Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Nurullah AYDIN

Halkı Kim ya da Kimler Aydınlatacak?

Öğr.Gör. Nurullah AYDIN Yazar Öğr.Gör. Nurullah AYDIN
14 Mart 2011
Nurullah AYDIN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bakın son günlerde sıkça sorulan sorular çok!. Türkiye’de etkin muhalefet yapılıyor mu?

Bakın son günlerde sıkça sorulan sorular çok!. Türkiye’de  etkin muhalefet  yapılıyor mu? Amerikalı danışmanlar kime yol gösteriyor? 

Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar, 1900’lü yıllarda ki Osmanlı imparatorluğu hinterlandında yaşananların tekrarı gibi. O dönem İngiliz ve Fransız casusları İstanbul’a karşı olayları örgütlerken, şimdi de ABD İngiliz casusları ülke yönetimlerine karşı örgütlüyor. 

Kişileri yaftalamak bir psikolojik halkla ilişkiler taktiğidir. Karşıt kişileri  yalnızlaştırmak,    itibarsızlaştırmak için yapılır. ABD bu taktiğin benzerlerini Afganistan, Irak gibi ülkelerde son 10 yıldır uyguluyor.

Ortadoğu ülkelerini  kan gölüne çeviren olaylara bakıldığında, bu tür psikolojik operasyonların arkasında kimlerin bulunduğu daha iyi anlaşılır! 

Temel ilke  Direnen kesimin propaganda savaşında inisiyatifi elde tutma avantajını elden almak. Gelişmelere göre  aktif önleyici tedbirler  almak. Yani muhaliflerin ezilmesi için hükümetlere yol göstermek! 

Gerekçeleri ise şu  Birçok kişi, bunun bizim işimiz değil, o ülke hükumeti’nin görevi olduğunu söyleyecektir. Ama biz yolu göstermezsek, onların çabaları da gönülsüz olacak, üstelik geçmiş deneyimlere bakarsak pek de etkili olmayacaktır.

Direnişlerini kırmak  yani  pasifikasyon  yapmak. ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, Çin bunu birçok ülkede uyguluyor. 

Her ülkenin özelliğine göre program uygulanır. Programın ana teması ise  bezdiridir. 

Türkiye’de siyasi partiler  2011 seçimleri öncesi seçim beyannamesi üzerinde çalışıyor. Bazı partiler beyannamelerini açıkladılar. Bu arada partiler, kadrolarını yeniliyorlar. 

Demokrat çıkışlarıyla dikkat çeken,  birikimli  toplumda popüler saygın olanlar yanında  lekeli özürlü tipleri de bünyelerine almakta sakınca görmüyorlar. Sanki  halk  alınan  sorunlu tiplerin özgeçmişlerini bilmiyor. 

Hepsi de tek başına iktidar peşinde. Kimisi ise baraj korkusunda. Bazıları da ülkenin gerçek sorunlarını dile getirmeyip sadece  bir konu odaklı hareket edince en önemli durumda iktidar yanlısı açıklamalar yapmasına rağmen halkın kendilerini tercih edeceğini sanıyor. 

Yaklaşan  seçim öncesi  bazı partiler adeta kendi sonunu hazırlıyor. 

Parti yönetimlerinin, itiraz gerekçeleri parti tabanını tatmin etmiyor.  Taban yaklaşan seçim arifesinde yönetimlerin bu tavrını anlamakta güçlük çekiyor.    Bazı reformlara karşı çıkmak biz kadrolaştık bizim kadrolaşmamızı bozmayın. Sorunlar çözülmesin. Bu çözülmemenin yarattığı siyasi sorumluluğu da bugün iktidarda kim varsa ödesin demek anlamına gelir. 

Bu  bakış açısının, nereden bakılırsa bakılsın, mantıklı bir tarafının olmadığı açık. Bunlar, siyasi ve ideolojik tepkilerdir. Türkiye´nin demokratikleşebilmesi için hukuk sisteminin işliyor olması gerekir. Halkın büyük çoğunluğu, demokrasi içinde sorunlara çözüm üretileceğine herkesten daha fazla inanmak zorunda. 

İdealistlik milletle, milletin temayülleri, milletin karakteriyle birlikte siyaset yapmayı ön bir şart olarak kabul eder. Başka siyasal partiler, antidemokratik siyaset izlemek isteyebilirler, ama idealistler antidemokratik uygulamalar istemesi asla söz konusu olamaz, olmamalıdır. 

Her alanda reform  gün gittikçe kendini dayatan bir ihtiyaç haline gelmiştir. Partiler bu realiteyi esas alacağına, Parti karşıtlığı üzerine siyaset yapıyorlar. Bu tip siyaset tarzının ne karşılığı vardır ne de sorunların çözümüne katkısı olur. Partiler bir defa daha halkı dinleyerek siyaset yapmak yerine iflah olmaz bir karşıtlık saplantısı ile hareket ederek milletten ayrı düşmemeleri gerekir. 

Partiler  kurum ve kuruluş reformlarında, proje ortaya koymaları gerekir. 

Demogoji,  toplumun duygularını ve önyargılarını kullanarak var olan gerçekleri farklı şekilde gösterme sanatıdır. 

Günün Sözü:  Bilgisiz bir kimse savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.

Paylaş
Etiketler: Her alanda reformOrtadoğu coğrafyasında yaşananlarTemel ilke Direnen kesimin propagandaTürkiye'de siyasi partiler
Önceki Yazı

Depremlerdeyiz…

Sonraki Yazı

“Pi” Kıssası..

Öğr.Gör. Nurullah AYDIN

Öğr.Gör. Nurullah AYDIN

İlişkili Yazılar

Nurullah AYDIN

İktidar Savaşı ve Propaganda

19 Kasım 2018
5.1k
Nurullah AYDIN

İktidar Savaşı ve Propaganda

19 Ekim 2018
5k
Nurullah AYDIN

Siyasal/Ekonomik Şekillendirme

10 Ekim 2018
5k
Nurullah AYDIN

ABD-NATO ve Türkiye

04 Ekim 2018
5k
Sonraki Yazı

"Pi" Kıssası..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap