Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Ocak 30, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ömer SARDONAT

Baş Köşede Yer Alanlar

Ömer SARDONAT Yazar Ömer SARDONAT
03 Ocak 2011
Ömer SARDONAT
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Tahtadan yapılmış pinokyonun bile yalan söylerken burnu uzuyor. Nedense günümüz insanının yalan söylerken yüzü bile kızarmıyor. Öyle yalanlar dinliyoruz ki hem de herkesten. Seçenden seçilenden, yönetenden yönetilenden kim kimi kandırabilirse almış başını gidiyor. En yakışıklı yalanı söyleyebilenler sanırım başköşede yer alıyorlar. Her dönemde destek buluyor taraf kazanıyorlar.

Hani derler ya yüzüne tükürsen yağmur sanıyor onun gibi.

İnsan karakterleri o kadar değişmiş ki kimin ne olduğu bilinmez olmuş. Kime dost kime düşman diyeceğini sezemiyorsun.

İnsanlığı bu duruma getiren nedir acaba? Hayat şartlarımı, geçim sıkıntısı mı, eğitimdeki sistemimi?

Görünüşe göre bununda içinden çıkmak mümkün değil. Bir tarafta ekmek için alın teri dökenler, bir tarafta sokaklarda sürünenler, diğer tarafta dem sürenler. Bunları da görebiliyoruz.

İşte o zaman kafamız iyice karışıyor. Yalan söyleyip malı götürenler mi, dürüst olup hakkına razı olanlar mı, yoksa her geçen gün bozulan eğitim sisteminden nasibini alamayanlar mı? Gel de çık işin içinden.

Büyüklerimizi dinliyoruz her şey güllük gülistanlık diyorlar, halkın içindeyiz onların söylediklerini dinliyoruz insanın içi sızlıyor. Çevremize bakıyoruz günü gün edenler de var. Bu insan biçimlerini bir birinden nasıl ayırmalıyız sanırım bir uzmanlık konusu olsa gerek.

Çıkarılan aflardan kimler yararlanıyor ve azını daha çok yapıyor, vergisini ödeyemeyenlerden kimler ceza görüyor, eğitim sisteminden şikâyetçi olanlardan kimlerin dedikleri oluyor ya da olmuyor. Kim kimin kalesi ya da kim kimin ardında belli değil.

İçimizden isyan etmek geliyor, geliyor gelemsine de kime karşı? Her sorunun bir cevabı var susturuluyorsun. Bizim öyle milletimiz var ki sanki gözleri kör olmuş gerçekleri görmüyor. Görmek istiyor belki de engelleniyor, avutuluyor, uyutuluyor.

Daha nereye kadar diyoruz, nereye gidiyoruz diyoruz tabiî ki onunda cevabı hazır. Bu gidişle sonuçtan endişeliyim kendi adıma.

Önümüzde genel seçimler var. Yine meydanlar da nutuklar atılacak, vaatler verilecek ve herkes yaptıkları ile övünecek diğerleri de yapacakları vaatleri sıralayacaklar. Bizde koyunun kaval dinlediği gibi dinleyeceğiz onları yıllardan beri yaptığız gibi.

Sonuç pek değişmeyecek yine ezenler ve ezilenler aynı olacak. Ancak düzenin ve sistemin değişmesi belki herkese hitap edebilecek, toplumun her kesimi memnun olabilecek.

Biz insanların beklentisi, yalanın ve yalancıların itibar görmediği, haklının haksızdan ayrılabildiği, adaletin herkese eşit dağıtılabildiği, milli gelirden herkesin payına düşeni alabildiği en önemlisi insanın insan yerine konulduğu bir düzen bir sistem istiyoruz.

Bizi yönetenler seçim meydanlarında verdikleri sözleri unutmasınlar ya da yerine getirmeyecekleri sözler verip bizi umutlandırmasınlar.

Cennet güzeli ülkemizde dostça, kardeşçe barış içinde yaşamaktır isteğimiz bunu bize çok görmesinler. Bizi biz yönetelim başkaları değil. Bu toprakların kolay vatan olmadığını unutmayalım ve bu vatanı bize emanet edenlerinde kıymetini bilelim. Yalan üzerine kurulan hayaller bizi mutlu etmeyecektir. Özümüz doğru olsun yeter.

Unutmayalım ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.

Paylaş
Etiketler: düzenkardeşçesistemyaşamakyönetenler
Önceki Yazı

“80 İlde İzmir Modeli Oluşturacağım”

Sonraki Yazı

Gaza

Ömer SARDONAT

Ömer SARDONAT

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

İlişkili Yazılar

Tohumlar Fidana, Fidanlar Ormana
Doğa-Çevre

Tohumlar Fidana, Fidanlar Ormana

18 Ağustos 2024
5k
Ömer SARDONAT

Hayat Bu İşte

03 Ekim 2015
5k
Ömer SARDONAT

Bitmeyen Umutlar

18 Mart 2014
5k
Ömer SARDONAT

Sen Yine Gülümse Hayata

20 Şubat 2014
5k
Sonraki Yazı

Eğitimin Yaşı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026
Vatandaşın Alım Gücü Azaldı

Türkiye Yüzyılı

30 Ocak 2026
Ailenin Dönüşümü

Ailenin Dönüşümü

30 Ocak 2026
Gece Aforizmaları (l)

İstanbul Üçlemesi Dolmabahçe Sarayında

30 Ocak 2026
Gurbete Arzuhâl

Gurbete Arzuhâl

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap