Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Kanunsuzluklara Taviz Verilmemelidir…

Dr. Burhan ÖZFATURA Yazar Dr. Burhan ÖZFATURA
10 Haziran 2012
Burhan ÖZFATURA (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Türkiye hukuk devleti olmadığı ve iktidarlar kanun tanımayanlara devamlı taviz verdiği için; Devlete kafa tutmak/halkın haklarını hiçe saymak/sokakları savaş alanına çevirmek/işe gitmemek/ekonomiye ciddi zararlar vermek/kabadayılık etmek/polise saldırmak, olağan hale gelmiştir.

-THY'de yaşanan son rezalet de bunun yeni bir örneğidir. Tam anlamı ile yüz kızartıcıdır. Vatandaşın haklarına saldırıdır. Ve mutlaka cezalandırılması şarttı. Aksi halde; mağdur olan, işi aksayan, sağlığı riske giren, yüz bine yakın vatandaşın ahı iktidarın sırtına binecektir.

-O ne çirkin tablo. Tam bir keşmekeş. Tam bir curcuna. Bağıranlar, düdük çalanlar, halay çekenler. (Çoğu da kadın.) Ve neticede, mağdur olan yüzbine yakın yolcu. THY’nin uğradığı 2 Milyon Dolarlık zarar. Ve hala kabadayılık taslayan Hava İş sendikası yönetimi. 30 yıldır değişmeyen bir sendika başkanı.

-Yıllardı, hep aynı çirkin provokasyonlar. THY karşı, ekmek teknesine karşı, tasvip edilmeyecek provokasyonlar. Firmanın itibarına, iş hacmine (özellikle Turizm ve Hac sezonları seçilerek) vurulan darbeler.

Ve, ne yazık ki, yapanın-yaptığı yanında kar kalmaktadır. İktidarlar pısırık ve aciz durumdadır.Mesela, şimdi, özellikle merak ediyorum;

1-THY, tamamen mevzuata uygun olarak çıkardığı kişileri, tekrar işe alma, basiretsizliğini gösterecek midir? (Bu kişiler, kaybettikleri tüm tazminat ve hakları, Hava-İş sendikasından talep edebilirler.)

2-THY, uğradığı zararı, (Mevcut mevzuat imkan verdiğine göre) Sendika’dan talep edecek ve çatır-çatır alacak mıdır?

3-AKP, (daha önce gerçekleştirdiği ve ne yazık ki CHP nin başvurusu ile Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği) uygulamayı tekrar gündeme alacak mıdır? Sendikalarda ve tüm STK’larda, iki dönemden fazla başkanlık yapma yasağını getirecek midir? Böylece mevcut saltanat ve ağalık düzenini yıkacak mıdır? Aleni yağma furyasını sona erdirecek midir?

4-Grev yasağını getirmede gösterdiği kararlılık ve cesareti; sendika ve tüm STK larda titiz bir mali denetimi gerçekleştirmede de gösterecek midir? Bu arada; sendika aidatlarının, işveren tarafından topluca ödenmesi düzenini kaldırıp, işçilerin insiyatifine bırakacak mıdır?

5-Sadece ücrete dayalı sendikacılık düzeni yerine, verimliliği esas alan ve teşvikli ücret sistemlerini/performansı ön plana çıkaran bir uygulamayı gerçekleştirebilecek midir?

6-İş mahkemeleri ve Danıştay; mevzuatı bir tarafa koyarak, devamlı olarak işçi yanında yer alacak ve hep işvereni haksız görmeye devam edecek midir?

7-İktidarlar, (hiçbir sendikalı işçinin olmadığı) medyanın gazına ve baskılarına kapılarak, çalışma mevzuatını iş veren aleyhine düzenlemeye devam edecek midir?

 

8-Bu kadar çok işsizin olduğu bir Ülke’de; her şeye razı olarak, binbir torpil arayarak işe girenler; ne zaman vicdanlarının sesini dinleyecekler, şükretmeyi öğrenecekler, kanunlara sayğılı davranmaya başlayacaklar, saldırgan tavırları terk edeceklerdir?

Bütçe’nin % 30 maaş ve ücretlere gitmektedir. Acaba, kaç kişi, “aldığımı hak ediyor muyum” diye sormaktadır? Eğer bir öğretmen, dersini terk ediyor ve öğrencilerine karşı sorumsuzluluğunu idrak etmiyorsa, zaten bu göreve layik degildir ve aldığını hak etmemektedir. Yine bir doktor hastaları ile ilgileneceğine sokaklarda kavga ediyorsa, af edilecek tarafı yoktur.

Ve ne yazık ki, aynı grupları ve sendikaları, sadece maaş-ücretle ilgili olaylarda görmüyoruz. Her provokasyonun ve huzur bozucu eylemin içinde, kızıl bayraklar altında da görüyoruz.

Sayın Ulaştırma Bakanı, kabin memurlarının 6.200 TL aldığını söylemektedir. Bu, az bir para mıdır? Kimse yeri doldurulmaz değildir. Beğenmeyen çeker gider. Zaten, kapıda binlerce bekleyen bulunmaktadır.

Grev yasağı ile ilgili düzenleme, fevkalade isabetlidir ve zaruridir. Sendikaların Türk ekonomisine verdiği zararları hesaplamak mümkün değildir. Nitekim; Yunanistanı ve KKTC yi batıranlar da, (doymak bilmeyen) sendikalardır.

İşçi hakkı masalı ile tüm Türk halkının haklarını gaspetmeye, kimsenin hakkı yoktur. Verilen her taviz, ekonomik çöküşü daha da hızlandıracaktır..

İşsizlerin hakkı daha acil ve önemlidir?

Paylaş
Etiketler: hukuk devletiTHYtürkiyeTürkiye hukuk devletiuğradığı zararı
Önceki Yazı

Şeker Hastalığı İlacı Mesane Kanseri Yapıyor

Sonraki Yazı

Peygamber ‘Şehir’, ‘Medeniyet Demek…

Dr. Burhan ÖZFATURA

Dr. Burhan ÖZFATURA

İlişkili Yazılar

Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Cehalet ve Gericilikle Savaş, Halkla Savaş Değildir

01 Haziran 2023
5k
Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)

01 Mayıs 2021
5.1k
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler (II)

23 Nisan 2021
5k
Bilgilendirmeler…
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler…

17 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

Peygamber ‘Şehir’, ‘Medeniyet Demek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap