Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Ocak 31, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

Müslümanlar Bu Kez Batının Oyununu Görmeli

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
09 Şubat 2011
Kemal ÖZER
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Tunus ve Mısır’daki gelişmeler, bütün diktatörlerin uykusunu kaçırmaya yetmiş gözüküyor. Mısır’da yaşanan halk hareketinin başladığı sırada, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın ABD’de olmasının tesadüf olmadığı anlaşıldı.

Eylemlerin olacağından, ABD’nin önceden haberi varmış. Bunun içinde hazırlık yapmışlar. Askerin davranışlarına yönelik taktikler vermişler. Şimdilik Mısır’da tek kazanan asker, tek kaybeden ise firavun Hüsnü…

Halk ve batılı güçlerin ise ne kadar kazançlı çıkacaklarını zaman gösterecek. Ancak her şeye rağmen, iki haftadır canhıraş direnen gençler ve muhalefetin tarih yazdığı ve başta Ortadoğu olmak üzere farklı toplumlara örnek olduğu tartışmasız bir gerçek.

Bu süreç, Müslümanların haber ağlarının zayıflığını ve –bu konuda gayret içinde olanlarında destekten ne kadar yoksun kaldığını– bir kez daha ortaya çıkardı. –El Cezire’nin bu süreçte oynadığı muhteşem rolü de tarih asla unutmayacak– Daha iletişim ağını bile kur(a)mamış Müslüman toplumların ‘adalet düzeni’ni hak etmek için daha fazla gayrete ve zamana ihtiyaç duydukları artık açık seçik ortada.

Hatırlayınız, ‘Bosna Savaşı’ çıkmadan, Balkanlarda bırakıp geldiğimiz bir Bosna, Kosova, Makedonya, Arnavutluk olduğunu bilmiyorduk.

Çoğumuz, Mısır hakkında ne kadar az şey bildiğini şimdilerde fark etti. Sudan’ın, batının oyunlarıyla daha 55 yıl önce (1956) Mısır’dan referandumla ayrıldığını çoğumuz bu vesileyle öğrendi. Şimdi ise aynı oyun, Sudan’ın ikiye hatta üçe bölünmesiyle, yarım asır sonra yeniden tekrarlanıyor. Ne yazık ki, devletleri küçülttükçe kontrol etmek ve yönetmek, sömürgeciler için daha kolay ve halklar bunu bir türlü fark edemiyor. Bu yüzdendir ki, Sudan’da milliyetçilik ve bağımsızlık zokasını bir kez daha yutturdular.

Yine hatırlayınız, Pakistan 1956’da Hindistan’dan koparılmış, daha sonra da 1971’de de Pakistan parçalanarak, Bangladeş ortaya çıkarılmıştı. Bu sayede Hindistan’ın ana unsuru olan Müslümanlar azınlığa düşürülmüş, Pakistan ve Bangladeş gibi iki fakir ülke ortaya çıkarılmıştı.

Bu iki ülke Hindistan’dan ayrılmamış olsaydı, Hindistan şimdi nüfusunun yüzde 55-60 kadarı Müslüman olacak  ve –1858’de İngilizlerin eline geçene dek, Müslümanların yönetiminde olduğu gibi– bugün büyük bir İslam ülkesi olarak kalabilecekti. Üstelikte, Çin’den de daha büyük bir ülke olarak…

Geleceği gören İngilizler, Hindistan’dan ayrılırken (gerçekte hâlâ ayrılmamışlardır) Müslümanları aldatarak ülkeyi parçaladılar. Bunun vebalini ve acısını, Pakistan ve Bangladeş halkı hâlâ ödemeye devam ediyor.

Aynı oyun şimdi, Sudan’da oynanıyor. Sudan ve Güney Sudan ortaya çıkacak, ardından da Darfur diye yeni bir ülke. Sonra Güney, kendi içinde yeni bir iç savaşla karşı karşıya bırakılarak, zengin petrol kaynakları sömürülecek.

Bugün Rothschild ailesine ait olan Rio Tinto, Le Niktel ve De Beers gibi maden şirketleri, dünya madenlerinin yüzde 12,5’una –tek başına– sahipler. Yani 7 milyar insanın hakkı olan yer altı zenginlikleri, yerli işbirlikçileri aracılığı ve Ruanda’da yaşanan iç savaş gibi nedenlerle, kolaylıkla bir ailenin eline geçebiliyor.

Bilindiği üzere, Hutu ile Tutsi kabileleri arasındaki iç savaş nedeniyle 1994’de, 1 milyondan fazla  kişi hayatını kaybetmişti. 9 Milyonluk bir ülkede, çok kısa bir sürede 1 milyondan fazla insan katledilmişti. Ruanda sokaklarının kan nehirlerine dönüştüğü bu iç savaşta, insanlar birbirini baltalarla neden doğranmıştı?

Her türlü insanî değerden yoksun bu katliam, ne uğruna yapılmış ve taraflar bundan ne elde ettiler? Evet, kocaman bir hiç…

Tarifsiz bir acı ve kaybedilen yer altı zenginlikleri…

Sonuç itibariyle, aldatılan masum insanlar hayatını kaybetmiş, tarafların asla unutmayacakları bir travma yaşanmış, fakat yine kaybeden bu iki kabile olmuştu. Bu kirli savaşın tek bir kazananı vardı. Oda, bu ülkenin tüm maden kaynaklarını elinde tutan Rothschildlerin De Beers şirketiydi.

Bu vahşi savaş, sadece Ruanda’daki elmas yataklarının elden çıkma riskini ortadan kaldırmak için tezgâhlanmıştı!

Başta İsrail olmak üzere batının, zengin petrol kaynakları nedeniyle Sudan’da da ortaya çıkardıkları fiili durum, –bu şiddette olmasa bile– benzer iç savaşlara neden olma potansiyeline sahip.

Mısır’da ise muhalif grupların, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na atanan istihbaratçı Ömer Süleyman’ın başkanlığında masaya oturmaları ve ardından Mısır tv’sinin “uzlaşma sağlandı” şeklindeki yalan haberi, tehlikeli bir plandı.

Bugün Mısır için korkmamız gereken büyük sorun, muhalefet içinde ayrılığa neden olabilecek bir fitne yaratılması… Mübarek’in düşmanı artık sadece muhalefet değil, Ömer Süleyman’da en büyük muhalifi. Muhalefet ise sadece Mübarek’le mücadele etmeyecek, aynı zamanda –İsrail ve batının dostu– Ömer Süleyman’la da mücadele etmek zorunda.

Zor olmakla beraber, ilki tutmayan fitne sürdürülür ve başarıya erişirse, fiili bir durum oluşturularak, Mübarek istifa ettirilip, Ömer Süleyman cumhurbaşkanı ilan edilebilir. Batı böyle istiyor ise, asker de bunu destekleyebilir.

Muhalifler arasında oluşturulabilecek beklenmedik bir ihtilaf, askerin müdahalesini getirebilir. Ardından uygulanacak sıkıyönetim, firavun rejiminin biraz liberal versiyonunu doğurabilir. Bu risk hâlen var ve kimilerinin sandığı gibi, batının birden bire İhvan-ı Müslimin’e Mısır’ı teslim etmesi yakın bir ihtimal gibi durmuyor.

Türkiye modelinin Mısır’da uygulanması mümkün, ama batı, İhvan’a güvenebilir mi bunu zaman gösterecek.

Sevindirici yan ise, rejimin kurguladığı senaryonun, tüm muhalefet tarafından ilk günden fark edilip, oyunun bozulmuş olması.

Rejim; süreci uzatarak, toplumda yorgunluk ve bıkkınlık meydana gelmesini sağlamak isteyecektir.

Duamız, Mısırlıların basiretleri hep açık olması yönünde.

Bu kutlu direnişin zaferle neticelenmesi dileğiyle…

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!

www.twitter.com/ozerkemal

Paylaş
Etiketler: bosna savaşıbütün diktatörlergeleceği gören ingilizlerGüney sudanHindistanMısırmısır halkıparkistan-bangladeş halkıtunus
Önceki Yazı

Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendirebiliriz

Sonraki Yazı

Av Mevsimi Geldi.

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

Av Mevsimi Geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Tərcümeyi – Hal

Tərcümeyi – Hal

31 Ocak 2026
Ünye Döner Çeşme Meydanı

Ünye Döner Çeşme Meydanı

31 Ocak 2026
Herkese ‘Kelle’ Gerek

Günce

31 Ocak 2026
Müzisyen Kardeşler

Müzisyen Kardeşler

31 Ocak 2026
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap