Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Uğur ÖZALTIN

Travesti Ruhlu Parti

Uğur ÖZALTIN Yazar Uğur ÖZALTIN
30 Temmuz 2010
Uğur ÖZALTIN
4
402
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

AKP, travesti bir parti. Nedir travesti? Bedenle ruhunun çatışma içinde olduğu bir yapı. AKP`nin ruhu Necip Fazıl`larla, Sezai Karakoç`larla beslenen Milli Görüş, Büyük Doğu Hareketi`nden oluşuyor. Oradan gelen ve içindemücahit olmayı da barındıran bir ruh. AKP iktidara geldikten sonra, şimdi artık onlar da lüks yaşamak ve Batı`lı olmak istiyor. Mücahitler artık müteahhit oldu. Bedenle ruh arasında ciddi bir çatışma var. Bugün AKP, kimliği olmayan ama belli bir yaşam tarzına göre kimlik üreten bir parti. Burada travesti kimliğini olumsuz anlamda kullanmıyorum, bir `metafor` olarak kullanıyorum. AKP`yi biz en iyi şekilde `travesti bir yapı` olarak anlayabiliriz. Gerilimler içinde olan, ruhuyla bedeninin çatıştığı, yaşam tarzından kimlik üretmek isteyen bir yapı.

Üniversitesi`nden Profesör Hakan Yavuz

Şenay Yıldız’ın röportajı-AKŞAM

Dirayetin rivayete üstünlüğü

Rivayet, kendinizden önce yaşamış nesillerin, alimlerin bilgilerini, yeni nesillere aktarmanızdır. Başka bir ifadeyle, bilginin hafızı olmaktır.

Dirayet, kendinizden önce yaşamış nesillerin, alimlerin bilgilerinden yola çıkarak, kendi yaşadığınız dönemin, ortamın şartlarına göre hüküm çıkartabilmektir. Geçmişten elde ettiği bilgiyle, yaşadığı dönemin yaralarına uygun merhem yapabilene fakih denir.

Karadavi hoca kitabında bu konuyu işlerken çok çarpıcı tespitlerde bulunuyor.

Ümmetin en hayırlı asırları olan, İslam’ın ilk üç asrında öncelik ve makam dinde derin anlayış sahibi olan fakihlerindi. Gerileme ve çöküş dönemlerinde ise öncelik, sadece ezber yapan hafızlara verildi.

Müslümanların içine düştükleri yanlış ise, ezbere, anlamadan çok daha fazla önem vermeleridir. Kuran hafızı olmak, Kuran-ı güzel okuyabilmek güzel bir şey olmakla beraber, hafızlık meselesi abartılıyor. Hafızlara verilen değerden çok daha fazlasını fakihlere vermek gerekiyor. Hafızlara gösterilen saygıdan çok daha fazlasını fakihlere göstermek zorundayız. Çünkü dirayet rivayetten, fakihler hafızlardan üstündür. Yusuf El Karadavi

İnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanmaya başlarsın sözü aklıma geldi, yukarıdaki satırları okurken. Travesti ruhlu AKP ve rivayetçi din anlayışıyla ömür tüketenler. Rivayetçilik belkide işlerine geliyor. Ekranlarda salya sümük ağlayarak puan topluyorlar. Dini hikayeler bazında Müslümancılık oyunu oynamak büyük çocukların bir oyunu mu acaba ? Din ve sanatta taklitçilik asla kabul görmez. Onlarca ses sanatçısının ses taklidini yapan yığınla şovmen gelip geçmiştir fakat adını kimse hatırlamaz bile. Sanatkarların ismi ise unutulmaz.

Dini konular ile siyasi ikballerini, hırslarını, tamahlarını, ün unvan hasretlerini bir anlamda giderenlerde yarın hatırlanmayacaklardır. Ne siyaset alanında bir devlet adamı denilecek onlara ne de dini çerçevede bir din adamı denilcek. Kilise ile havra arasında sıkışmış kalmış beynamaz misali olacaklar.Maymunlar gibi taklit yaparak Muz kapacaklar, çığlıklar atarak ezbere konuşacaklar. Ezberlerini bozan sözler duyduklarında elleriyle kulaklarını tıkayacaklar, vicdanlarının üzerlerine çöl kumları yığacaklar. Vicdanlarına gökten rahmet değmesin dokunmasın diye uğraşacaklar.

Ne güzel söylemiş röportaj da, MÜCAHİTLER MÜTEAHHİT OLDU diye. İslam prensiplerini yaşamazsan, yaşadıklarına İslam kılıfı uydurursun ve İslam paketinde kendi ideolojini satarsın millete. Halk bu kadar dinin gerçeklerinden uzak tutulursa tabiî ki sonuçta siyaset dinleştirilir, siyasi liderler de peygamberleştirilir. Sonra da bu siyasetçiler ilah edinilir ve tapınılmaya başlanılır. Geçmişte gök cisimlerine tapınan bir çok kavim olduğunu belirten dini kesimin bir kısmına bakıyorum da onların siyasi parti liderlerine gösterdikleri tapınma geçmiş kavimleri aratmayacak boyutta.

Günümüzde Dirar Mescidi inşa eden  münafıklardan o kadar çok var ki. Dışarıdan baktım yeşil türbe, içine girdim estağfirullah tevbe dedirten tarzda oluşumlar, cemaatler, kuruluşlar şunlar bunlar. Parti liderlerini peygamber yahut padişah gibi algılayan toplumumuzun zihinlerinin çok bulanık olduğu da bir gerçek. Münafık yobazlara bakıp dine küfretme hatasına da sakın düşmeyelim. Yobaz münafıklar dinin sahibi de değiller, Yaradan’ın akıl hocaları da değiller. Siyasi sahtekarlıklarına din kılıfı geçirip dini ideolojileriyle değiştirenler akıllarınca Yaradan’ı aldattıklarını zannedebilirler. Mümin’ler bu münafıkların tuzaklarına düşmeyecektir. Günümüzün Dirar Mescidlerinde siyasetçiler namaz kılabilir ama Mümin’ler asla.

Paylaş
Etiketler: akpideolojimücahitlersiyasi
Önceki Yazı

Dörtyol’dan Yükselen Feryat

Sonraki Yazı

Bekir Coşkun ve Zihniyetine Rağmen

Uğur ÖZALTIN

Uğur ÖZALTIN

25 temmuz 1966 Manisa doğumluyum. Manisa Lisesi Edebiyat bölümü mezunuyum. Manisa da merkez de ikamet etmekteyim.

İlişkili Yazılar

Uğur ÖZALTIN

Kısa Kısa – Gereksiz

19 Haziran 2015
5k
Uğur ÖZALTIN

Katillik Nerede Başlar

05 Haziran 2012
5k
Uğur ÖZALTIN

Sor Soruyu

30 Mayıs 2012
5k
Uğur ÖZALTIN

Üstün Dökmen Döktürdü

17 Mayıs 2012
5k
Sonraki Yazı

Bekir Coşkun ve Zihniyetine Rağmen

Yorumlar 4

  1. Çapar Kanat says:
    15 yıl önce

    Yazınızı okudum.
    Çapar Kanat
    Çiftçi-Çiğ Süt Üreticisi

  2. mehmet erdoğan says:
    15 yıl önce

    Yazınızı baştan sona okudum, sonunda anlatmak istediğinizi anlayabildim.
    Tebriikler sıra dışı bir kompozisyon sergilemişsiniz.

  3. Uğur ÖZALTIN says:
    15 yıl önce

    Zaman ayırıp yazımı okuduğunuz ve yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar

    Evet makalem biraz ezber bozan türden oldu ama anlaşılabildiğime sevimdim teşekkürler

  4. Turan Yoldaş says:
    15 yıl önce

    Sevgili Ugur Özaltın,

    Alıntı yaptğınız yazar, Kardavi ‘nin yolunda gidiyorsanız ve onun öngördüğü İslam’ı yaşamk gibi ulvi bir arzunuz varsa? Sizi ayakta alkışmaaktan başka bir amacım olamaz.

    Ak Parti ile evrensel bir Din’i özdeşleştirmek gibi ve de özelde İslam’ı eeştirmenizi, garip bir duruma düşmenizi doğrusu anlayamaım.

    Bir inanan müminin para pul sahibi olamayacağını ,özelde müteahhitlik yapamayacağını söylemek gibi bir garabete düşmüş olamassınız.

    Kişisel hatalara ve günahlara gelince bu inanan inanmayan her dünya vatandaşı için geçerli sanırım.

    Aksi halde melekler olurduk ve Tanrı bizi sorgulmazdı.

    Yoksa günah ve sevap,hata ve yanlışa düşmek sadece inanalara mı mahus?
    Aydınlatrırsanız sevinirm.
    selamlarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap