Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Ocak 31, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Kemal ÖZER

İsrail’in Zevali mi?

Kemal ÖZER Yazar Kemal ÖZER
25 Haziran 2016
Kemal ÖZER
0
402
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Esad Temimi 1980’lerde ‘İsrail’in zevali‘ni aynı isimli bir kitapla müjdelemişti. Siyonizm, Müslüman ve Arap dünyasının 20’inci asırda karşı karşıya kaldığı trajediyi çok iyi değerlendirdi. Ancak kendileri açısından zafer sayılabilecek yükselme dönemi bitti.

İsrail’in varlık nedeni, Müslüman dünyayı terbiye etmek, Yahudileri batıdan uzaklaştırmak, küresel Yahudi baronlara jandarmalık ve sığınaklık etmekti…

Bir Yahudi suç işlediğinde; kaçabileceği, parasını aklayabileceği, günah çıkarabileceği bir yere dönüştürüldü Filistin toprakları.

Kudüs-ü Şerif, tıpkı Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere gibi Müslümanların namusu. Yiğit Filistinliler –içerindeki az sayıdaki hain hariç– canları pahasına emanete sahip çıktılar. Mescid-i Aksa‘nın izzetini kendi canlarından üstün tuttular, tutmaya devam ediyorlar.

İRAN VARKEN İSRAİL’E GEREK YOK

Şii İran kurulunca, İsrail’e gerek kalmadı. Artık Müslümanlara tecavüz eden ülke, İsrail’in dostu İran! Bakmayın öyle sloganik düşmanlığa, aralarından su sızmaz. Devrimden bu yana sürekli olarak ticarete Sami Ofer’in gemileri üzerinden devam ettiler. Düşmanlara bakın ki, birbirlerine silah satmaktan bile geri durmadılar. İran’ın ekonomisini, Yahudiler ayakta tutuyor.

Mavi Marmara ve neticesindeki gelişmelere İsrail ne kadar karşı ise, İran da o kadar karşı idi. Önceki gün İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran’ın “Şii devleti” olduğunu resmen ilan etti.

Batı tarafından tasarlanarak kurulan yeni İran rejiminin ilk icraatı, Müslüman Irak’la savaşmaktı. Azerbaycan’a karşı Ermenistan‘ın yanında durdu, durmaya devam ediyor. Bahreyn’i kana buladı. Pakistan ve Afganistan’a karşı batı ile iş tutmaya ve fitne ateşini yakmaya devam ediyor. Son 5 yılda Suriye’de döktüğü kan kendini boğacak seviyelere ulaştı. Seri katili Kasım Süleymani, Irak ve Suriye’deki kanı yeterli görmemiş olacak ki, Bahreyn’i tehdit ediyor. Gerekçe ise, Bahreyn’de savaş çıkarmak isteyen Şii Ayetullah’ın vatandaşlıktan çıkarılması.

İran 37 yıldır sessiz sedasız binlerce Sünni âlimi yok etti. Yahudilere tanıdığı hürriyeti, Sünni ulemaya tanımadı. İran’da yaşamış olanlar bilir ki, İran’da Şii’lik bir mezhep değil, din gibidir. Bizim onları Müslüman olarak gördüğümüz gibi, onlar bizi Müslüman olarak görmezler.

Yemen’i sürüklediği hâli, Lübnan, Suudi Arabistan, Bahreyn, Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Azerbaycan’da yaptıklarını iyi biliyoruz. Bizim açımızdan da, batı açısından da İran varken, İsrail’e ihtiyaç yok. Üstelik İran’ın daha etkili fitneci politikaları varken, İsrail’in tepki geçen yöntemine niye gerek olsun ki? Bunları yazarken asla mezhepçi bir yaklaşım içinde değilim ve bundan Allah’a sığınırım. Bizim için mezhep din değil, dini anlama yöntemi. İran’ın rejimden mutsuz olan halkı ile de bir derdimiz ol(a)maz.

İSRAİL KAYNIYOR

İsrail’in zevali meselesine gelince…

Batı açısından İsrail rolünü tamamlamıştır. Aksi görüşte bazı fanatikler olsa da, artık tasfiye edilebilir. Geçtiğimiz aylarda İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısının, İsrail‘in uygulamalarını “Hitlerden daha acımasız” olarak nitelemesi boşuna değildi. Zira herkes bunun farkında.

İsrail’in iki eski cumhurbaşkanı tutuklu. Son yıllarda haklarında soruşturma açılmamış başbakan kalmadı. Netanyahu ve karısı hakkında da çok sayıda soruşturma var.

İsrail’e taşınmış Yahudiler memnun değil. Terk etmek için fırsat kolluyor. İmkânı olanlar zaten orada durmuyor. Bu kadar gerilim ve korku politikasıyla yönetilen bir toplumun psikiyatrik olarak sağlıklı kalması mümkün değil. Ruhî bunalım hat safhada…

Türkiye’de onlar adına yayın yapan şakşakçı Hürriyet hariç hiç kimse, 1967 sonrası sınırları hiçbir ülke kabul etmiyor. Mavi Marmara saldırısı ile sonunu hızlandıran İsrail yönetimi, Türkiye’ye boğun eğmek zorunda…

Bu saatten sonra kimse İsrail diye bir devleti yok edip milyonlarca insanı doğrayacak değil. Ama İsrail ya bize sığınacak ya da bize sığınacak. İsrail, Arafat’ın makamına MOSSAD ajanı olan ve Arafat’ın öldüren M. Dahlan’ı istiyor. Bu boğulmakta olan birinin bir nefes daha alma gayretinden ibaret nafile çabalardan biri.

TÜRKİYE’NİN ETEĞİNE TUTUNAN KAZANIR

İsrail, Suriye’de İhvan eksenli bir yönetimi istemese de, PKK/PYD yani Kürt görünümlü Ermeni devletini de istemiyor. Bu bağlamda Türkiye ile aynı düzlemde. Bölünmüş Suriye, İsrail açısından sevindirici olabilir, ama batının bölgede İsrail’siz ve İsrail’e rağmen İran’la iş tutması, Siyonsit yönetimi yanlışlaştırıp tedirgin ediyor. Siyaseten, iktisaden ve askeri olarak güçlenmiş bir Türkiye’ye karşı yalnızlaşmış bir İsrail’in daha fazla direnmesi güç.

FETÖ‘cü ve aynı eksendeki fanatik Saadetçilerin ileri sürdüğü gibi Türkiye, İsrail’e boyun eğmiş falan değil. Türkiye öne sürdüğü şartları kabul edilmeden anlaşmaya imza atmaz. Türkiye HAMAS’ı safsatası sayılırken, HAMAS Lideri Halid Meşal dün Türkiye’ye teşekkür etti. Bunun böyle olmadığını bildikleri halde, iktidara ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a saldırmak için arsızlık yapıyorlar. Faruk Köse’nin, Rasim O. Kütahyalı’nın yazısından hareketle attığı yanlış twiti eleştiren twitim bu çevreleri kudurttu. Kendilerine yakışan bin bir edepsizlik yaptılar. Hepsini engelledim.

Çok konuştuğuna bakmayın, Türkiye aşırı sabırlı bir ülke. Çoğu kez meyveyi olgunlaşmadan yemez. Filistin toprakları Arapların değil, ümmetindir. Tıpkı diğer tüm topraklarımız gibi… Kudüs bizim namusumuz, izzetimizdir. Türkiye bir asır öncesine kadar yaptığı gibi, şimdi de ona sahip çıkmaya çalışıyor. İmam Şafii (r.a.) hazretlerinin yurdu, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) dedelerinin metfun bulunduğu, sayısız şehidin kanıyla sulanmış Gazze’yi son firavun Sisi satar lakin Türkiye asla.

İsrail’e el öptüren yiğit Türkiye, Akdeniz’e kuracağı Arafat Havalimanı ile Gazzeli kardeşlerimize nefes aldıracak, dünya ile irtibatlarını sağlayacak. HAMAS ile de, El Fetih‘le de ilişkisini devam ettirecek. Mavi Marmara şehitlerinin akan kanı Gazze’ye, Filistin’e özgürlük getirirken, İsrail’in zevalini hızlandıracak. Türkiye’nin denize kuracağı havalimanının mesajı açık: “Bu toprakların sahibi ve hamisi benim. Herkes ayağını buna göre denk alsın…”

Ekonomisi ve siyaseti çöken Rusya, Türkiye’yi Soçi‘ye davet etti. Ermenilere “artık sizi koruyamayacağım” deyince Ermeniler Karabağ’dan çekilmeyi kabul etti. Tepkileri azaltmak için Ermenistanlı bakan yarım ağızla gelişmeyi yalanladı. Fransa iç savaşın eşiğinde. İngiltere ekonomik olarak darboğazda. Türkiye AB’ye posta koydu. AB artık geleceği olmayan çok bilinmeyenli bir denklem. Amerikancı Almanya ile Hitlerci Almanya iç savaşa girdi bile. PKK bitti, PYD devleti ol(a)mayacak. Türkiye yükselen yegâne güç. Bu asla hamasi bir nutuk değil: Türkiye’ye tutunan kazanacak, çatışan kaybedecek. Bunu ilk Rusya ve İsrail gördü. Diğerleri de görecek.

Bunları görmek için arif olmaya gerek yok. Ama Erdoğan’a duydukları kin yüzünden İsrail’in ekmeğine yağ sürenler, düşünme melekelerini yitirdikleri için göremezler.

Paylaş
Etiketler: arapEsad Temimimüslümansiyonizm
Önceki Yazı

Ey Yobaz

Sonraki Yazı

Bir Lira

Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

İlişkili Yazılar

Kemal ÖZER

Hoşça kalın, Allah’a Ismarladık

02 Şubat 2021
5k
Kemal ÖZER

Ya Şimdi Yahut Bir Asır Daha Esarete Devam

17 Ağustos 2020
5k
Kemal ÖZER

‘İlaç’ Savaş ve Suç Ürünüdür

14 Mayıs 2020
5k
Kemal ÖZER

Kemalizm: Türkiye’nin Çıkmaz Sokağı

05 Mayıs 2020
5k
Sonraki Yazı

Bir Lira

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Tərcümeyi – Hal

Tərcümeyi – Hal

31 Ocak 2026
Ünye Döner Çeşme Meydanı

Ünye Döner Çeşme Meydanı

31 Ocak 2026
Herkese ‘Kelle’ Gerek

Günce

31 Ocak 2026
Müzisyen Kardeşler

Müzisyen Kardeşler

31 Ocak 2026
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap