Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Yakup HALICI

Bakan Yardımcılığı…

Yakup HALICI Yazar Yakup HALICI
11 Temmuz 2011
Yakup HALICI
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Malum olduğu üzere 60. AKP hükümetinin son günlerinde bakanlık sayısı yeniden düzenlenirken bakanlıklara bakan yardımcılıkları ihdas edilmesi konusunda bakanlar kurulu kararı alındı.

Nitekim 61.AKP hükümetinin ilk toplantısında bu yönde karar alınarak başbakan Erdoğan bakanlardan yardımcılıklarına atanmasını istedikleri kişilerin adlarını on beş gün içersinde kendisine iletilmesini istedi.

Bu karar bürokratların devlet yönetiminde geri plana alınmaları yönünde atılan ilk adımdır. Bunu başka kararların izlemesi muhtemeldir.
AKP neden bu yönde karar aldı, neden bakan yardımcılıkları makamlarını ihdas etti? Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyetini idare ve kontrol eden hâkim kurumlardan bir tanesi de bürokrasidir. En alt kademesinden en üst noktasına kadar bürokratlar kendilerini vatandaştan önde, ülkenin asli unsuru ve sahibi imiş gibi davranırlardı. Eskisi kadar olmasa bile hala öyleler. Amaçları çözüm üretmekten çok makamlarını ve mevcut düzeni korumak olmuştur.

Bakanların eskiden yanlarına aldıkları danışmanlar çözüm üreten kişilerden ziyade çeşitli işlerini gördürdükleri kişilerden öte gitmezdi. Dolayısıyla yine bütün inisiyatif bürokratlarda olurdu. Bakanlık koltuğuna yeni oturmuş milletvekili hele ömründe hiç bürokrat olmamışsa müsteşarlar, genel müdürler arasında boğulurdu. İşi öğreninceye kadar çektiği çile yanına kar kalırdı. Geçmişte bir bakan tanıdığım “devlet memuruyla fazla uğraşmaya gelmez, insanı çuvala sokar” derdi.

Yeni uygulamanın ilk örnekleri belediyelerde uygulanmaya çalışılıyor. Belediye başkanları beldenin nüfusuna göre kendisine dışarıdan belediye başkanlıkları seçebiliyor. Ne var ki bu makamlar çoğunlukla kötüye kullanılıp “yandaş” kişiler atanarak makam sahibi yapılıyor. Dilerim bakanlıklardaki uygulamalar böyle olmaz, fikir üreten, konusunda hem ilmi hem de pratik tecrübesi olan kişilerden seçilirler.

Zannediyorum AKP bu uygulama ile Ankara’da kastlaşmış bürokrasiyi geri plana almayı amaçlamaktadır. Yine ayrıca seçilmişlerin kendi kadrolarını oluşturmaları yolu açılmış olacaktır. Yani böylelikle hangi seçilmiş gelirse gelsin yerinde çakılı duran bürokratların bir takım yeniliklere ve hükümet uygulamalarına direnmelerinin önüne geçilmiş olacaktır.
* * * * *
Geçen yıl ara verilen festivaller bu yıl yeniden gündeme oturmaya başladı. Yapılanlar özellikle Anadolu kasaba ve şehirlerindekiler festivalden çok panayır ve konserler şeklinde olmakta. Nitekim artık belediyeler oturup festival komiteleri kurup çeşitli meşakkatler çekmek yerine bu tür konularla uğraşan ajanslarla anlaşıp paket programlar satın almakta. Böylece ne harcayacağını bilip ayağını ona göre denk almakta. Ajansın sunduğu paket programların arasına (ki ajansların yaptıkları ses sanatkârlarını organize edip konser verdirtmekten başka bir şey değil) sözüm ona çeşitli etkinlikler serpiştirmekte.

Görünen o ki bu festivaller festival olmaktan çok ticari bir faaliyete dönüşmüş durumda. Bir yıl boyunca sadece televizyonlardan seyrettiği şarkıcıları yakından görme fırsatı bulan halk doğal olarak rağbet etmekte. Böylelikle belediye başkanları da gösterilen ilgiden dolayı keyifleri yerine gelmekte, gelecek yılın festivalini, dört gözle sabırsızlıkla beklemeye başlamaktalar. Sözün kısası belediye memnun, halk memnun, ajanslar memnun. Kazanan şarkıcılar hepten memnun.
Bize de hayırlı olsun demek düşer.

Paylaş
Etiketler: akpAKP hükümetinin ilk toplantısındaAKP neden bu yönde karar aldıYeni uygulamanın ilk örnekleri
Önceki Yazı

Tatilin Mayınları….

Sonraki Yazı

“Temmuz İçin Yaralı Semah”

Yakup HALICI

Yakup HALICI

İlişkili Yazılar

Azerbaycan’ın Geldiği Nokta (ll)
Gündem

Azerbaycan’ın Geldiği Nokta (ll)

29 Kasım 2025
5k
Azerbaycan’ın Geldiği Nokta (l)
Genel Eğitim

Azerbaycan’ın Geldiği Nokta (l)

19 Kasım 2025
5k
Balçıktaki CHP
Ekonomi

Balçıktaki CHP

15 Kasım 2025
5k
Ünye!.. BaşkanTavlı Boş Zamanlarında Ne Yapar? (II)
Kent/Şehir

Ünye!.. BaşkanTavlı Boş Zamanlarında Ne Yapar? (II)

11 Kasım 2025
5k
Sonraki Yazı

“Temmuz İçin Yaralı Semah”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap