Yakıt olarak kömür kullanan termik santraller, çevrelerindeki insanlara soluk aldırmıyor. Bu santrallerin bacalarına filtre takılmıyor.
Siyanürle altın arayan şirketler, köylerin meyve ve diğer ağaçlarını kanun ve hukuk dinlemeden kesiyor. Çevresindeki insanların soluk almasına izin vermiyor.
Ege sahillerindeki zeytin tarlalarını yapılanmaya açtılar ve hayvanların otlaklarını da ortadan kaldırdılar. Sahillerde mangal yapmak için o güzelim zeytin ağaçları kesildi. İktidar tınlamıyor. Çanakkale de Saros körfezi gibi nadide turistik yere Botaşa ait liman yapılması için çam ormanlığı yok ediliyor. İktidarın umurunda değil.
Güney kıyılarımız da yakma ve kesmeden nasibini aldı. İnsanlar bağırsa da dinleyen olmadı, sesleri kesildi. Köylüsü kentlisi kanserden kırılıyor, şirketler göbek atıyor. İktidar anayasa diyor.
Yapay günden bu işte.
Mevcut anayasayı işlet ki görelim. Belki çok az maddesi kaldı değişmemiş. İhale yasasını yüzlerce değiştirdiniz. İhaleyi kimseye haber vermeden ve kendi adamınıza vermek için yaptınız.
Yirmi senedir kandırılıyorsunuz bir anayasayı yapamadınız.
Faizler tavan yaptı, doları yine tutamıyorsunuz. Sivil anayasa yapmış olsaydınız karnımız doyacaktı.
Yapay gündem işte bu.
Dünya çapındaki bir üniversiteyi, perişan ettiniz. Bir hiç uğruna, bilgi aşırdığı sabit olan bir kişi uğruna.
Enflasyonu hortlattınız, ne yapacağınızı şaşırdınız. Bize bir şey olmasını istiyorsanız. Yanılıyorsunuz, çünkü açlığa da susuzluğa da soğuğa da alıştık. Yalnız cam bardaklara alışamadık, üç beş yıldır kullandığımız için sürekli kırıyoruz. Bu gidişle odun bardaklara döneceğiz. İcat ettiğiniz telefonları da kullanamıyoruz onları da bırakacağız, sizden önce icat edilen telefonları kullanacağız.
5G kanser yaptığı belirlenmiş. Büyük bir ihtimalde kabul edeceksiniz. Hızlı ulaşım diye. Zaten aya gidip orada kalacağım.
Yapay gündem işte bu.
İki senedir muz ithal ediyorsunuz da tadını öğrendik. İlk geldiğinde kabuğuyla yemiştim de hiç hoşuma gitmemişti. Meğer dışında kabuk varmış nereden bilecektim.
Samanın buğday ununa karıştırıldığını bilirdim. Ne kadar yanlış. İnekler için saman ithal ettik dediniz de samanın hayvan yemi olduğunu öğrendik.
Yapay gündem işte bu.
Peynir ithal ettiniz de sofralarımız peynir gördü. Lezzetli bir kahvaltı ürünü. Getirmezseniz peynirsiz nasıl yaşarız bilemiyorum.
Tereyağı, bal ve pekmez için ithal niyetiniz varsa getirseniz de bir yesek. Dışardan gelenler anlatıyor da çok lezzetliymişler.
Ne yapalım bizler otçuyuz. Ot toplayıp tencereyi kaynatıyoruz. Geçinip gidiyoruz.
Buz dolabını kaldırdık kapısını açık unutuyoruz. İçindekilerin ısınmasını istiyoruz da bozuluyor bizde uğraşmadık ve balkona attık. Dün bir eskici geldi elli lira verdi. Hemen verdik büyük para.
Yapay gündem işte bu.
Hasan TANRIVERDİ





















