Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Uğur ÖZALTIN

AKP Ve CHP’nin Makus Talihi

Uğur ÖZALTIN Yazar Uğur ÖZALTIN
24 Kasım 2011
Uğur ÖZALTIN
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Yola kocaman bir çukur açarlar ve üzerini örterlermiş sonra Fili o yöne kovalar ve çukura düşürürlermiş.  Siyah elbiseli adamlar gelir Fili sopalarla günlerce o çukurda döver eziyet ederlermiş. Sonla giderler siyah elbiselerini çıkartıp beyaz elbiseler giyerler File yemek ve su verirlermiş. Bu olay birkaç defa tekrarlandığında Filin beyaz elbiseli adamlara tam itaat ettikleri görülmüş.

Sağ ve sol ideoloji ide ülkemizdeki AKP ve CHP’ye biçilen roller de aynıdır. AKP Beyaz elbiseli, CHP siyah elbiseli AYNI ADAMLARIN partisidir. Zaten bende PARTİ TUTMAK duygusu ve ihtiyacını yok eden bu siyah ve beyaz elbiseli adamların aynı adamlar olduğunu bilmem ve Fil olmadığımın kendimce ilanı halidir. Biliyorum ki, siyah elbiseli adamları da tutsanız , beyaz elbiseli adamları da tutsanız aynı kapıya çıkacaksınız.

CHP asker kadroların kurduğu ilk partidir ve DP CHP nin içindeki kadrolar tarafından kurulmuştur. 1950 seçimlerinde DP iktidara getirilmiş ve Türkiye NATO ya girmiştir. Bu tarihi süreçte DP, AP, ANAP, AKP vizyonuyla beyaz elbiseli kadrolar 10 yıllık iktidar yoluyla ülkemiz idare edilmiş CHP 61 yıl boyunca tek başına iktidar olmamıştır ya da edilmemiştir de denilebilir.

CHP 61 yıl boyunca tek başına seçimle iktidara gelememişse de askeri darbeler ile emir komuta zincirini uygulamış desteklemiştir. Desteklemeye de mecburdur. Çünkü CHP gücün sembolü bir partidir Cumhuriyeti kurmuştur. DP ise paranın, sermayenin, ağaların, patronların partisidir. Bu da DP ye biçilen roldür. Türkiye DP, AP, ANAP, AKP elleriyle hep ekonomik devrimleri gerçekleştirmiştir. CHP nin iktidara gelemeyişinin en büyük sebebi CHP nin gücü ve askeri sembolize-temsil etmesidir ki, Ecevit ile 1974 de Kıbrıs barış harekatıyla görevini yerine getirmiştir.

Sayın Başbakan Erdoğan konuşmalarında çok defalar CHP nin 61 yıldır tek başına iktidara gelemeyişini alaya almıştır. Muhakkak ki, sayın Erdoğan kendisinin ve partisinin kürelesel ölçekli sahnedeki vizyonunun ne olduğunun farkındadır. Tek adamları kıyasıya eleştirirken kendisinin de AKP nin başında TEK ADAMLIĞI rolünü yeri geldikçe topluma yansıtmaktadır. ABD nin Ortadoğu politikaları icabunca başbakan olduğunun farkındadır. Ortadoğu da diktatörlerin iskambil kağıdı gibi yıkıldıkları bu dönemde GÜÇ ve EKONOMİ Sayın Erdoğan da toplanmış haldedir. CHP ve darbeci generallere artık ihtiyaç yoktur. CHP vizyonu bitmiştir ve Deniz Baykal’ın ardından yürüyen merdivene ters binen bir lider ile temelli bitirilmektedir.

Şirret kavgacı bir genel başkan ile toplumu yıllardır kendisinden soğutan bir CHP yürüyen merdivene ters binen ve halk oylamasında oy kullanamayan bir genel başkan ile AKP ye % 50 oy normal değil mi ? Şimdi de bir CHP vekili Dersim olayını patlattı. Yürüyen merdivene ters binen ve halk oylamasında oy kullanamayan genel başkan da Alevi ve Dersimli. Ben size işin en özünü söyleyeyim mi, küresel karanlık eller ülkemizde dilediği partiyi iktidar yapıyor dilediklerini de muhalefette tutuyor, işi biten iktidar partilerini de çöpe pat diye atıyorlar. Turgut Özal mezardan çıksa da ANAP var mı yok mu görse. Hatta Semra Hanımı kapalı alanda purosunu püf püf tüttürürken bir görse. Özal’a 2. Atatürk deniyordu. Erdoğan’ı da padişah yapan hatta peygamber ilan eden AKP li de çıktı.

DP ve ANAP 10 yıllık iktidarları sonucunda genel başkanları vefat etmişlerdir. Sayın Erdoğan da konuşmalarında Menderes ve Özal vizyonlarını sahiplenmiş Erbakan vizyonunu GÖMLEĞİ ÇIKARTTIK diyerek reddetmiştir. AP ve Demirel^’e karşı çıkmıştır. Demirel hükümetten 6 defa çekilmiş 7. defa hükümet kurmuştur. Menderes ve Özal ile tek kullanımlık draje hap gibi olmuş iktidara gelmişlr hiç muhalefette bulunmadan silinip gitmişlerdir. Ben şahsen Menderes ve Özal’ın günümüzde hala yaşıyor olmalarını isterdim. Çünkü iktidarları esnasında yaptıkları hataların sonuçlarını görsünler isterdim. Sayın Erdoğan da konuşmalarında çok kere muhalefete düşmesi durumunda siyaseti bırakacağını söylemiştir.Gerçi Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül’ün bir geçmişleri ve muhalefet ettikleri süre var ama onlar GÖMLEĞİ ÇIKARTTIK diyerek geçmişin hesabından ustaca yırtıyorlar. LAİKLİK DİNSİZLİKTİR fikriyatı ekolünden çıkıp LAİKLİ DİNSİZLİK DEĞİLDİR söylemine varabilmek GÖMLEĞİ ÇIKARTMIŞ olduklarının ispatı olsa gerek.

Peki CHP gömlek çıkarabilir mi ? Genel başkanı çıplak olabilir mi ?  Mesela ölmüşlerine Cami de mevlüt okutabilir kendi sesiyle Kuran okuyabilir mi ? Hacca gidebilir kameralar eşliğinde Kabeyi 7 kere tavaf edebilir mi ? Yok yok yapamaz. CHP ve asker ülkemiz bir savaşa girmedikçe hükümet olamaz. Eğer gelecekte ülkemiz bir devletle savaşa girerse roller ve işler değişir. Tek adamlı partiler ki buna AKP de dahildir, ani gelirler ani giderler. Anayasa meselesinde meclisten umut azalıyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi olmazsa Erdoğan Cumhurbaşkanlığını ister mi bilemem. Özal da o hatayı yapmıştı ve ANAP Özalsız yürümedi. AKP aynı akıbeti yaşar mı bilemem.

Bakalım zaman neler getirecek. Yazımı okuyan AKP li arkadaşlarım bana kızacaklar biliyorum ama ben ne siyah elbiseliyim ne de beyaz elbisem var. Siz hangi renk elbiseyi severseniz sevin zevk sizin.

Paylaş
Etiketler: 10 yıllık iktidarları sonucundaakpanapapasker ülkemiz bir savaşa girmedikçeDPLAİKLİ DİNSİZLİK DEĞİLDİRMesela ölmüşlerine Cami de mevlüt
Önceki Yazı

Elektirik Aboneyi Kaç Kez Çarpar?

Sonraki Yazı

Din’ler İstismar Aracı mı? Akıl, Bilim ve Din’ler

Uğur ÖZALTIN

Uğur ÖZALTIN

25 temmuz 1966 Manisa doğumluyum. Manisa Lisesi Edebiyat bölümü mezunuyum. Manisa da merkez de ikamet etmekteyim.

İlişkili Yazılar

Uğur ÖZALTIN

Kısa Kısa – Gereksiz

19 Haziran 2015
5k
Uğur ÖZALTIN

Katillik Nerede Başlar

05 Haziran 2012
5k
Uğur ÖZALTIN

Sor Soruyu

30 Mayıs 2012
5k
Uğur ÖZALTIN

Üstün Dökmen Döktürdü

17 Mayıs 2012
5k
Sonraki Yazı

Din'ler İstismar Aracı mı? Akıl, Bilim ve Din'ler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap