Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet SARGIN

Kültürde Dilde Sanatta Birlik ve Beraberlik “Turan Elçileri Teşkilatı”

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN
18 Kasım 2022
Ahmet SARGIN, Siyaset & Politika
0
403
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Türk dünyasını bir araya getirmeyi amaçlayan “Türk Devletleri Teşkilatı” yüreğimize su serpen kutlu ve onurlu bir başlangıç olmuştur. Dilde, kültürde, siyasette, politikada, sanatta ve ekonomide birlikteliği sağlamak amacıyla bir araya gelmiş olmak Türk dünyası için ne kutlu ne mübarek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi tebrik ve takdir ediyoruz. Bu konuda gayreti olan herkesten Allah razı olsun. Dilde, kültürde, politikada, edebiyatta  ve sanatta birlikteliği sağlamak üzere atılmış ciddi adımlar ve çalışmalar var. İnşallah zaman içinde bu çaba ve gayretlere şahit olup fark edebileceğiz.

Kültürde dilde edebiyat ve sanatta birlikteliği sağlamak üzere kurulan dernekler de var: “Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği ” hızlı bir başlangıç yaparak Türk dünyası şair, yazar ve ozanlarını bir araya getirmenin gayreti içine girmiş durumdadır. Türk dünyası genelinde yüzlerce (hatta binlerce)yazarın, edebiyatçının katıldığı teşkilat hızla kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarını başlatmayı planlıyor. Başkanlığını Celal Öztemiz kardeşimizin yaptığı Turan Elçileri Teşkilatı Konya merkezli çalışmalarına başlamış  durumdadır. Biz de kendilerini destekliyor, çalışmalarını takip ediyor başarı dileklerimizi ifade etmek istiyoruz.

Teşkilatın Kuruluş Amacı tüzüğünde  şu şekilde ifade ediliyor : “Teşkilatımız Türk dil, tarih, eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik alanlarında ortak çalışma ve etkinlikler yaparak, ortak fikir ve faaliyet alanı sağlamak için çalışmaları yürütme amacıyla kurulmuştur.”

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği adı altında, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve o ülkenin vatandaşı olan Türkler tarafından kurulan ulusal ve uluslararası nitelikte faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmek, sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik alanlarda işbirliğini sağlamak üzere aşağıdaki amaçlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneğimiz çatısı altında yer alacak gerçek kişiler ile sivil toplum kuruluşlarının bağlı bulunduğu devletlerin kanunlarına uygun olarak faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.”

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Türk Devletlerinde ve Türk’ün yaşadığı her yerde açılacak şube, bölge başkanlıkları ve temsilciliklerle; kendisini Türk olarak gören ve niteleyen toplum, topluluklar ile kendisini Türk Milleti’ne yakın hisseden diğer toplumların eğitim, sosyal dayanışma, kültür ve ekonomik bağ kurmak için katılımlarını sağlamak. ve bütün etkinliklerde yer alabilmeleri için çalışacaktır.”

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Ulusal veya uluslararası alanda Türk Dünyasına, Türk Tarihine, Türk Diline, Türk Kültürüne ışık tutacak arkeolojik kazı, çalıştay, sempozyum, seminerler vb. etkinlikler gerçekleştirir yada bu yönde yapılan çalışmalara destek amaçlı katılır, Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Turan yolunda Türk Birliğinin dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak gerçekleştirilmesi için hizmet eder.”

Tüzüğünü onayladığımız ve çalışmalarına destek olduğumuz Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneğinin Yozgat çalışmalarını yürütmek üzere kendilerine söz vermiş durumdayız. Teşkilat kültür ve sanat- edebiyat alanında birlikteliği ve kardeşliği dile getiriyor. Bizde Türk dünyası şair, yazar, edebiyatçı ve kültür adamları olarak bu teşkilatın içinde yer almaktan da gurur duyarız. Dilde, sanatta, kültürde birlik ve kardeşlik hepimizin temel amacıdır. Türk dünyasının kardeşliği ve birliği için üzerimize düşecek her konuda fedakarca çalışmadan yana olacağımızı yüreklice ifade ederek desteğimizi devam ettireceğiz. Bu konuda emek ve gayreti olan tüm arkadaşlarımızı tebrik eder, kutlarız.
Emek ve çabaları mübarek ola… Türk dünyasına hayırlı olsun !

Paylaş
Etiketler: EğitimkültürSanatta Birliktürk dünyası
Önceki Yazı

Gece Açık Havadaki Yapay Işıklar Diyabet Riskini Artırıyor

Sonraki Yazı

İnsan Sevmek/ ve Dahi İnsan Olmak

Ahmet SARGIN

Ahmet SARGIN

İlişkili Yazılar

Yozgat Sevdalısı Bir Hemşehrimiz Mustafa Erkılıç 
Ahmet SARGIN

Yozgat Sevdalısı Bir Hemşehrimiz Mustafa Erkılıç 

02 Aralık 2025
5k
Devlet ve Ateşten Gömlek
Eğitim & Kültür

Devlet ve Ateşten Gömlek

01 Aralık 2025
5k
Azerbaycan’ın Geldiği Nokta (ll)
Gündem

Azerbaycan’ın Geldiği Nokta (ll)

29 Kasım 2025
5k
Avrupa Özerklikleri ve Türkiye
Kültür

Avrupa Özerklikleri ve Türkiye

26 Kasım 2025
5k
Sonraki Yazı
İnsan Sevmek/ ve Dahi İnsan Olmak

İnsan Sevmek/ ve Dahi İnsan Olmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap