Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Pazar, Aralık 14, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Aysun GÜL

Aşk Devrimcisi Züleyha!

Aysun GÜL Yazar Aysun GÜL
14 Eylül 2010
Aysun GÜL
6
404
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Aşktır gönlü söyleten / Aşktır ruhu titreten…

Aşk üzerine, ne efsaneler ve hikayeleri adam eden hayatlar yaşanmıştır. Tümceler bitmemiş zamanın kollarında, açılmış kalmış idamlık bir zürriyette..

Ve yüzyıllar önce yaşanmışlıkla karşımıza çıkar, Züleyha’nın gözleri. Tarihin sayfalarına öylesine işlenmiştir ki, hayal etmeye bile kıyamaz insan. Bir adamın aşkına seda ile toprak edilen ömrüne, adanmışlığın gerçeğe yaklaşan natür sıfatlandırmasıdır, kalbindeki hisleri..

Roman’dır; Mısır çöllerinden çıkan serap kadar, hayal düş kadar dokunulmaz ve ruh kadar akıl almaz bir aşkın sürecine girmiştir Züleyha. Kuran’ın saygı değer bulduğu bu aşk, bizlere kadar söylene söylene yıpratılmadan gelmiştir.

Kurban olunası adanmışlık

“Bir kuyuya mı attılar seni

Ellerinde kan kokusuyla

Düşünmeden bıraktılar seni”..AYSUN GÜL

Daimi kalıpların depremler yaşadığı çağımız da, lale devriyle gururlanan bizlere örnektir, sevginin geçmişten gelen haberleri.

Nerde? Ne zaman? ve Nasıllarla? Başlamadan, bir kuyuya ihanetin çöktüğü anda başlamıştır, bu hikaye. Kuyu derin ve boş kardeş yüreğidir, ama ve acımasız bir beden ki kuyuya ilahi bir suretle atılan. Günahsızlığın aynasını kuyuya düşünmeden atanların, cansız akıllarında ki nefretin esareti boğacaktır, bir zaman sonra o kuyuda onları.

 Kuyuya düşen Yusuf’un, Züleyha için düştüğünü kim bilebilirdi ki? Zamanın sanemlerini yıkabileceğini, darmadağın edeceğini ve elçilerin en güzeli olabileceğini kim düşünebilirdi?

Tebessüm içinde kuyuya düşünce Yusuf, düşüncelerin güzergahında dualarını bir süreliğine gözlerini kapatarak yapmış. Karanlık bir boşlukta kaldığını zannedenler yanılmışlar, o zamanlar. Zahiri bir elin onu ebediyete yaklaştırdığı görmeliydiler. Yıldızların kuyuya Yusuf için secde ettiğini anlamalıydılar. Ay yandıkça kandil olan kuyuyu kuşatan o alev rengi huzuru tatmalıydılar.

 Yakub’un gözyaşlarının yağmurlaştığı anlar da, bunlar yaşanıyordu ilahi Mabet’te. Hüsranlarını gizleyemeyen nebinin, hasretini çektiği Yusuf için gözbebeklerini yanışını Bünyamin’de giderdiği günleri onu beklemekteydi artık. Gömleğinde ki kokuyu zulmün ellerinde alan bir babanın hasretinin ve yakınmalarını dualaştırdığı o anlarda, oğlu köle tacirleri tarafından tevafuklarla bulunup çıkarılmıştı bile.

“Yakubun gözlerinde görmeyen bir hasret

Düşündükçe sızlayan içler acısı sancılar

Aklın hükmünü kaybettiği zamanı

Telafi eden buhranlar” AYSUN GÜL

 

Yusuf’un Züleyha’nın elleriyle satın alındığı köle pazarından, etrafına yaydığı gül kokular ve güzelliğinin tutkuya yaklaştıran hali cezp etmişti tüm pazarı. Saraya giren ve çocuğu olmayan Mısır azizi, Tanrısal ifadelerle kendini sözde Tanrı ilan eden Kifmir’in kucağında büyüyecekti, Yusuf. Züleyha’nın akıl ve gönül hücrelerindeki sevgiyle büyüyen Yusuf, kalbine de girecektir büyüdükçe. Köle pazarından alınıp, sarayın her köşesine adını yazdıran Yosaf, Kifmir’in karısı Züleyha’nın da gönlüne yazılmıştır bir kere.

 

Aynı mekanın her karışında yaşanmışlıklar, Züleyha’yı çılgına çevirmeye başlamıştır, bile. Ne olursan ol gel dediği Yusuf’a aşkını kabul ettiremeyen kadın, gün geçtikçe herkesi karşısına almaya başlamıştır, sarayda.

Kifmır’ın onun hislerini anladığı halde görmemezlik gelişi de başka bir tarafıdır bu hikayenin. Aşkların en güzeli, en ilahisi, en tutuklusu ve tek taraflısıdır, Mısır’ın Nil’e yaklaşan ellerinin içinde. Karşılık bulamadığı sevgisiyle günden güne eriyen biten süzülen ve tek çaresi aşk aşk diye kıvranan kadın, tüm güzelliğine rağmen Yasof’ı elde edememiştir.

 Görüp de hasret çekmek, bir el yakınında olup da dokunamadan yaşadığı hislerine, dua etmeyi bile bilmeyen kraliçenin hüznü, asırlara mal olacak bin bir türlü gözyaşıyla doluydu artık. Kalbini yasladığı erkek ona bakmıyordu, ondan uzak duruyordu ve ondan kaçıyordu..

 “HzYusuf bu konuda şöyle dua etti: “Rabbim, bana göre zindan, bunların beni çağırdığı şeyden iyidir Eğer onların düzenini benden savmazsan onlara kayarım ve câhillerden olurum”

 Yusuf’un aşkıyla kalbinde ki bestelediği ilahi aşkın, farkında bile değil di Züleyha. Çöl dilberi gözlerinde büyüyen sevginin hırçınlığıyla, Yusuf’a iftira edecek kadar sevmişti onu. Garip bir doyumsuzluk ve anlayışla yaklaştığı sevgiliye ezası, onu düştüğü kuyuda öldürüyordu. Artık bedeninde ki her karış Yusuf diye yankılanıyordu.

“Züleyha aşkla sanrılanan kadın

Katmerli acılar var bastığın yerde

Züleyha sevgiyle sancılanan kadın

Katmerli hüzünler var baktığın yerde” AYSUN GÜL

Zindana kapatılan güzel yüzlü Yosaf’ın, çileye doymayan hikayesi, cüzamlıların arasında devam etmişti. Girdiği ve bastığı her yere, nurani varlığıyla huzur veren bu gençadam, onu seven kadın için külli eziyet olmuştu. Dert buya insana acıya söyletir, acı buya ızdırapla inletir. Bitmeyen sancılarıyla Yusuf’u zindanın karanlık ve soğuk parmaklarının ardına koyduran Züleyha, nedametini de gizleyemiyordu artık. Mahkeme kurulduğu gün zindan merdivenlerinden Yusuf’a giden karısının durumu biliyordu Kitfir. Lakin oda aşıktı ve ölesiye aşıktı bu kadına.

 

Zindan parmaklıklarından Yusuf’un gözlerine bakıp, beni kabul et dediği halde reddedilişle karşılaşan sultan, hüsran içinde aşkla nefreti birbirine karıştırarak daha hiddetleniyordu. Yusuf’un dokunamadığı bedenine kırbaçlarla dokunmaya çalışan Züleyha, asabiyet ve hiddete yaklaşan güruhuyla, bir kez daha aşkına zulm ediyordu. Her kırbaç sonrasında içinden kopan parçaları yerine, kimse koyamazdı oda biliyordu. Yusuf’ un bedeninde ki izler arttıkça hak diye ses geliyordu teninden. Tebessümlerle karşılıyordu kırbaç vuruşları.

“Sözlerin kıyamet kan revan eller

Gözlerinde Yusuf diyen zamanı devran

Kutsi bir vuruluş maşuka hayran

Maşuka ebedi tutuşan güller” AYSUN GÜL

Sevgiliye değen acıya dayanamayan Züleyha, içindeki tutkuyla nefret karışımı duygularını bir kenara bırakamıyordu ve Kifmir bu insafsız ve haksız duruma dayanamadı ve durun artık diye bağırdı.

Zindanda yaralı sancıyan Yosaf taviz vermeyen aklıyla, bir kez daha ilahi olana bağlılığında ki bütünlüğe dayandığı gösteriyordu. Rüyaların aklı ve dili olan genç nebi Kitfir’in gördüğü kabusu yorumlayarak onun yakında öleceğini söylemişti. Buda efendisi Kitfir’i sinirlendirmişti. Zindan olmuştu kuyu, kuyular açmıştı zindan ..

 

Ve bir gün Züleyha Yusuf’a aşkını anlatmak adına, mektup yazmaya karar vermişti. Nağmelindi, gönül Yusuf babında. Bir suret ki kağıtlara yansıyan hasbıhalin de.

O zaman okkayla papirüs kağıdına yazılabilen sözlerine, kağıdın tam ortasına Yusuf yazarak başladı Züleyha.

Yusuf ‘dan başka kelime yazamıyordu ki, kalbindeki sessiz haykırışlara kulak ver Züleyha dercesine, kalem ellerinde titremeye başlamıştı bile. “Hitabınla yanıyorum Yusuf, içimde ki adınla yanıyorum”, diyerek sözlerine devam ediyor Züleyha..

Ama içinden söyledikleri kağıda geçemiyordu, kıyamıyordu onları harcamaya kağıdı ve kalemi bile kıskanıyordu, onun ismine dokunacak diye. Yusuf’tan öte hitap yoktu, kelamı sadece Yusuf, aklı tek Yusuf, secdesi de Yusuf, inandığı da Yusuf.

Yoktu Züleyha’nın söz dağarcığın da, onun adından başkası yoktu diye haykırdı bedeni üşüyerek, titreyerek, yanarak.

“Züleyha diye sessizce pencere de,

Bir kuş usul usul tıklattı camı.

Gül bakışlı gözlerine kader değdi

Sürmelendi kirpikleri.

Kalbin derin kuyularında boğulan tecelli

Söz oldu, göz oldu tenine.” Aysun gül

Yalınayak düşüncelerle başladığı sözlerine, “Yusuf diye başlayıp, Yusuf diye bitiriyordu.”, başka ne yazılabilirdi? Nasıl anlatılabilirdi ki? Bir aşka ve sevgiliye duyulan yakarış…

Her kelime, her cümle hükümsüzdü Yusuf’un olduğun yerde.

Sen varsan başka düşe, başka söze gerek yok ki.

Selamım da Yusuf’ta, elvedam da Yusuf, kelamın da Yusuf. Başka her şey hükümsüz.

Kalbimin adına yazdığım Yusuf’u Yusuf’la açıyorum; Yusuf’u bağlıyorum ellerime, Yusuf’la çözüyorum, bağladığım Yusuf’tan hislerimi. Yusuf diyerek bitiriyordu, mektubunda ki çizgilerini. Kalbini yazdığı mektubu, ondan başka kimse bilmiyordu.

Ve Züleyha güzeller güzeli aşık kadın, Mısır sokaklarında dolaşırken, önlerine hafifi dağınık bir adam çıkıyor, Züleyha’ya beni sevindir diye sesleniyor. Züleyha yanındakilere ona bir kese altın verin diyor ama, o bunu kabul etmiyor. Ne istiyorsun? deyince de bir kerelik bana gülümse diyor. Züleyha için de bulunduğu arabanın, perdesi aralıyor ve onun yıllar önce ona aşkını itiraf eden saray komutanı olduğu fark ediyor. Bu yüzden saraydan kovduğu adama bu kez gülümsüyor, çünkü bu kez oda aşık ve ne olduğunu biliyordu, aşkın.

“Aşkın mahiyeti Kenan ellerinde

Çöllere atılan kızgın ve vurgun

Göç devrimi zamanı gelmiş

Yanıyor aklımın kuş konmazları” AYSUN GÜL

Yusuf’un kalp kuyusuna düşen bir kadını, o kuyudan çıkaracak olan hasreti düşünerek ve anlayarak bulduğu Rabbine olacaktır. İlahi nefesini içine çekerek Yusuf diye andığı her anın, ruhani seferberliğinden ve acısından böyle sıyrılacaktır. Züleyha gerçeğe ulaşmanın aydınlığında kalbinde ki yenilenmeyle hayatına devam etmeye başlayınca, aynadaki Züleyha’nın kendi olmadığını, gençliğinin solduğunu fark etmiştir. Ve üzülmüştür. Yusuf’a olan aşkı, asırları saran aklı başından uçarak kaybolan kadın, uyandığı gün Rabbine el açarak, “geleceksem sana gençliğimle geleyim Yarabbi” diye yalvarmaya başlamıştı.

“Lailahena sana geldim rabbi yessir

Tövbelendi bak Züleyha’n

Dualarımla sana döndüm rabbi tuassir

Kuyulandı bak Züleyha’n

Çaresizlik sende olmaz

Akıllandı gör Züleyha’n.” AYSUN GÜL

Günlerce süren bu duaların ardından, Züleyha tekrar güzelliğine kavuşmuştu.

Mısır’a Melik olan Yusuf, onunla evlenmek istediğinde, Yusuf’u her şeyi göze alarak seven kadın, ben ilahi olan mabudumu buldum deyip uzaklaşmıştır, Yusuf ‘tan. Kocası Kifmir ölünce, Yusuf’ta Züleyha’ya talip olmuştur. Önce Yusuf’tan kaçan Züleyha, sonra kabul etmiştir aynadaki aksini. Kalbinin fanusunda sakladığı Yusuf’una kavuşmuştu artık. Rahmani aşkın Züleyha’nın gözlerinde ki yansıyışına hayran kalan Yusuf, onunla beraberliğine dualar etmiştir. Bu beraberliğin iki meyvesi olan Efraim ve Menşa hayatlarına kandiller yakmıştır, vuslatlarının.

“Kim demiş ki vuslat ebedi ayrılıştır diye, yanılmışlar bunu diyenler. Kutsal bir aşkla kutsallaşan bir aşkın, damarlarına kadar yaşanası ihtilalidir vuslat.” AYSUN GÜL

Selam ve dua ile

Paylaş
Etiketler: aşıkaşkhikayekuyumaşukyusufzindanzüleyha
Önceki Yazı

Kılı Kırk Yarmak..

Sonraki Yazı

Kral Çıplak

Aysun GÜL

Aysun GÜL

1977 Trabzon doğumluyum/evli ve bir çocuk annesiyim. yerel bir gazetede ve İnternet bir edebiyat dergisinde yazılar yazıyorum. k.t.u mezunuyum.

İlişkili Yazılar

Aysun GÜL

Kalbin Keşfindeki Mucizevi İlaç: Nefis Terbiyesi

02 Ağustos 2011
5.1k
Aysun GÜL

İçin İçin İçimizi Kemiren Hatalarımız

31 Temmuz 2011
5k
Aysun GÜL

Dağ Eşkiyalığından Meclis Eşkiyalığına!

29 Temmuz 2011
5k
Aysun GÜL

İnternet Sohbetleri Veba Gibi Sardı Toplumu

23 Temmuz 2011
5k
Sonraki Yazı

Kral Çıplak

Yorumlar 6

  1. Emel Özel says:
    15 yıl önce

    Paylaşımlarınız mûkemmel ötesiydı! başarılarınızin devamını dliyorum! emelll

  2. Aysun gül says:
    15 yıl önce

    teşekkürler Emel hanım siznde gözlerinize yüreğinize sağlık içten dilekleriniz için
    selam ve dua ile

  3. Aşkın uyar says:
    15 yıl önce

    Kalem gücü,harika olan insanlar azdır Dünya’da. Daha da küçültelim çemberi,Türkiyede.Bizleri kalemi ile mest eden Aysun GÜL’e en içten sevgilerimi iletiyorum.

  4. Aysun gül says:
    15 yıl önce

    çok teşekkür ederim aşkın hocam harika olan sizlersiniz..
    selam ve dua ile

  5. ibrahim hakkı gündoğdu says:
    15 yıl önce

    aysun.. güzel çalışmaların varmış da.. ben nedense onlara bakmayı hep ertelemişim.. ertelediğime üzüldüm.. Bir öğrencimin bu denli güzel başarıları beni çok mutlu etmiştir.. Tebrik ediyorum.. Başarılarının devamını diliyorum.. Ne güzel.. yazmak.. hep güzel.. yazmak yüreğin kadar yakın olsun..

  6. dr. ahmet fidan says:
    15 yıl önce

    Tebrkik ederim.
    Yazıların içerikleri tebrik ve teberrükü ne mutlu ki gölgelemekte.
    Kalemine sağlık Aysun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Çözümsüzlük (l)

Çözümsüzlük (l)

14 Aralık 2025
Gönüllü Sağlıkçı

Gönüllü Sağlıkçı

14 Aralık 2025
Hediye Kitap (l)

Hediye Kitap (lll)

14 Aralık 2025
Aralıkta

Güllü

14 Aralık 2025

Halkın İradesi

13 Aralık 2025
Gençlik Nereye?

Gençlik Nereye?

13 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap