Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

Kore’nin Suçu Ne?

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
27 Nisan 2017
Kemal ÖZER
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bakmayın öyle, Çin ve Rusya’nın, ABD’nin Kore savaşı için çan çalmaya başlamasına, itiraz ediyormuş gibi gözükmelerine. Amerika, Çin, Rusya yani hepsi Kore’de savaş istiyor. Hatta ağızlarının suyu akıyor.

1895’te Japonya ile girdiği savaşı kaybeden Kore, Japonya’nın sömürgesi haline gelir. 2. Cihan Harbi’ne kadar imparatorlarını tanrı/ilah kabul edip tapan Japonlar, Nagazaki ve Hiroşima’ya atom bombasını yiyip savaşı kaybedince, imparatorun da sıradan bir insan olduğunu anlar.

Öyle ya tanrı olsa bunu engellerdi. Bir musibet Japonları bu sapıklıktan kurtarsa da, Hakk’ı görmelerine yetmez.

Japonlar kaybetse de, bu Kore’nin bağımsızlığı için yeterli olmaz. Kore’nin bir bölümü bu kez de SSCB tarafından işgal edilir. 25 Haziran 1950’de ise ABD öncülüğünde Kore savaşı başlar. Bu tarihe dikkat edin…

Neticesi herkesin de bildiği şekilde Kore, Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye bölünür.

FETÖ’nün siyasi babası Kasım Gülek, bu meşhur Kore Savaşında Birleşmiş Milletler Kore Komisyonu Başkanı olarak görev yapar. Ardından NATO’ya uzayacak ve gladyo ile iç içe olacaktır.

Kasım Gülek, 1990’lara kadar Güney Korelileri Hıristiyanlaştırma projesi olan Moon’un Türkiye liderliğini yürütür. Kasım Gülek ve Gülen ile yoğun ilişkileri olan Sebahattin Zaim, hatıratında bu hususları detaylıca anlatır.

Amerika’nın böcek muamelesi yaptığı Türk askeri, Kuzey’in, Güney’i tümüyle ele geçirmesini engellemekte büyük bir rol oynar. Bu yüzden de ciddi zayiatlar verir.

Kore savaşı biter ve Komünist Kuzey ve Kapitalist Güney olmak üzere iki ülke doğar.

Güney; otomotiv, iş makineleri, elektronik ve telekomünikasyonda dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline gelir. Bazı alanlarda Güney Kore ile ne Çin, ne de ABD baş edemez hale gelir.

Kuzey’de ise lider değişmiş, yerine 1983 doğumlu genç Kim Jong Un gelmiştir. O tarihte Güney’in başında Lee Myung-bak vardır.

İKİ ÜLKE BİRLEŞME İSTİYOR AMA…

Nükleer başta olmak üzere silah konusunda hayli deneyim kazanan Kuzey ve teknoloji konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden Güney arasında birleşme görüşmeleri başlar.

Lee Myung-bak’ın görev süresi bitince, yerine aynı partiden Park Geun-hye (kadın) geçer. 10 Mart 2017’de Anayasa mahkemesinin de onaylaması ile görevinden azledilen kadın cumhurbaşkanının babası Park Chung-hee 1962 askeri darbesi ile devlet başkanı olmuş ve 1972’ye kadar görevde kalmış biridir.

Park Geun-hye de Kuzey ile birleşme konusunda selefi gibi kararlıdır. İki ülke arasında açık ve gizli görüşmeler yürütülür. Ancak bu, hem ABD’yi, hem Çin’i, hem, Rusya’yı, hem de Japonya’yı rahatsız eder. Elbette şeytan ve avenesinin tümünü de…

İki Kore’nin birleşmesinden; siyasi, askeri ve iktisadi açılardan çok güçlü bir devlet çıkacaktır ve bunu kimse istemez.

Bu fırsatı gole ya da savaşa çevirmek isteyen silah baronları, yeni ve etkili bir savaş arzu ediyorlar. Bunun için en iyi seçenek Kuzey Kore’ye sataşmak.

Bu sayede hem Atlantik-Pasifik gerilimi boşalacak, hem birleşik Kore’nin doğması engellenecek, hem de silah baronları kazançlarına kazanç katacak. Liderleri şeytanı da mutlu edecekler.

İlk olarak ‘kana susamış diktatör’ olarak sunulan Kuzey Kore liderinin en yakın dostu ve akıl hocası olan ve aynı zamanda Güney ile birleşme heyetinin başındaki İşçi Partisi Sekreteri Kim Yang-gon, hiç trafiği olmayan Kuzey Kore’de 2016’da şaibeli bir “trafik kazası”nda ölüverir.

Ardından Güney Kore Devlet Başkanı, Meclis ve yargı darbesi ile görevinden azledilir. Tam bu sırada Kuzey Kore liderinin kardeşi, Malezya’da zehirli bir gazla öldürülür. Kim Jong-nam ölürken, yabancı ajanlara dikkat çeker ve barıştan söz ederken, Malezya güvenlik birimleri de suikast için batılı ülkeleri işaret eder.

PEKİ, BUNCA ŞEYİN ANLAMI NE?

Ülkelerin ellerinde çok miktarda eski silah birikti ve bunların imha edilmesi lazım. Bunun için en iyi yer İran sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü İran rejiminin varlığı İslam dünyasını karıştırmak için iyi bir silah. İran rejimi; Irak, Suriye ve Yemen’de batıya büyük hizmetler etti. Üç ülkenin bu halde olmasının en büyük sorumlusu olan İran rejiminin yaşa(tıl)ması lazım.

Geriye Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır ve Kuzey Kore kalıyor.

Türkiye’de NATO ve NATO’ya bağlı güçlerin 15 Temmuz’da yapmak istediği işgal ve iç savaş girişimi, Allah’ın yardımı ile bozguna uğrattı.

Suudi Arabistan’a saldırmak İslam dünyası açısından beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle Kralı Selman’ın darbe ile indirilmesi lazım. Selman göreve geldiğinden bu yana en az 3 başarısız darbe girişimi yapıldı.

Mısır’da zaten kendi adamları var. Şimdilik ihtiyaç yok. Ancak Libya ve Yemen’i, yeni acı ve trajediler bekliyor.

Kuzey Kore ise şimdi büyük bir savaş için en büyük namzet. Özellikle de yarım kalan Kore Savaşı’nın başladığı 25 Haziran tarihinde ansızın bir saldırı yapılabilir.

Güçlü bir Kore’yi kimse istemediğine göre, iki Kore’yi de tarumar edecek olan bir savaşı, şeytanilerce idare edilen herkes dört gözle bekliyor. Bu sayede, ABD topraklarına uzak bir havzada yaşanacak savaştan en büyük zararı Korelilerden sonra; Çin, Japonya ve Rusya alacak.

Paylaş
Etiketler: Komünist Kuzeykore savaşıNATOtürkiye
Önceki Yazı

Siyasi Denetim Bağımsızlığımıza Doğrudan Müdahaledir

Sonraki Yazı

Kolesterol İlaçlarının Yan Etkisi Faydasından Dada Çok

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

Kolesterol İlaçlarının Yan Etkisi Faydasından Dada Çok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap