Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Necdet YENTÜRK

Bir Kıvılcım Bir Hayat

Necdet YENTÜRK Yazar Necdet YENTÜRK
15 Ağustos 2010
Necdet YENTÜRK
1
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Hayatımızda kıvılcımları göz ardı ediyoruz, oysa bir kıvılcım bir ormanı alevlendirip kül edebilir. Bir kıvılcım bir kavgaya sebebiyet verip ölüme kadar götürebilir. Bir kıvılcım yıllar boyu süren bir nefreti sevgiye dönüştürebilir.

Evet, bir kıvılcım hayatımızda göz ardı ettiğimiz bir kıvılcım. Olumlu veyahut olumsuz yapma gücü insanın kendisine ait olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Yapmış olduğumuz ve ya yapmak istediğimiz bir konu hakkında hayatımızda kıvılcımların kaplayacağı yeri iyi hesaplamak gerekir. Eğer insan olduğumuzu ve bu dünyada herkesin yaşama hakkının olduğunu unutmasak,  zaten olumsuz bir fikir etrafında dönmeyiz önemli olan bu hayatta iyi fikir sahibi olmak ve insanlığa fayda sağlamak düşüncesinin temelini atmaktır.  Kin ve nefretin bulunduğu bir düşüncenin fazla yol alamayacağı kesindir. Ama şunuda söylemek gerekir; kendi çıkarı için başka insanları kullanmak bir yobazlık ve aptallıktır. Eğer bu kanaatte olan bir insan düşünmez mi acaba bunu yapıyorum da farklı düşünceler de bunu benim için düşünmez mi!  peygamber efendimiz bunu çok güzel örneklendirmiştir;  kendin için istemediğin bir şeyi başkaları içinde istemeyeceksin belirgin ve yerinde bir söz olduğunu kimse inkâr edemez.

Yapılan çok yanlışlıklar vardır, bir taburede oturup gereksiz yorumlar yapabiliyoruz, herkes için söyleyecek sözlerimiz ve yorumlarımız vardır, ama hepte olumsuz bir yorum yolunu izlemekteyiz kendimizi pak ve çok bilir bir anlayış ilkesiyle yolumuzu bildiğimizi sanıyoruz, oysa çok büyük bir yanlışın içinde olduğumuzun farkında değiliz. Bir kıvılcım gerek kendimize dönmemiz için o kıvılcımı yakalamak o kadar zor olmaması gerek. Kendi muhasebesini yapmak ve neye hizmet ettiğini bilmek kendini okumak o karanlık iç dünyasının içerisinde bir ışık bulmak bir zorunluluk ve bir gerekliliktir. Bunu yapmayan bir insanın yaşam kalitesi ne olur onu bilemem.

Hayatın güzelliklerini almak onunla beraber yaşamak o kadar da zor olamaması gerek. Ama hayatımızı bu tür olumsuzluklar üzerinde şekillendirmişiz, olmaması gereken durumları biz kendimiz üretip biçimlendiriyoruz. O şekilde hayatımıza yön veriyoruz. Hangi tarafa bakarsan bir küslük hangi tarafa bakarsan bir kavga, aslında artı yönlerini düşünüp alırsak kırgınlıkların ve kavgaların olmayacağı buna benzer olguların yaşanmayacağı bir süreç olacağı kanaatine varır insan. Şu hayatta iyilik ve güzellik için bizimde bir kıvılcıma sahip olmamız gerek. İnsanları yargılarken onlar hakkında yorum yaparken öncelikle kendimize dönüp yorumlarımızı kendimize yaparsak farklı bir bakış açımızın olacağını içimizdeki o kıvılcımın iyilik için büyük imkânlar üreteceğinin kanaatine varır insan. Mevlana hazretlerinin söylediği gibi… Sesini değil sözünü yükselt yağmurlardır yaprakları yeşerten gök gürültüleri değil. İçimizde bir kıvılcım varsa eğer insanlığa faydalı bir kıvılcım olmasını ümit ediyorum. İçimizdeki o güzel dünyayı keşfetmek için o kıvılcımı harekete geçirmek gerek.

Paylaş
Etiketler: yaşam
Önceki Yazı

Gelenek, Özgürlüğü Her Zaman Isırabilir mi?

Sonraki Yazı

Ramazan Bavulundaki (Ezberlerin) Bozulma Süreci

Necdet YENTÜRK

Necdet YENTÜRK

İlişkili Yazılar

Muhalefet Arasında Gerilim
Necdet YENTÜRK

Muhalefet Arasında Gerilim

10 Mart 2024
5k
Necdet YENTÜRK

Tanrının Savaşı – I

16 Eylül 2020
5k
Necdet YENTÜRK

Belgeli Yolsuzluk ‘Yargıyı’ Bekliyor

22 Ekim 2013
5k
Necdet YENTÜRK

Tarih kendini Yargılıyor.

09 Kasım 2011
5k
Sonraki Yazı

Ramazan Bavulundaki (Ezberlerin) Bozulma Süreci

Yorumlar 1

  1. BENİM ADIM AŞK... says:
    15 yıl önce

    Necdet bey gönderdiğiniz bütün yazıları okuyorum gerçekten yazılarınız ve düşünceleriniz çok güzel sizin gibi aydın vede bukadar bilgili bir insanın eli öpülmeye layık başarıların devamını cenabı allahtan dilerim…(amin)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap