Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Ocak 31, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Acı Üstüne Acı….

Dr. Burhan ÖZFATURA Yazar Dr. Burhan ÖZFATURA
28 Ekim 2011
Burhan ÖZFATURA (Dr.)
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Cenab- ı Hak , daha beterinden korusun. Son günlerde acı üzerine acı yaşıyoruz. Şehitlerimizin haberi taze iken ,bu defa depremde kaybettiklerimizle sarsıldık. 1) Şüphesiz ,Rabbimizin kudreti karşısında aciziz. Ama gereken tedbirler alınsa , ciddi bir denetim düzeni olsa , böylesine kötü inşaatlara geçit verilmese bu kadar kayıp verilir miydi? Asla. – Yedi katlı bina i iskambil kağıtları gibi , üst üste yapışmış. Öğreniyoruz ki , zaten sabıkalı bir yapı imiş. Uzun süre iskana kapatılmış. Sonra sorumsuz ve ahlaksızların gayreti ile , iskana açılmış. Ve sonuçta facia yaşandı.Şimdi kimden hesap sorulacaktır? Yoksa , her zamanki gibi , yapanın yaptığı yanına kar mı kalacaktır? – Bölge, devamlı depremlerin yaşandığı , fay hattı üzerinde bir yer.

Ama ciddi hiçbir tedbir yok. İnşaatlar çürük. Ne doğru dürüst demir var , nede beton. Aslında böylesine 7,2 lik bir sarsıntıda değil , çok daha düşük ölçekli bir depremde, yerle bir olmaya mahkum. Yazık oluyor kaybettiğimiz kardeşlerimize / kadınlarımıza /çocuklarımıza / öğretmenlerimize /öğrencilerimize. Bile bile lades. – Devlet Afet sonrasında üzerine düşeni, hızla yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. ( Belli olmuştur ki ,Marmara depreminden sonra , ciddi çalışmalar gerçekleştirilmiştir.) Tüm ekipler, ekipmanlar, Bölgeye yağdırılmaktadır. Türk Halkı,her zaman olduğu gibi , cömertliğini sergilemektedir. Dilerim ki , dağıtımda titiz davranılsın.

Yardımlar; çıkarcılara , ahlaksız tiplere , teröristlere gitmesin. Bölgenin nüfusu , (Adapazarı depreminde olduğu gibi aniden iki katına çıkmasın. Beleşçilerle , kan emicilerle dolmasın. ( Kaybettiklerimize Allahtan Rahmet , kalanlara sabır , yaralılara da şifa diliyorum.) 2) Terör , 30 yıldır bitmeyen bir çile . Dış mihrakların sahneye koyduğu , hainlerin oynadığı bir oyun. – Türkiye’nin önünü kesen , kaynaklarını tüketen , huzuru bozan , binlerce aileye ateş düşüren evlat acısı yaşatan bir trajedi. – Gerçekleri herkes biliyor.

Nedense hep fluğ konuşuluyor , açık net konuşulmuyor. Şöyle ki; a) Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Zira Kürtlerin yer yüzünde en rahat yaşadıkları , hiç sıkıntı çekmedikleri , nüfusa oranlarının çok üzerinde (milletvekili,bürokrat,yargıç,asker,iş adamı vs.) temsil hakkına sahip olduğu , en fazla kaynağın aktarıldığı(vergi ödenmez, elektrik ve su parası düşünülmez,her türlü soysan yardımlar ve destekler sağlanır, ihalelerde kayrılır, vs.) bir ülkedir, Türkiye. Buna rağmen devamlı şikayetçi olunur. Talepler bitip tükenmek bilmez. Hele hele (Bölge halkı ile ilgisi, olmayan, zaten bölgede değil büyük şehirlerde lüks hayat yaşayan , ağalık düzeninin temsilcileri)milletvekillerinin talepleri / baskıları/şantajları, evliyaları bile çıldırtacak düzeyde olur.

Terörü de , bir baskı aracı olarak kullanmaktan hiç sıkılmazlar. b) Sorun Ermeni sorunudur. PKK bir ermeni terör örgütüdür.Amaç bölgedeki Kürtleri , ( öldürerek ve göçe zorlayarak) tasfiye etmek , “Büyük Ermenistan” idealini gerçekleştirmek 2015 Yılında ABD ye bağlı bir Ermeni Devleti kurmaktır. Kuzey Irakta ki yapılanma da , Kürt’ler için değildir. Barzani Yahudi asıllıdır.Kurulan İsraile tampon görevi ifa edecek “ Barzan Devleti” dir. Nitekim; Kuzey Irakta askeri ve sivil tüm sahalara İsrailliler hakimdir.PKK lıları da eğiten , silah sağlayan , saldırtan İsrail’dir. ( Elbette , ABD ve Almanya’nın , Suriye ve İran ‘ın destekleri de bilinmektedir.Son Terör saldırılarında , Black Water mensubu , psikopat , katil , paralı askerlerin rolü de önemlidir.) Sayın Başbakan, niçin açık açık , İsrail / ABD / Ermenistan / Almanya /Yunanistan/ Bulgaristan/ Fransa / Danimarka / İsveç /Norveç /İtalya / Suriye / İran vb. ülkeleri açıkça teşhir etmemektedir? Dünya komu oyu önünde rezil duruma düşürmemektedir? c) Son , intikam operasyonunu , gururla izliyoruz.

Sayın Genel Kurmay Başkanına da , harekatı bizzat yönettiği için , şükran duyuyoruz.( Zira en kritik anlarda bile golf zevkinden vazgeçemeyen , komutanları da maalesef gördük.) İnşeallah , liderleri ile birlikte , tüm örgütün kökünü kazır. Yurt içi kamplar dahil, tüm ihanet yuvalarını başlarına yıkar d) Ümit ediyorum ve diliyorum ki; devamlı savunmada kalmak , her gün baskın yemek, çok sayıda şehit vermek dönemi kapanır.Baskın yapan biz oluruz. . e) İnşeallah; en kısa sürede , bu pejmürde karakolların yerine de , Türk Ordusunun şanına yakışır , kaleler inşa edilir. f) Şüphesiz , Sivil yönetiminde en büyük görevi ve vebali astromik düzeye ulaşmış ( uyuşturucu / akaryakıt/ silah/ sigara /çay /şeker/ tuz vs. vs.) kaçakçılıklarını önlemektir.

Bu kaçakçılıkları yapanlarla da ( CIA / MOSSAD / Alman İstihbaratı BND , PKK , Feodal düzenin mensupları ve marabalar ); geçiş yolarlıda bellidir.Niçin göz yumulmaktadır? Teröre muazzam kaynak sağlayan bu yollar niçin kurutulmamaktadır? Niçin ( İhanetleri tescilli ) Barzani ve Talabani çetelerine göz yumulmaktadır?Ve neden bu dönek , nankör tiplerden medet umulmaktadır? g) Terörün azmasında ; “Kürt Açılımı” fiyaskosunun mimarı , İmralı canisi ile görüşmelerin sorumlusu , iki yıl operasyonların engelleyicisi , Sn. Beşir Atalay ‘ın vebali büyüktür. Ne var ki hala göreve devam etmektedir. h) Elbette , AKP içindeki ( Sn. Başbakanın övünerek söylediği ) Kürt asıllı milletvekillerinin de etkisi ve vebali büyüktür.

Devamlı olarak taviz politikası sürdürülmüştür. Örgüt üyesi belediyelere , BDP lilere göz yumulmuştur. KCK nın güçlenmesine fırsat verilmiştir. ı) Yargı görevini tam anlamı ile yerine getirmelidir.Ms. BDP kapatılmalıdır.Teröre aktarılan kaynakların hesabı sorulmalıdır. Terör destekçilerine siyaset yasağı getirilmelidir. i) Gündemin en önemli maddesi Anayasa değildir. Terör , iş ve aştır. Kaldı ki , BDP nin de oyunun ağırlıklı olacağı bir Anayasa çalışmasından Ülke hayrına hiçbir sonuç çıkmaz . Bol bol laf üretilir, zaman israf edilir. Yeni Anayasa ile “İDAM” cezasını getirebilecek misiniz? Hak edene , hak ettiği cezayı verebilecek misiniz ? Bunu sağlamayan bir Anayasa hiçbir işe yaramaz…

Paylaş
Etiketler: bir baskı aracı olarak kullanmaktan hiç sıkılmazlarevlat acısı yaşatan bir trajediŞehitlerimizin haberi tazeTerörü deTürkiye’nin Kürt sorunu yoktur.
Önceki Yazı

Deprem Bölgesinden İzlenimler

Sonraki Yazı

Van’a Yardım Gönderelim…

Dr. Burhan ÖZFATURA

Dr. Burhan ÖZFATURA

İlişkili Yazılar

Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Cehalet ve Gericilikle Savaş, Halkla Savaş Değildir

01 Haziran 2023
5k
Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler ve Hedefteki Türkiye (3)

01 Mayıs 2021
5.1k
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler (II)

23 Nisan 2021
5k
Bilgilendirmeler…
Burhan ÖZFATURA (Dr.)

Bilgilendirmeler…

17 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

Van’a Yardım Gönderelim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Tərcümeyi – Hal

Tərcümeyi – Hal

31 Ocak 2026
Ünye Döner Çeşme Meydanı

Ünye Döner Çeşme Meydanı

31 Ocak 2026
Herkese ‘Kelle’ Gerek

Günce

31 Ocak 2026
Müzisyen Kardeşler

Müzisyen Kardeşler

31 Ocak 2026
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap