Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Uğur ÖZALTIN

Başbakan Hata Yapmıştır.

Uğur ÖZALTIN Yazar Uğur ÖZALTIN
24 Haziran 2011
Uğur ÖZALTIN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Seçim öncesi başbakan MHP yi baraj altında bırakmak amaçlı spekülasyonlara susarak teşvik ve katkıda bulunmuştur. Bağımsızlara da sert söylemler yağdırarak MHP oylarına talip olduğunu açıkça belli etmiştir. Seçim sonuçları göstermiştir ki, başbakan büyük bir stratejik hata yapmıştır. MHP meclise girmiştir ve bağımsızlar daha da güçlü gelmişlerdir. Halk yeni anayasa da onlarında katkısını istemiştir. Mesaj budur.

Keşke başbakan DEMOKRAT davranabilseydi baştan ama yapamadı. İki partili meclis hayali halkı açmazlara sürüklemekten geçmiyor, halkı yumuşatmaktan geçiyordu. AKP yeni anayasa söylemini seçimlerde sakız haline dönüştürmüştür ama hiç taslak ortaya koymamıştır, kafasındakilerin kokusunu dahi duyurmamıştır. AKP nin geldiği şu anki durum CAMİ İLE KİLİSE ARASINA SIKIŞMIŞ KALMIŞ BEYNAMAZ durumudur. Kendi kazdığı kuyuya kendisi düşmüştür de denilebilir.

Başbakan da demokrat bir kişilik mi yoktur yoksa MHP yi baraj altına itme işine fazla mı kapılmıştır ? Bunu kestirmek çok zordur. Zaten başbakan baştan demokrat davranabilseydi seçim sonuçlarının kesin anlaşıldığı balkon konuşmasında HELALLEŞELİM demezdi. Çünkü olay ta baştan demokrat ruhla yürütülür ve anayasa taslağı halka ve partilere açıklanır sonra da gelin ey partiler bu taslağı beraber düzeltelim geliştirelim denirdi. Hatta o yapılabilseydi seçimler çok daha anlamlı hale gelirdi. Yeni anayasa taslağına her olumlu sese karşılık çıkabilecek çatlak sesler BAĞIMSIZLAR ya da başka partileri halk gözünde sıfırlar ve sandığa otomatik gömerdi. Yani başbakan sandığa gömülecek partileri halka bırakmamış kendisi mezar kazmaya kalkışmıştır.

Başbakan işte tam bu noktada hata yapmıştır. Halbuki bu halk sandığa parti gömmesini çok iyi bilmektedir. Yeni anayasa söylemi de eğer açılımlara benzetilirse, habur karşılaması rezilliğine dönüştürülürse bu iş daha da beter hale gelir.

Sayın Burhan Kuzu televizyonlarda dolaşıyor ve bir şeyler anlatıyor ama bu altı boş açılımlara dönüşmemeli. Yeni anayasa taslağı ortada yok. Tıpkı açılımlarda böyle boş bir koli ile başlamıştır sonu gelmedi. Bence meclis içindeki ve dışındaki tüm partiler bir yeni anayasa taslağı hazırlasın. Sonra bu yeni taslaklar halka açıklansın. Sonra bu taslaklar mecliste birleştirilmeye çalışılsın ve sonunda birleştirilmiş haliyle halkın oyuna sunulsun. İki taslak sona kalırsa halk o iki taslak arasında karar versin. Toplumsal mutabakat böylece tecelli etsin ve düzen sağlıklı hale gelsin.

Demokrat ruh taşıyanlar asla birilerinin felaketi üzerine saltanat kurmaya çalışmaz, birileri dertten ağlarken zevk-i sefa derdine düşmezler. Demokrat ruh taşıyanlar ben yaptım oldu kafasıyla iş yapmazlar, işine gelince kuralları öne sürüp işine gelmeyince kırmızı ışıkta geçmeyi normal göstermek için ambulans sesi çıkartmazlar. Demokrat ruh taşıyanlar temel ilkelerde kendi kendisiyle çelişkiye düşmezler. Demokrat ruh taşıyanlar şehir trafiğinde direksiyon kursu almayı değil trafiğe kapalı alanda şoförlüğü usül olarak benimsediklerini açıkça gösterirler ve halkın üzerinde denemeler yapmazlar. Padişahlık zamanında padişahların çocuk yaşlarda tahta geçmelerinden dolayı ÇIRAKLIK-KALFALIK-USTALIK devrinden söz edilebilir fakat günümüz şartlarında ülke yönetmeye talip olanların çıraklık deneylerini devlet yönetirken değil kendi iş ve özel yaşamlarında gerekli deneyimleri kazanmaları gerektiğini bilmeleri gerektiği bir bilimsel gerçekliktir. Devlet yönetiminde çıraklık meselesi olmaz. Çünkü bu teoriyle hareket edildiğinde Cumhuriyet kadrolarının 1919-1938 arsındaki başarılarını izah edemezsiniz. Zaten ÇIRAKLIK-KALFALIK-USTALIK eserlerim diyen kişi bir yönetici değil bir mimardır. Mimar Sinan da o sözü üç günlük tecrübesiyle söylememiştir. Eserleri ortadadır fakat o yönetici değildir. Mesela bir cerrahta bu sözü söyleyemez çünkü önce dirileri değil ölüleri kesip biçerek uzmanlaşırlar. Demokrat ruh taşıyanlar halkın sağlığı mutluluğu için kişisel egolarından baştan vaz geçerler. Demokrat ruh taşıyanlar özür dilemesi gerektiğini anladıklarında bundan asla utanmazlar. Demokrat ruh taşıyanlar bel altı vurmazlar, adaleti satın almazlar, temel kaidelerle oynamazlar, hukuku kendi zanlarının değişken gölgesi zannetmezler. Demokratlığı şu sözde tam olarak buldum. Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
(Mümin Sekban)

Paylaş
Etiketler: bağımsızlarBAŞBAKANBeynamazcamiçıraklıkdemokrateserlerhatakalfalıkKişilikKlisesaltanatsandıkseçimToplumsal mutabakatustalıkya bir yol bulya da yoldan çekilYeni yasazevk-i sefa
Önceki Yazı

Kaygılarımız Boşa mı?

Sonraki Yazı

Kürt Sorunu ve Tarihe Geçmek

Uğur ÖZALTIN

Uğur ÖZALTIN

25 temmuz 1966 Manisa doğumluyum. Manisa Lisesi Edebiyat bölümü mezunuyum. Manisa da merkez de ikamet etmekteyim.

İlişkili Yazılar

Uğur ÖZALTIN

Kısa Kısa – Gereksiz

19 Haziran 2015
5k
Uğur ÖZALTIN

Katillik Nerede Başlar

05 Haziran 2012
5k
Uğur ÖZALTIN

Sor Soruyu

30 Mayıs 2012
5k
Uğur ÖZALTIN

Üstün Dökmen Döktürdü

17 Mayıs 2012
5k
Sonraki Yazı

Kürt Sorunu ve Tarihe Geçmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap