Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet YENİN

Kendine Dindarlar.!

Ahmet YENİN Yazar Ahmet YENİN
15 Temmuz 2014
Ahmet YENİN
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Kendilerini sözde cemiyet ve cemaat ehli gibi görüp, gösterip şahsi ve bir avuç yandaşının çıkarını düşündüklerini belli bir zaman diliminde elde ettikleri mal varlıklarıyla belli edenler tarafından, ülkede olduğu gibi Ordu, Ünye ve diğer ilçelerinde mülki idare ve müftülük başta olmak üzere el atılmadık, karışılmadık, manevi baskı kurulmadık kurum ve kuruluş bırakmayan kendine dindarların memlekete ve millete verdiği sıkıntı Ordu’dan ziyade Ünye’deki kurumlar ve çalışanlarının yüzlerinden okunmaktadır.

Hâlbuki ülkenin ve insanların geleceğine ipotek koyan anlayışın bertaraf edilerek huzurun ve güvenin bir an evvel tesis edilmesi gereken cennet vatan Ülkenin, Ünye’nin ve insanların kendinden emin, ne yaptığını nasıl yaptığını bilerek yapan ve yaşayan sade vatandaşa, işçiye, çöpçüye, esnafa, sanatkâra, amire, memura, seçilmişe, atanmışa dünden daha çok bugün ihtiyacı var.

Göreve geldiği günden buyana ülkemiz ve dünya insanları için sergilediği tutum ve davranışına kızsam, kırılsam da inandığı uğurda gözünü budaktan esirgememesi çoğunluk tarafından destek bulan başbakanımız ülkenin her yerinde yaşanan olumsuzlukları görüp gereğini yapamayacağına göre, kendisine yada ilgilisine iletmesi gereken teşkilat mensupları haksızlıklara kendileri alet olurlarsa bu ve benzeri olumsuzluklardan muzdarip olan vatandaş öylece kabuğuna çekilerek olanları izlemekle mi yetinecek, yoksa yaşanan olumsuzluklardan zarar gören devletin ve kurumlarının bu ve benzeri kişilerin hegemonyasından kurtarılmasına dilinin döndüğü, beyninin çalıştığı kadar bir şekilde katkı mı sağlayacak.!Kesinlikle olayın yanlış tarafındaki yakınınız değil, sizi kazanan babanızda olsa, yanlışlığını bir şekilde ona anlatarak işin doğru yapılmasına katkı sağlamak insan olmanın gereğidir.

Evet, saygıdeğer Ülke ve Ünye kamuoyu; Dünyada Müslümanların ve Müslümanlığın ne halde olduğunu yazılı, işitsel ve görsel basından eminim takip ediyorsunuz. Gerek dünyada, gerek ülkemizde, gerekse Ünye de yaşanan doğrulara doğru, yanlışlara yanlış diyebilmemiz için konu hakkında bilgimiz ve belgemizin olmasından ziyade öncelikle kendimize sonra ailemize ve çevremize karşı son derece saygılı olmak durumundayız.

Kendisine saygısı olmayandan bize ve çevreye saygı göstermesini beklemek doğru değil. Çünkü kendine saygılı kişi ne iş yaparsa yapsın, işini adam gibi yapmanın mücadelesini verir ve vermelidir.

İşini birilerinin uzaktan kumandası ile yaparsa hem kendini hem de kurumunu Ünye de olduğu gibi zor durumda bırakır.

Bu ve benzeri sıkıntının sebebi nedir, İslam dininde ve Müslümanlıkta olmaması gereken bu vurdumduymazlık neden ve nereden kaynaklanıyor diye kafamızı yormayalım. Çünkü Allah resulü; “Nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz. Keyfiyetiniz ne ise, başınızdakilerin keyfiyeti de o olur. Demek ki önce akıl sahibi canlı olan biz insanlar şöyle durup kendimize bir bakmalıyız. Tabii bunu söylerken büyük umutlarla işbaşına getirdiğimiz sevk ve idarecilerimizin getirildikleri makamın hakkını verip veremeyecekleri çok önemli.

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye de görevde bulunanların nerede ise tamamı hatır gönül ilişkisine dayalı olarak makamlara getirilmiş olacaklar ki orada burada otururken, ya da bilvesile ile birlikte toplu seyahat ederken devlet adına milletine Allah rızası için adil hizmet etmek mecburiyetinde olan yetkilinin kendisine gelen telefon üzerine ya da bizzat ulaşanların talebiyle haberimin olduğunu söyleyin diyerek birilerinin gönlü olsun diye geride kalan yüzlerce din görevlisinin hakkı sadece kendilerine dindar olanların yüzünden gasp ettirildikçe mülki idare ve diyanet(müftülük) başta olmak üzere diğer kuruluşlarda da olacağı budur diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Kendine Dindarlar.!

Paylaş
Etiketler: MüslümanlarınMüslümanlığınÜnye kamuoyu;
Önceki Yazı

Şarapci Doktorların Tavsiyesi de Yalanmış

Sonraki Yazı

Zulmün Milliyeti Olmaz

Ahmet YENİN

Ahmet YENİN

İlişkili Yazılar

Ahmet YENİN

İnsana Güven Kalmadı

29 Şubat 2020
5k
Ahmet YENİN

Cumhurbaşkanımızın Bir Tek Ordu’da mı Sözü Geçmiyor…

19 Ocak 2018
5k
Ahmet YENİN

Bilmiyorsa Eşeğe Binecek…!

25 Kasım 2016
5k
Ahmet YENİN

Özde Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun…

24 Kasım 2016
5k
Sonraki Yazı

Zulmün Milliyeti Olmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap