle de öldüğünde partinin başına oğlu geçecekti. Ve öldüğünde de büyük ihtimalle siyasi hareketin lideri de oğlu olacak.
****
Şimdi bu parti ülkeye ne vaat edebilir ki? Partiye katılan isimlere bakın ne vaat edeceği o kadar belli ki? Eski Türkiye’nin ne kadar karanlık ismi varsa, Ergenekon davalarının önemli isimleri partide…
70’li yıllarda Aydınlak Gazetesi ile Türkiye’de ki sol hareketleri jurnalliyordu. Hiç unutmam, Sefaköy’de takıldığımız kahveyi baş sayfadan manşet yapmışlardı. Dönemin silahlı çatışma ortamında birilerine jurnalleme yapıyorlar ve hedef gösteriyorlardı.
Aydınlık Gazetesi’nin hedef göstermesi ile ne kadar silahlı saldırı yapılmıştı, gözaltılar, polis baskınları yaşanmıştı?
Türk sol haraketleri Aydınlıkçılarla her zaman mesafelerini özel olarak korumuşlardı.
****
Sonra, AK Parti iktidarı döneminde darbe girişimlerinde oynadığı rolü ,Ergenekon davalarında izledik. Ardından hapis cezası aldı. Ancak Yargıtay’ın zamanında karar vermemesi üzerine; AK Parti’nin demokratikleşme paketiyle getirdiği tutukluluk sürelerinin kısaltılması uygulamasının TBMM kabul edilmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi’nin veridiği kararıyla Ergenekon sanıkları serbeste bırakılmıştı.
Perinçek’de Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, serbest bırakılanlar arasında yerini aldı.
Anlayacağınız Yargıtay kararını önceden verseydi, ismi değişerek Vatan Partisi olan İşçi Partisi’ne Ergenekon Sanıkları katılamayacak, Doğu Perinçek de partinin genel başkanı olamayacaktı.
****

Cezaevinden çıktıktan sonra katıldığı bir televizyon programında Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını savunarak, şaşkınlak yaşatan Perinçek Türk Siyasi tarihinin en uzun genel başkanlık, liderlik yapan ismi olarak, CHP’nin 6 okunu da sahip çıkarak seçimlerde başarı yakalayacağını düşünen, o’na umut bağlayanları Haziran seçimlerinde bir kez daha umutsuzluk beklediğini buradan belirtmek isterim.
Bu millet her zaman darbecilere gereken yanıtı sandıkta vermiştir. Vermeye de devam edecektir.
****
Yeni Vatan Partililer, eskinin İşçi Partilileri’ne sorsanız, “bir adam 46 yıl genel başkanlık yaparsa, o’nun partisine ne denir?” diye sorsanız verecekleri yanıt belli. Ancak Perinçek liderleri olunca verecekleri yanıt ta büyük ihtimalle gerçek duygularını yansıtmayacaktır.
İşçi Partisi’nin ismi de Vatan Partisi olmuştu. Kimi İP’lilerde CHP içersinden milletvekili olmak için çaba sarf ediyorlardı. Bilin ki, kazara milletvekili seçilseler ilk işleri İP’e pardon Vatan Partisi’ne katılmak olacakların, bunu yaparken söyleyecekleri de bugünden bellidir. “Partimiz 6 oku savunmuyor, Atatürk’ün partisi olmaktan çıktı. Gerçek Atatürkçü, 6 okun sahibi Vatan Partisi’ne katılıyoruz.”
Ülkenin siyasi iklimi soğumaz, siyasi yolları kapanmaz

İki gündür elektriklerimiz yok. Bedaş ise çalışıyor muş! Öyle açıklama yapmış. Kar ise sitemizde dün sabah yaklaşık 1 metre idi. Yollarımız kapalıydı. Akşam üzeri açıldı.

Son söz:
Dün elektrikler kesikti. Karanlıktı, soğuktu ve yollar kapalıydı. İnşallah bu ülkenin tarihi bir daha kararmaz… Siyasi iklimi soğumaz, siyaset yolları kapanmaz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında yerlerini alırlar.

Paylaş
Etiketler: CHPSiyaset söylemleriTürk siyasi hayatında
Önceki Yazı

Şubat Ayı, Dert Ayı..

Sonraki Yazı

Özgecan’ı Ben Öldürdüm

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Özgecan’ı Ben Öldürdüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap