Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Aralık 5, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Yavuz KAÇTAN

Mutlak İktidar

Yavuz KAÇTAN Yazar Yavuz KAÇTAN
22 Şubat 2010
Yavuz KAÇTAN
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Düşünce tarihinde iz bırakmış bazı sözler vardır. Bu sözler, asırların tecrübelerini imbikten süzerek öz haline getirir ve bunu bir cümle ile ifade eder.”İktidar yozlaşır Mutlak iktidar, mutlaka yozlaşır.” Bu söz zalim hükümdarların, zalim iktidarların mutlak güçlerini mazlumun zayıfın güçsüzün üzerine iktidar sahiplerinin nefsine uygun olarak öldüresiye uygulamasının ifadesidir.

İktidarın gücünü kullanırken iktidarın aklı ve tasarruf yetkisi iktidar sahiplerinin nefislerinin emrindedir. İlim, düşünce, istişare ve akıl ve hak bir kenara koyulmuş, firavunların yaptığı gibi iktidar imkânları şeytanın ve nefislerin eline verilmiştir. İktidar bunu yaparken kendisine meşru gerekçeler bulabilir çoğunluk tarafından desteklenebilir, çoğunluk her zaman meşruiyet değildir.

Peygamberimizde hakkı tebliğ ettiği zaman önceleri azınlıktı, ama bu onun meşruiyetine engel değildir. Gaile’de dünya dönüyor dediği zaman çoğunluğu arkasına alan papazların zulmüne uğramadı mı? Önemli olan “Zulüm Azrail de olsa önemli olan hakkı tutabilmektir.

Bu günlerde ülkemizde gücü elinde bulunduran iktidar sahipleri bu gücü hukukun emrine değil de nefislerinin ve şeytanın eline vermiş gözüküyorlar.

İktidar kavgası meşru zeminlerde değil her türlü hukuk dışı manevraların yapıldığı bir zeminde cereyan ediyor. Türkiye’de uzun dönem Askeri ve sivil bürokraside yer tutmuş Solcu seçkinlerle, Hükümet gücünü elinde bulunduran İslamcı Siyaset Tüccarları, adeta kayıkçı kavgasını andırır bu kavgalarını yaparken devletin ve hukukun bütün örf adet ve geleneklerini en acımasız biçimde kullanarak bir taraftan mevzilerini sağlamlaştırıyor kendi yandaşları ve beslemelerini teyakkuz halinde tutuyorlar edindikleri mevzileri koruma içgüdüsü içerisinde yaptıkları şeytani tasarruflar, halkı gerdiği gibi, devletin ve milletin asıl sorunlarını gündem dışı olmaya itiyor.

İktidar sahipleri, basit çıkar hesapları ile demokrasinin hilelerini kullanarak sayısal üstünlüğün verdiği güçle kendisine biat etmeyen ve iktidarına rakip gördüğü her şeyi acımasızca kahretme içgüdüsüyle hareket etmektedir.,iktidarı elde tutma içgüdüsüyle devletin ve hukukun temellerini sarsan her türlü genetik faaliyeti, kendisine ortaklık eden cemaat guruplarının ve yandaşlarının gerek din istismarı gerek gasp yolu ile elde ettikleri medya vasıtalarını kendisine karşı “gık “diyenlere karşı yargısız infaz vasıtası olarak kullanmaktadırlar.

Buna karşın teröristlere, vatan hainlerine, sömürgeci para tacirlerine, uluslar arası kan emci spekülatörlere, emperyalistlere, Mehmetçiğini başına Çuval geçiren alçaklara karşı gösterdikleri merhameti ve hoş görüyü, sade vatandaşına, yani yasalarına uyan vergisini düzgünce ödeyen devlete ve millete karşı asgari vazifelerini bir ibadet kasti ile yapan askerine polisine onun güvenlik güçlerine karşı sevgisini ve muhabbetini eksik etmeyen devletin ve milletin varlığını kendi varlığından üstün tutan, sade vatandaşına Tekel işçisine, Eczacısına, doktoruna, noterine, avukatına, bakkalına, küçük esnafına sanayicisine, üreticisine, memuruna, gösterememektedir. Bunlara adeta zulüm etmektedir. Bu duruma karşı maalesef Türkiye’de güven duyulan bir muhalefet gücü bulunmadığı için bu muhalefet gücünü Askeri ve sivil Bürokraside yer edinmiş seçkinci laikçi sol çevreler bu boşluğu doldurma durumunda kalmaktadır.

Bu iktidarında işine gelmiştir. Halkın geniş kesiminin güvenden
Ve sevgisinden mahrum bu seçkinci kesim Cumhuriyet tarihi boyunca yaptığı yanlış dayatmalar ve çıkardığı boş kavgalarla adeta son otuz yıldır Türkiye’yi sanal ve içi boş kavgalarla meşgul ettirerek Türkiye’nin asıl meselelerini göz ardı ettirerek Türkiye’de siyaseti kısırlaştırmış ve Türkiye’de siyaset kendisini yenileyememiş. Son otuz yıldır da Türkiye başörtüsü, laiklik gibi meselelerle adeta meşgul edilerek kaynaklar ve zaman heba edilmiştir.

Otuz yıldır da Türk siyaseti bir arpa boyu yol elde edememiştir. Türkiye’de Milli bir iktidar sorunu olduğu gibi milli bir Muhalefet sorunu da vardır. Maalesef bugün siyaset arenasında bulunan aktörler Türk siyasetinin kısırlaştırmakla kalmamıştır. Şimdide bulundukları mevzileri koruma pahasına milletin genleriyle oynamaktadırlar.

Bu arada milletin asıl problemleri göz ardı edilmekte kaynaklar heba edilmekte, Türkiye zaman kaybetmekte kaybedilen zaman içerisinde her geçen gün daha da fakirleşmektedir. Siz bakmayın iktidarın istatistik palavralarına kendi cebinize bakın.

Güvenliğinize bakın. Her geçen gün sizi soyanların sayısı artıyor mu artmıyor mu? Para ödediğiniz kişi ya da kurumların kimliğine bakın, kaç tanesi Türk, kapınızı bacanızı on sene önce kilitlediğiniz kilitle aynı kilidimi kullanıyorsunuz? Yarınınıza, kaçınız güvenle bakıyor!

Paylaş
Etiketler: halkiktidarsiyaset tüccarlarıtoplum
Önceki Yazı

Pusu ve Düello

Sonraki Yazı

Hakaret Tenkid Değildir

Yavuz KAÇTAN

Yavuz KAÇTAN

İlişkili Yazılar

Yavuz KAÇTAN

Hani Demokrasiydi

28 Şubat 2010
5k
Yavuz KAÇTAN

Bu Kadar Alçaklıkta Fazla

14 Ocak 2010
5k
Yavuz KAÇTAN

Bu Kadar Alçaklık ta Fazla

11 Ocak 2010
5k
Yavuz KAÇTAN

İpler Kimin Elinde?

22 Aralık 2009
5k
Sonraki Yazı

Hakaret Tenkid Değildir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025
Yaşlı Adam Yanıyor

Yaşlı Adam Yanıyor

05 Aralık 2025
Yörüklerin Harika Öğütleri

Yörüklerin Harika Öğütleri

05 Aralık 2025
Sen veya Sizlere

Sen veya Sizlere

04 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap