Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Muhsin DURUCAN

Yönetim ve Liderlik Zirvesi

Muhsin DURUCAN Yazar Muhsin DURUCAN
21 Ağustos 2018
Muhsin DURUCAN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

The Conferences Turkey organizasyonunda; farklı alanlardan farklı deneyimlerin paylaşıldığı, birbirinden farklı birçok kurumsal kültürü yansıtan farklı bakış açısının tartışma zemini bulduğu Yönetim ve Liderlik Zirvesi, 16 Mart 2016 Conrad Otel’de  sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğe katılmadan önce internetten kayıt yaptırdım. THE CONFERENCESTURKEY’i telefonla aradım. Sonrasında Etkinlik Yönetmeni Gökçe Yılmaz, davet etti.

Etkinlik alanına girdiğimde şiir yüzlü, güzel giyimli ve konuşmasıyla güven veren hoş bir bayan karşıladı. Adımı söylediğimde ‘Hoş geldiniz Muhsin Bey!’ dedi. Gökçe Yılmaz olduğunu öğrendim! Kendisine teşekkür ettim.

Etkinliğin Planlama Kurulu Başkanı Hilal Gençay’ın yönetiminde sürmekte olan  “Geleceği Yönetmek” adlı paneli izledim.  Gençay’ın başarı ile yönettiği oturumda; Bengi Korkmaz (Mc-Kınsey Global), Mehmet Nalbantoğlu (Koç Sistem Genel Md) ve Burak Aydın (İntel Türkiye Genel Md) konularını aktardılar.

Zirve kapsamında düzenlenen “Geleceği Yönetmek” panelinde panelistler, inovasyonun şirketler için önemi, çalışan tutumları, değişen ve gelişen dünyada şirketlerin kendisini yeniden konumlandırması konularında görüşlerini paylaştı.

Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, yaptığı sunumda: “Değişime açık olmak lazım, liderlik bunu gerektiriyor. Belki herkesi lider yapamazsınız şirketinizdeki ama herkesi yaptığı işin sahibi, yaptığı işi sahiplenen bireyler yapmak vasfı olmalı bir liderde” dedi.

Mehmet Nalbantoğlu, şirket olarak gelecekle bugünü birlikte yönettiklerine işaret ederek, işin icrasına zaman harcamanın yanı sıra stratejik planlama süreçlerinde geleceği de sorguladıklarını söyledi.

Dünyada yaşanan değişim ve dönüşüme dikkati çekerek, yaşanan küresel bilgi bombardımanında herkesin her bilgiye anında ulaştığına, geleceği okuyupkurumları bugünden geleceğe hazırlamak gerektiğine vurgu yaptı.

Bu hızlı değişim ve dönüşümle bugün konuşulan her şeyin 1–2 sene içinde bambaşka hallere bürünebileceğinin altını çizen Nalbantoğlu, şunları kaydetti:

“Dünya nereye gidiyor, kökten değişiklik getirecek neler geliyor? Bunlara iyi odaklanmak, her şeye açık olmak gerekir. Liderlik bunu gerektiriyor. Her şeyin hızla değiştiği bir dünyada, her şeyi yeniden yönetmek gerekebiliyor. Hangi alanda çalışırsak çalışalım oyuna fark yaratacak yenilikler getirmek gerek.

Belki herkesi lider yapamazsınız şirketinizdeki ama herkesi yaptığı işin sahibi, yaptığı işi sahiplenen bireyler yapmak vasfı olmalı bir liderde. Dünden gelen yönetim anlayışı ile yönetmeye devam ederseniz, bir gün kendinizi ‘Ben hiçbir şeyi yanlış yapmadım, bu şirket nasıl bu hale geldi?’ derken bulabilirsiniz.

Biz her sene 100 yeni mezun alıyoruz, onlarla çalışmaktan inanılmaz mutluluk duyuyorum. Liderlikte, tepedeki liderliği aşağı doğru dalga dalga yayabilmek çok önemli…” ‘Bırakın siz bu işi beceremiyorsunuz ben yapayım.’ diyen arkadaşları çok seviyorum.” Dedi.

Intel  Türkiye Genel Müdürü   Burak Aydın; paneldeki konuşmasında şirket bünyesinde yaptıkları strateji çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. “Günü yaşar, geleceği düşünürüz” diyen Aydın, günün gerçeklerinden kopmadan geleceği planlamaya çalıştıklarından söz etti.

Son dönemdeki yönetim anlayışının dünyadaki hızlı değişim ve dönüşüm neticesinde kaosu yönetmeye yönelik düşüncelerini açıklaya Aydın, şunları aktardı:

“Türk liderler kaos yönetiminde daha başarılılar. Kaos yönetimi bundan 5–10 sene sonra liderlik yönetim anlayışına damga vuracak bir durum. İnsanların birbirine bu kadar hızlı bağlandığı böyle bir dönemde liderler bu durumu iyi yönetmek zorunda. Değişen müşteri profili beraberinde bunu getirdi. Şu an müşteri portföyü birbirine çok bağlı, birini mutsuz ettiğinizde bu mutsuzluk dalga dalga yayılıyor.

Sadece müşteriler değil, zamanla şirketler de değişiyor. Lider ne yapmalı peki? Herkesin müşteri odaklı olması şart… Bu opsiyonel değil, şart. Şirket kültürü önemlidir. Çalışan herkesin kafasında ‘Ben müşteriye nasıl değer katarım’, olması gerekir.

Şirketler için inovasyon çok önemli. Bugün bizim İntel  olarak  Türkiye‘de ne kadar yüksek pazar payına sahip olduğumuzdan çok ne kadar inovatif olduğumuz önemli. 5 sene önce yüzde 38’lerde pazar payı olan  Nokia bugün bitti mesela. Bugünün gerçeği girişimcilik… Artık bütün çalışanlar girişimcilik genine sahip olmalı.”

“Yönetim kurulu bilinmezleri” ,  Barış Soydan yönetiminde Çağrı Alkaya,  Ali Kamil Uzun ve Atasay Mücevherat Ceo’su Atasay Kamer’in sunumlarıyla sürdü.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan ; “Delegasyon Sanatı” panelinde şirket içindeki delegasyon tutumunu anlattı. “İyi delege ettiğimi düşünüyorum” diyen Gürcan, elinden geldiğince görev ve yetki paylaşımında bulunduğunu söyledi.

Takım olmaya çok inandığını belirten Gürcan, “İş hayatı basketbol oyununa benziyor. Ben elimden geldiğince kendi sorumluluk ve yetkilerimi paylaşmaya çalışıyorum ama ‘Bırakın bu işi ben yapayım’, hatta ‘Bırakın siz bu işi beceremiyorsunuz ben yapayım’ diyen arkadaşları çok seviyorum. Çünkü onlar gelip sorumluluk alıyor” dedi.

23 yıldır perakende sektöründe bulunduğunu dile getiren Gürcan, şunları anlattı:  “Bazen mağaza ziyaretleri yapıyorum, orada çalışan çocuklara saygımdan iş kıyafetimle gidiyorum. Hiçbiri beni tatil günlerinde bile spor kıyafetle göremez. Sahadaki satış elemanlarından çok şey öğreniyorum, öğrenmenin sınırı yok. Örneğin  Kahramanmaraş’taki bir müşteri portföyünü, davranışını o benden daha iyi biliyor.

Bizler gücümüzü bir üst yöneticiden alıyoruz, gücümüz bizim liderimizin bize verdiği yetkiler kadar. Bu yüzden alttaki ekipte gücünü benden almak zorunda… Bizde bütçesel harcamalar, yetkiler izlekle belirlenmiş durumda. Ben de bir ekibe ya da kişiye yetki verirken, zaman ve kaynak limitimin biraz altını veriyorum.

Böylece riski minimize edip, birazda kendimi emniyette hissederek, limitlerin biraz altında yetkilendirme yapıyorum. Başarılı olduklarını gördüğümde bütçeleri ve yetkileri artırıyorum, bu şekilde delegasyonu sağlıyorum.” Dedi.

Hazırlanan programa göre sunumlar başarıyla tamamlandı ve kapanış konuşmasıyla noktalandı.

Paylaş
Önceki Yazı

Modern Tıp Daha Obezitenin Tarifini Bile Bilmiyor

Sonraki Yazı

Hz. Ömer, Hz. Muaviye İle Sekülerliğe Yol mu Verdi

Muhsin DURUCAN

Muhsin DURUCAN

İlişkili Yazılar

40 Yıllık Meslek Hayatımdan
Edebiyat

Demli Bir Yazı

07 Kasım 2025
5k
Mesam Genel Kurulu AKM’ de Gerçekleşti 2025
Etkinlik

Mesam Genel Kurulu AKM’ de Gerçekleşti 2025

06 Kasım 2025
5k
Cumhuriyet Erdemdir
Gündem

Cumhuriyet Erdemdir

29 Ekim 2025
5k
Şiir Okumak & Türkü Dinlemek
Edebiyat

Şiir Okumak & Türkü Dinlemek

24 Ekim 2025
5k
Sonraki Yazı

Hz. Ömer, Hz. Muaviye İle Sekülerliğe Yol mu Verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap