Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

AL, ZA ve İS’in Anlamı ne? Avcılar Belediyesi Bağlantıları…

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
22 Haziran 2016
Ali TARAKÇI
0
420
Paylaşma
5.3k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Hiç mi sıkılmıyorsunuz… Hiç mi ortaya çıkmaz diye çekinmiyorsunuz? Zafer Polat, Alican Abacı, İsmet Abacı ve Avcılar Belediyesi…

ALZA-ALİS birbirlerine benziyorlar mı?

Benziyorlar hem de ne benzemek…Her ikisinin de başlagıcı AL’dan oluşuyor.
ZA ve İS birbirleri ile alakası var mı?
Tabi ki hayır.
Ancak birbirleri ile ilişkisi var diye sorabilirsiniz…
AL, Alican Abacı’nın isminin, ZA ise Zafer Polat’ın isminin ilk iki harflerini oluşturuyor.
ALZA Sigortacılık, 2013 yılında 25 yaşında olan 1988 doğum tarihli Zafer Polat ile, 21 yaşında olan 1992 doğum tarihli tarafından
kurulur. 

****
Sonra, Alican Abacı’nın babası İsmet Abacı, Songül Demir tarafından kurulmuş ALİS Şirketi’nin yetkilisi olarak atanır. Her türlü yetkisi vardır. Şirket kurulduktan bir ay bile dolmadan Avcılar Belediyesi’nden g.. laleleri ihalesini kazanır. 
Şirketin kurucusu Songül Demir ile hiçbir alakası olmayan şirketin isminin, Alican ve İsmet’in ilk iki harflerinin birleşmesinden oluşması şaşırtıyor(!) ALİS Temizlik ve İnşaat… Bu şirketin, Avcılar Belediyesi’nin dışında fatura kesmemesi dikkat çekiyor.

İsmet Abacı’yı aradım karşıma Polat çıktı
Dün akşam İsmet Abacı ile internette araştırma yaparken, Dostlar Tekstil diye bir şirket ile karşılaştım. Şirketin telefonlarını aradığımda karşıma çıkan sekreter “ALZA Sigorta” diye açtı. “İsmet Abacı ile görüşebilir miyim” dediğimde sekreterin, “Sizi Zafer Polat beye bağlayayım” dediğinde iki defa şok oldum.

Bir, telefon numaraları İsmet Abacı’nın şirketi olan Dostlar Şirketi’nin merkezinin telefonları olarak internette kayıtlı görünüyordu.
İki, ALZA sigorta şirketinin Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre Bağcılar Sancaktepe Mahallesi Birlik Caddesi’nde bulunan merkezinin Avcılar Alataş İş Merkezi’ne taşındığı ilan edilmesine rağmen, sekreter, sigorta şirketin kuruluş adresinden telefonlara ALZA diye açması beni şaşkınlığa uğratıyordu.

Polat’ın sekreteri ALZA diye telefonları açıyor
Zafer Polat ile konuştuğumda ise ALZA ile bir ilişkisinin kalmadığını söylerken, sekreterinin tarafıma verdiği yanıtı kendisine ifade ederek; Dostlar Tekstil İsmet Abacı ile ALZA Şirketi’nin alakasının ne olduğunu ve telefon numarasının aynı olmasının nedenini sorduğumda ise daha da şaşırtıcı bir yanıt alıyordum: “İsmet Abacı ile şirketimizin bir ilişkisi yok. ALZA’yı Alican Abacı’ya sattım, ilişkim kalmadı. Yeni bir telefon numarası isterken PTT’den rastlantıyla İsmet Abacı’nın telefonları tarafımıza verilmiş olabilir.”
****
Düşünün Avcılar belediyesinde meclis üyesi olan Zafer Polat, seçilmeden önce Alican Abacı ile bir şirket kuruyor. Bu şirket belediyeden ihale, iş alıyor. Yetmez, Polat’ın devir ettiği Abacı belediye Özel Kalem Müdürlüğü’nde çalışıyor. Çalıştığı dönemde belediyeden alınan işlerin belgeleri ortalıkta dolaşıyor. Yetmez belediyede çalışmaya başladıktan sonra Alican Abacı, Zafer Poyraz’dan devir aldığı hisseleri 16 ay sonra Tülay Köse Poyraz’a devrediyor.
Zafer Polat ne diyor? “Ben şirketi Alican Abacı’ya sattım.”
Belgeler ne diyor? Alican Abacı da şirketi Zafer’in eşi Tülay’a satmış.
Medeni kanun ne diyor? Evlindekten sonra edinilen mallar ortaktır.
Yani Zafer Poyraz halen şirketin ortağı.

Yasalar ne diyor?
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28. maddesi çok açık: Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.
2886 sayılı İhale Kanun kapsamında ise kamu kurumlarında kimlerin ihaleye katılamayacağı açık seçik belirtiliyor. Belediye meclis üyesi olarak denetlemekle yükümlü olduğu kurumun ve komisyonlarda görevi olmasından dolayı ihaleye katılamayacağı yetmez eşleri, ikinci dahil kan ve sıhri hısımları ve de ortaklarının ihalelere katılamayacağı görülüyor.
Yapılırsa ne olur? Üç yıla kadar hapis cezası alması ve meclis üyeliğinin düşmesi gündeme gelir.
****
Gazetenin merkezinde ne zaman Avcılar Belediyesi ile ilgili bir haber gündeme gelse herkese artık gına geliyor. Biz Avcılar’ı yazmaktan bıktık, onlar ise yaptıkları adrese teslim ihalelerle, kurulan şirketlerin ortaklıkları ile gündeme gelmekten bıkmadılar.
Görülen o ki, Avcılar’ı üç yıl boyunca yazmaya devam edeceğiz.
Bugünden sonra elimizde bulunan Avcılarla ilgili haberleri paylaşmayacağız. Biraz ara vereceğiz. Sonrasında daha bomba gibi haberlerimizi okumaya devam edeceksiniz.

Son söz: 
Köşe yazılarımız ve yaptığımız haberler sonrasında Özel Kalem Müdürlüğü’nde görev yapan Alican Abacı iddialara göre neden apar topar, Ankara’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın yanında görev yapmaya gönderildi?
Pİki yıldır yazdığımız adrese teslim yapılan Çöp İhalesi’nin 116 milyonluk bedeli nasıl 180 milyon liraya çıkarıldı?
PTomurcuk Şirketi ile Avcılar Belediyesi yetkililerin arasında hangi ilişki var?
PAvcılar ilçesi sınarları içersinde bulunan büyük işletmeler; çöplerini aldırma karşılığında aldığı kontürleri kullanmayıp çöplerini nasıl aldırıyorlar? Hatta hiç kontür almayıp çöplerini nasıl aldırıyorlar ve belediye nasıl zarara uğratılıyor?
PGençlik piknikleri, kadir gecesi organizyonları, araç kiralama, piknikle vs ilgili haberlerimizi bekleyin.

Paylaş
Etiketler: Yerel Siyaset
Önceki Yazı

Küçük Çocuklar Ne Kadar Diş Macunu Kullanmalı?

Sonraki Yazı

Ramazanda Davet Yarışı

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Ramazanda Davet Yarışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap