Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

Oyunu, Al Onu Kendine Sakla!» Oysa Buna Alışkın Değiliz ki…

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
24 Ocak 2013
Ali TARAKÇI
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

 «Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep gezisinin ikinci gününde Nizip ilçesinde yaptığı konuşma sırasında “Şubatta atama bekliyoruz” diye bağıran öğretmenle polemiğe girdi. Öğretmen gözaltına alındı. DHA’da yer alan habere göre Başbakan Erdoğan, yanındaki bakanlarla bir tesisin açılış kurdelesini keserken, izleyiciler arasında olan ve öğretmen olduğu anlaşılan bir kişi “Şubatta atama bekliyoruz” diye bağırdı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, “Kusura bakmayın. Biz bir şey söylediysek olur. Ne söylediysek o olur. Başkası olmaz” yanıtını verdi. Aynı kişinin “Size oy yok” diye karşılık vermesi üzerine Başbakan Erdoğan, “Sağ ol, o oy senin olsun. Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz. Al onu kendine sakla. Tamam kendine sakla. Gereken yere ver. Bize kimin oy vereceği belli” diye çıkıştı. Polisler kimliği açıklanmayan protestocu öğretmen ile yanındaki bir kişiyi, kalabalık arasında gözaltına alıp götürdüğü görüldü.”

****
Yukarıda haberi görsel, yazılı ve internet medyada okuduk. Tepkiler ardı ardına geliyor. Başbakan Erdoğan, atama bekleyen öğretmenin talebi üzerine verdiği olumsuz yanıta, “size oy yok” deyince oy için “al onu kendine sakla” demiş ya… AK Parti muhalifleri, darbeseverler ayağa kalkıyorlar. Yakaladılar ya bir açık…
Alışmışlardı oysa, politikacıya talep iletildiğinde “derhal efendim, yaparız” diyenlere…
Alışmışlardı oysa politikacının milletin malı üzerine “verdimse ben verdim” diyenlere…
Alışmışlardı oysa, politikacının diğer politikacının verdiğinin bir fazlasını vermesine…
Alışmışlardı oysa, politikacıların    tutmasalarda sözünü popülizm yapmasına…
Başbakan Erdoğan'ın popülizmden arınmış, gerçek kokan sözcükleri üzerine kıyamet kopuyor.
Ne AK Parti'nin anti demokratlığı ne de Erdoğan'ın diktatörlüğü kalıyor. Veryansın ediliyor.

****
Alışmıştık oysa bize demokrasi diye yutturulan, bürokratik sınıfın oligarşik iktidarına…
Alışmıştık oysa, derin devletin    korkuluğu olmuş politikacıların yaşadığı ülkeye…
Alışmıştık oysa, devletin ekonominin belirleyecisi olmasına… Don, domates, süt üretmesine…

Alışmıştık oysa, devleti arpalık gören zihniyetlerin, popülizm adına arpalıklar dağıtmasına…

****
Öğretmen sözünü söyledikten sonra gözaltına alanlarda eski alışkanlıkları ile görevlerini yapıyorlar. Korkmayın birkaç yıl içersinde bugün yaşadığımız kimi anti demokratik uygulamalar daha da azalacak. Nasıl ki, gelişmiş demokrasilerde de yaşanıyorsa anti-demokratik uygulamalar bizde de yaşanmaya devam edecek.
Yeni bir anayasadan sonra, ardından yeni yasalar yapıldıktan sonra, siyasi partiler yasasına kadar darbe dönemlerine ait ne varsa değiştiğinde, sonrasında daha gelişmiş bir demokrasi mücadelesi başladığında daha farklı bir ülkede yaşayacağız.

****
Bugün alışık olmadığımız şeyler yaşanıyor, bu topraklarda… Millet dalkavukluğunu muhalefet partileri bile yapılmıyor. “O'nun verdiğinin bir fazlasını veririm” diyenler çıkmıyor ortalığa, çıksa da dikkate alınmayacağını herkes biliyor.
90 yıldır normal diye yaşadığımız şeylerin, aslında anormal olduğunu bildiğimiz anda herşey tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor.
Bugün asıl yaşananlar normal şeyler… Hastalıklı olan herşey iyileşmeye başlayınca, hastalığı kanıksamış olanlar, normalleşmeyi anormal görmeye başlı-yorlar.  Asıl sorunumuzda bu galiba…

****
Hani bugünlere darbe ortamları ile kıyaslayanlar var. Onlar sorulması gereken tek şey şu. Bugün Ergenekon davalarında yargılanan o büyük büyük paşaların, katillerin “ifadelerimiz alınırken işkence gördük” diye bağırdıklarını hiç duydunuz mu?
Utanmadan bugünleri 12 Eylül ile kıyaslayanlar yok mu?
Hele birde 12 Eylül koşullarında, darbecilerin kurdukları partilerde görev aldıkları halde bugün kahramanlık yapanlar yok mu?

****
Neyse Başbakan Erdoğan'ın oy üzerinden popülizm yapmaması hemde en çok yapabilecek olanaklara sahip olması gerekirken, yapmaması yeni Türkiye'nin nasıl bir Türkiye olduğunun habercisidir.
Korkmaya gerek yok. Yeni Türkiye'den korkacak olanlar, sıradan yurttaşlar değil aksine dünkü ve halen iktidarlarını kısmen devam ettiren eskinin iktidar sahipleri ve onların çanak yalayıcılarıdır.

Yeniyi öyle kolay oluşturamazsınız!

Ne diyor Münir Aktolga “Pozitivizm” denemesinde: “…. içinde süzülerek  gelen ve bilinç dışı olarak kayıt altına alındıktan sonra nesilden nesile aktarılarak varlığını sürdüren bu bilgileri, basit bir şekilde, bir kompüter programıyla-software-kıyaslayamayız. Bir kompüterin programını başka bir programla değiştirerek onun işleyiş biçimini değiştirebilirsiniz, ama bir toplu-mun bilgi temelini-kültürünü-aynı şekilde değiştirerek ona başka bir kültürü monte edemezsiniz!.”

***
“İnsan beyni informasyonları sinaps adı verilen belirli nöronal yapılar aracılığıyla kayıt altında tutabiliyor. Yeni informasyonlar ise, ancak varolan sinapsların üzerine yeni ekler-ilave sinapslar- oluşturarak mümkün oluyor. Yani siz isteseniz de, öyle hiç yoktan bir anda “tamamen yeni” sinapslar oluşturamazsınız! “Yeni” (yeni bir sinaps), daima, eskiden beri varolanla bağlantısı içinde, onun üzerine inşa edilerek meydana geliyor. Yani öyle, çıkar eski sinapsları, koy onların yerine yenilerini diye birşey mümkün değildir! İşte bütün mesele burada! Pozitivizm ve onun felsefi temelleri burada çuvallıyor. İnsanı bir makine-kompüter olarak gören zihniyet burada iflas ediyor. Bütün o, beynini dışardan ithal ettiği ansiklopedik bilgilerle dolduran pozitivist toplum mühendisi “devrimcileri” içinde yaşadıkları topluma yabancılaştıran, düşüncelerinin toplumda maddi bir karşılığı olmadığı için onları birer turist haline dönüştüren diyalektiğin özü budur.. ”

****
90 yıldır batının pozitivizm düşüncesiyle topluma yabancılaşmış, devrimciler, çağdaşlar, ilermeciler, sözde libareller, ulusalcılar bilcümle aydın olduğunu düşünenler bugün duvara tosluyor.
Toplumu 90 yıldır yukarıdan aşağı toplumu değiştirmeye çalışan zihniyet, ortaya çıkan kültür; bugün yabancılaştığı toplumun kendi kültürü ile ortaya çıkmasını gericilik zannediyor. Kendi toplumunu okuyamayan turist haline dönüşmüş sözde aydınlarımızda eksikliklerine rağmen AK Parti iktidarını diktatör olarak ilan ederek, kendi tarihinin diktatörlüğünü aklamaya çalışıyor.
Neyse ilk defa bu topraklarda son 10 yıldır burjuva devrimi yaşanıyor. Hem de Allahına kadar…
Yani yukarıdan aşağı değil, aşağıdan yukarıya doğru değişim tüm alışkanlıklarımızı yerle bir ediyor.

Son söz: Ve “değişim, değişim” diyenler yaşanan asıl değişimi gericilik zannederek, değişim karşıtlığına soyunuyorlar. Toplumun muhafazakarları değişimin taşıyıcıları olurken, dünün ve bugünün aydınlanmacıları asıl muhafazakarlığa doğru yelken açıyorlar.

Paylaş
Etiketler: oySiyasettoplum
Önceki Yazı

Yanan Galatasaray Ünv. Değildi!

Sonraki Yazı

Bağımlılık: Neye, Kime, Nasıl ve Ne Kadar?

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Bağımlılık: Neye, Kime, Nasıl ve Ne Kadar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap