Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar M.Nihat MALKOÇ

Ali Ulusal’ın Ardından…

M.Nihat MALKOÇ Yazar M.Nihat MALKOÇ
09 Temmuz 2013
M.Nihat MALKOÇ
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Rabbimiz yüce Kur’an-ı Kerim’de “Külli nefsin zâikatü’l-mevt”, yani “Her nefis ölümü tadacaktır.

Rabbimiz yüce Kur’an-ı Kerim’de “Külli nefsin zâikatü’l-mevt”, yani “Her nefis ölümü tadacaktır.”(Âl-i İmran: 3/185; Enbiyâ: 21/35; Ankebut: 29/57) buyurmaktadır. Dünyadaki sayılı nefeslerini tüketen faniler, bu buyruğa uyarak tebdil-i mekân etmektedir. İşte bu ilâhî emre uyup bu dünyadan göçen güzel insanlardan biri de eğitimci Ali Ulusal oldu.

Ali Ulusal’ın aramızdan ayrılmasıyla Trabzon’un yetiştirdiği güzel insanlardan birini daha kaybettik. Uzun yıllar Trabzon eğitim camiasına hizmet eden Ali Ulusal, dürüstlüğü şiar edinmiş nadir insanlardan biriydi. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği, fitne ve fesat yüzünden kardeşin kardeşi öldürdüğü dönemlerde Trabzon Öğretmen Okulu’nda müdürlük yapmıştı. Beş çocuk babası olan Ulusal, öğrencilerini de bir evlat kabul edip onlara sevgi ve hoşgörüyle yaklaştı. Onların aşırı uçlardaki militanların oyunlarına gelmemeleri için çalıştı.

Uzun ve bereketli bir ömür yaşayan Ali Ulusal, 1932 yılında Of’un Ballıca Köyü’nde doğmuştu. Yaşadığı süre içerisinde bu milletin milli ve manevî değerlerini üste çıkarmaya çalıştı. Soyadı ‘Ulusal’ olsa da o bildiğimiz ulusalcı zihniyetten hiç olmadı. Milliyetçi ve muhafazakârdı. En büyük övünç kaynağı Müslüman bir Türk evladı olarak doğmaktı.

Ali Ulusal, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen dik duruşlu bir insandı. Son yıllarda Önce Vatan gazetesinde yazıyordu.Türk-İslam davasının korkusuz neferlerinden biriydi o. Allah’a layık bir kul, Peygambere layık bir ümmet olmak en büyük gayesiydi. Bunu gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne kattı. Bayrağına ve milletine bağlı nesiller yetiştirdi.

81 yaşında ebediyete uğurladığımız Ali Ulusal’ı son yıllarda yakından tanıdım. Ömrü boyunca zikzaklar çizmeden ve yalpalamadan ısrarla aynı yolda yürüdü. Dünyaya ve içindekilere kıymet vermedi. ‘Bir lokma bir hırka’ anlayışıyla yaşadı. Ne yatı, ne de katı oldu.

Eğitimciliğinin yanında bir kalem ve kelam erbabı da olan merhum Ali Ulusal’ın “Seni Görevden Alıyorum(1976), Mehmed’e Mektuplar(1978), Zikrullah Hakkında Esas Bilgiler(1991), Düzen ve İsyan(1998), Nazım Hikmet Vatan Hainidir(2003), Allah’ı Zikir ve Evliya Yolu(2008)” isimli eserleri kütüphane raflarını süslemektedir.  Bu kitaplardan biri olan ‘Zikrullah’ adlı eser, kütüphanemin nadide eserleri arasında yerini almaktadır. Zikrullah hakkında yazılmış kitapların en güzellerinden biri olan bu eserden çok istifade etmişimdir.

İnandığı dava uğrunda şiirler de yazan Ali Ulusal “Mezar Taşım İçin” başlıklı şiiirinde şu samimi duygulara yer veriyor: “Önce ‘Türk’lük, Turan’ dedim/Ve de İslam’a yöneldim!/Tasavvuf üzre tükendim,/Kalanlara selam olsun!//Mürtekibe dünyalar az/Dünya hiç kimseye kalmaz!/Servetim: ‘Kur’an ve Namaz’!/Görenlere selam olsun!//Hayır ve ‘hasenat’ ile,/İbadet ve taat ile/Allah için çekip çile !/Ölenlere selam olsun//Küfür ve kâfir yekpare/İman ehli pare pare!/Satılmışlığa bir çare/Bulanlara selam olsun!”

Yakından tanıdığım merhum Ali Ulusal’ı hem fizikî, hem de ruhî bakımdan çilekeş dava adamı Serdengeçti’ye benzetirdim. “Kal’a gibi dik başın bulutlarla yarışsın,/Dalga dalga saçların rüzgarlarla karışsın!//Adını nakşedelim, eski-kadim surlara /Sesini haykıralım asırdan asırlara… //Savletinle titresin yeniden doğu-batı,/Ve kurulsun Allah’ın ebedi saltanatı…” diyen Osman Yüksel Serdengeçti’nin “Bir Kahraman Bekliyoruz” şiirinde anlattığı insanlardandı o. Çağlar öncesinden bugüne ses veren Dede Korkut’un günümüzdeki şubesiydi.

Merhum Ali Ulusal, ömrü boyunca ne sigaradan, ne de kimliğini ve kişiliğini şekillendiren düşüncelerinden taviz verdi. Sigara onun sonunu hazırlayan etken oldu. Akciğer kanserine yakalandı. Epey zamandan beri bu illet yüzünden tedavi görüyordu. Fakat vade bitmiş olmalı ki tedaviler sonuç vermedi. Arkasında güzel bir geçmiş ve güzel bir nam bırakan Ali Ulusal, 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Rahmeti-i Rahman’a göçtü. Kalabalık bir dost halkasının katıldığı İskenderpaşa Camii’ndeki cenaze namazının ardından Trabzon Merkez Bostancı Mezarlığındaki aile mezarlığında toprağa verildi. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

– See more at: http://www.61haber.com/yazi/505-ali-ulusal-in-ardindan.html#sthash.fSXVbHL1.dpuf

Paylaş
Etiketler: Ali Ulusal'ın
Önceki Yazı

Şafağın Devrimcisiİ…

Sonraki Yazı

Ramazan Geldi, Hoş Geldi!….

M.Nihat MALKOÇ

M.Nihat MALKOÇ

İlişkili Yazılar

M.Nihat MALKOÇ

Tarih Milletlerin Hafızasıdır

24 Eylül 2023
5k
Öğretmek Yetmez, Eğitmek de Gerekir
Eğitim

Öğretmek Yetmez, Eğitmek de Gerekir

17 Eylül 2023
5k
Sümela Kültür Yolu Festivaline Dair Notlar
Etkinlik

Sümela Kültür Yolu Festivaline Dair Notlar

10 Eylül 2023
5k
Genel Eğitim

Önce Ahlak ve Maneviyat

10 Eylül 2023
5k
Sonraki Yazı

Ramazan Geldi, Hoş Geldi!....

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap