Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Nurullah AYDIN

Türkiye’de Arapçılık ve İslam

Öğr.Gör. Nurullah AYDIN Yazar Öğr.Gör. Nurullah AYDIN
03 Eylül 2011
Nurullah AYDIN
2
402
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Soru şu; Arap hayranlığı ama neden? Halk, İslam tarihi diye anlatılanların Arap tarihi, Arap kahramanları, Arap hikayeleri, Arap masalları olduğunun farkında değildir. Halkı yanıltan dinci sahtekarlar, İslam’ın özünü sakatlıyor. İslam’ın mesajını tersyüz eden bu din yobazları, din diye din dışı ne kadar konu varsa konuşuyorlar yazıyorlar ve halkı etkiliyorlar.

Hiç, siz Filistin diyince sokağa fırlayan bu kesimi, Mehmetçikler şehit edilirken, PKK’yı protesto eylemi yaptığını duydunuz mu, işittiniz mi?

Irak’ta Telafer’de, Kerkük’de, Doğu Türkistan’da, Keşmir de, Afganistan’da, Pakistan’da, her gün ABD-İngiliz bombaları ile ölenler için tepki gösteriyorlar mı?

Araplar için sokağa dökülenler kim? Arap hayranlığı neden? Dinci medyada Arapları yüceltecek yalan yanlış menkibeler, beyinlere dini değerler adıyla yutturuluyor.

Anadolu insanı gittikçe Arap kültürü, tarihi ile asimile ediliyor.

Bakın; TÜRK-Arap ilişkilerine tarihi gerçekler açısından bakalım da anlamlandıralım.

Arab menaibinde ve bilhassa Tefsir ilimlerinde, Türkler insanlık düşmanı bir canavar şeklinde tasvir edilmişlerdir. Akıl ve izana sığmayacak iftiralara uğramışlar ve ezcümle yamyamlıkla itham edilmişlerdir.

Buhar-i, Tabar-i, Al-Bağdad-i, Al-Balhi, Beyzavi, Makdisi, Nesefi, Nüveyri, İbn’il Esir ve diğerleri; yecüc ve mecüc’ün aslında Türkler olduğunu ve hem Araplara hem de insanlığa felaket getirici yaratıklar olduğunu savunmuşlardır.

Al-Bağdad-i;Lubab üt-Tevilfi maani-it Tenzil adlı kitabında: yecüc ve mecüc’ün Türkleri tanımladığını belirterek yecüc sözcüğünün aslı ateşin seraresi ve ışığı anlamına gelen Ecic ünnar maddesindendir, onların bu adla çağrılmalarının nedeni ise “kesret ve şiddetleri itibariyle Ecic’e benzetilmelerindendir. Neslen Yafes ibn Nuh evladındandırlar ve Türkler onlardandır. Bu Türklerin ileri kollarının Suriye ve Horasanda bulunduğunu anlatır.

Ahmed-i İskendernamesinde; Türk her şeyi yakıp yıkan yaratık olarak tanımlanmıştır.

İbn Haldun un Mukaddime kitabında; Türkler, hırsız ve talan ruhlu, kaba ve haşin, ayağını bastığı her yeri harabeye çeviren, kanun ve hukuk duygusundan yoksun diye tanımlar.

Türklerle Arapların ilk savaşı, M.S.642 yılında Horasan, Maveraünnehir (Ceyhun, Seyhun ) ve Tohoristan bölgelerinde olmuştur. Arap orduları, TÜRK Yurtlarına saldırmışlardır. Arap tarihçilere göre Türkler, 732 yılına kadar dayanabilmişler ve dağılmışlardır. Arapların; akıttıkları kan, M.S.1000’li yıllara kadar devam etmiştir. Türk Kentlerinin Araplar tarafından yakılıp yıkılması, çocuklarının kadınlarının kitleler halinde kılıçtan geçirilmesi, esir alınıp köle olarak Arabistan’a getirilmesi “cihat” gereği gösterilmiştir. Arap hutbelerinde “Ey.Allahım; Türklere ait ne varsa her şeyi yok et, onların güçlerini çökert,üzerlerine felaket yağdır” diye dualar edilmiş. Cemaatlerden de” hayır temenni etki, Allah onların ayaklarının altına buzlar yerleştir de kayıp düşsünler diye dualar istenmiştir.

Araplar; İngiliz ve Fransızlarla işbirliği yaparak TÜRK’ü arkadan hançerlemiş ve topraklarına onları yerleştirerek, Güney bölgelerimizin işgaline yardım etmişlerdir. Fetvalarla, Anadolu Türklerini aşağılamışlar, yönetimin güvenine dayanarak Kavm-i Necip (üstün kavim) unvanıyla her türlü hileye başvurmuşlardır. İngiliz Lawrence’le işbirliği ederek onları korumak amacıyla orada bulunan Türk askerini Arap çöllerinde şehit etmişlerdir.

1965’de BM’de Kıbrıs oylamasında aleyhte,.1976’da BM’de çekimser kalarak Türkiye aleyhine karar çıkmasına neden oldular. 1975’de Mısır C.Başkanı Enver Sedat; Makarios a kardeşlik telgrafı çeker. Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat; Kıbrıs Rumlarına “Biz sizleri kardeş mücadeleciler sayıyor, sizin zaferiniz bizimde zaferimiz olacaktır çünkü Düşmanımız ortak düşmandır.”der. Makarios’un ölümünde Arap Ülkeleri Bayraklarını yarıya indirerek 3 günlük yas ilan ettiler.

Şanlı Türk Tarihi ortadadır. MS 642 den bugüne Arab’ın Türk’e olan kini yok devam ediyor.

Her türlü melanet; TÜRK’e karşı duyulan genetik kinlerden gelmektedir. Batılılarca beslenen, desteklenen PKK, Ermeni diasporası,.mavri mira yanlıları (ekümenikler) Arap topraklarındaki kamplarda eğitilerek salınmaktadırlar.

Türkiye’deki münafık ve fasıklar, Müslümanlara yapılan kanlı saldırılara karşı ne yapıyorlar? Kendi ırktaşlarına yapılan katliamlara karşı, niye hiç bir Arab’ın sesi çıkmaz da, Türkiye’den birileri sokağa dökülür? Çelişki değil mi?

GüNüN SöZü: Mensubu olduğun milletin değerlerini tarihi kimliği ile bil ve hisset.

Paylaş
Etiketler: Al-Bağdad-iAl-BalhiBeyzaviBuhar-iHalkı yanıltan dinci sahtekarlarİbn'il EsirMakdisiNesefiNüveyriTabar-iTÜRK-Arap ilişkilerine tarihi gerçekler
Önceki Yazı

Leş Kargaları Şimdi Kimin Başına Konacak?

Sonraki Yazı

Azınlıkları Sevindiren Vakıf Düzenlemesi

Öğr.Gör. Nurullah AYDIN

Öğr.Gör. Nurullah AYDIN

İlişkili Yazılar

Nurullah AYDIN

İktidar Savaşı ve Propaganda

19 Kasım 2018
5.1k
Nurullah AYDIN

İktidar Savaşı ve Propaganda

19 Ekim 2018
5k
Nurullah AYDIN

Siyasal/Ekonomik Şekillendirme

10 Ekim 2018
5k
Nurullah AYDIN

ABD-NATO ve Türkiye

04 Ekim 2018
5k
Sonraki Yazı

Azınlıkları Sevindiren Vakıf Düzenlemesi

Yorumlar 2

  1. Uğur ÖZALTIN says:
    14 yıl önce

    Hz Muhammed in açıkladığı Kuran daki İslam akidleri ile günümüzdeki hacı hoca üfürükçü takımının din diye yutturdukları arasında karlı dağlar var. Evet burası doğrudur. Bence son 200 yıldır bizim yaptığımız en büyük hata HAFIZLIK yetiştirmek yani papağan yetiştirmek üzerine kurulan hatadır. Müfessir mütefekkir yetiştirilmedi sadece arapça ezberlemiş papağan modeli sadece güzel arapça okuyan ama ne dediğini kendiside bilmeyen hafızlar bizim yaptığımız en büyük hatadır.GERİSİ MALUM HİKAYE

  2. Hatice Harmankaya says:
    14 yıl önce

    turkiye abd ye giremeyince araplar belki kabul eder diye, filistini kurtarma kahramanligina kalkisti ama ortada kalicak buna mahkum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap