Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cumartesi, Aralık 6, 2025
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ahmet SARGIN

Kayseri-Pınarbaşı Halk Âşıkları Şöleni Muhteşemdi

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN
11 Ocak 2016
Ahmet SARGIN
0
402
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Kayseri  Valiliği, Pınarbaşı Belediyesi ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni muhteşemdi. Şölene  Yozgat’tan bizler  de katıldık. Renkli ve coşkulu geçen gecenin  ev sahipliğini Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş yaptı. 2 gün boyunca devam eden Halk Ozanları Şölenine Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, İran ve Yunanistan dan  gelenlerin yanı sıra  geceye Türkiye’nin değişik illerinden toplam 59 âşık, ozan ve şair katılarak şölenin renkli geçmesine vesile oldular.

Kayseri  Valiliğinin desteklediği 3. Halk Ozanlar Şölenin organizesini yapan Kayseri Halk Ozanlar Kültür Derneği Yöneticileri: Başkan Turgut Aydın, Başkan Yardımcısı Nusrettin  Memiş,  Sekreter Duran Aydın, Mali Sekreter Galip Güler ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bozbıyık’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca şölen boyunca kahrımızı çeken Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Dursun Ataş Beyefendiye şükranlarımızı sunuyoruz.

Davetimizi aldıktan sonra sabahın erken saatlerinde Kayseri yolculuğuna çıktık. Sorgunlu Şair kardeşim Hüseyin Adak’la birlikte vardık Kayseri’ye. Otogarda çeşitli bölgelerden gelen aşık, ozan ve şairlerle buluşup  kucaklaştık, kaynaştık. Hep birlikte Pınarbaşı otobüsünde birleşip şölenin yapılacağı istikamete doğru yola çıktık.

Bizleri Pınarbaşı Öğretmenevinde Belediye Başkanı Sayın Dursun Ataş ve ekibi karşıladı. Güler yüzlü tavırları sıcacık dostlukları ve özel ilgileri sebebiyle hepimizin gönlünü kazandılar. Aşık ve Ozanların  ilk buluşması sayılabilecek Pınarbaşı Öğretmen evindeki atışmalar ve muhabbet gecenin de güzel ve muhteşem geçeceğinin işaretiydi.

Gerçekten de öyle oldu. Geceye Pınarbaşı halkının ilgisi yoğundu. Pınarbaşı Kaymakamı, Belediye başkanı, Emniyet Müdürü ,  daire amir ve yöneticileri ön  koltukları doldurmuşlar halk da Belediye Düğün solundaki yerini çoktan almıştı. Gece büyük bir coşku ve alkış tufanıyla başladı. Aşıklar, ozanlar atışmalarla,  şairler  de şiirleriyle  gecenin güzel ve renkli geçmesini sağladılar. İran dan, Azerbaycan dan, Kırgızistan dan gelen aşıklar büyük alkış topladılar. Halk Âşıklarının atışmaları geceye renk kattı.

Programın başarılı sunucuları Şair Safiye Samyeli ve Şair Yazar Usta sunucu Rifat Çakır gecenin en renkli  simaları arasında yer aldılar. Özellikle Rifat Çakır’ın  usta sunumu herkesten büyük beğeni topladı. Söze ve saza doyan Pınarbaşı halkı programı sonuna kadar takip edip salondan bir saniye bile ayrılmadı. Programın sonunda sahne alan Rahmetli Aşık İmami’ nin oğlu Ertuğrul  İmami söylediği muhteşem parçalarla halkı coşturdu.

Kayseri de muhteşem iki gün geçirdik; dostlarımızla ve arkadaşlarımızla kaynaşıp unutulmaz anlar yaşadık. Özellikle Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Dursun Ataş ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Sayın Turgut Aydın’a canı gönülden teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Unutulmaz bir programdı ve muhteşem bir organizasyondu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kayseri Halk Ozanlar şöleninde güzel dostluklar da edindik. Özellikle Rifat Çakır’a, Murat Duman’a, Hasan Akar’a, Talip Kazgı’ya, Dost Cemali kardeşime, İbrahim Düver’e, Şehmus Çiçek’e …teşekkür ediyor dostluklarının  baki kalmasını diliyoruz.

Bizleri muhteşem bir organizasyonda bir araya getiren Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Yöneticilerine, Başkan Turgut Aydın ve ekibine Kayseri Valililiğine, Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Dursun Ataş’a’ teşekkür  ediyor  şükranlarımızı sunuyoruz. Emeklerine, yüreklerine ve alın terlerine sağlık …Sağ olasınız, var olasınız…   Kültür dostluğunda kalasınız.

Paylaş
Etiketler: gündemkültürsanat
Önceki Yazı

Yatırıma Paydos

Sonraki Yazı

Ünye Ne İstiyor?

Ahmet SARGIN

Ahmet SARGIN

İlişkili Yazılar

Yozgat Sevdalısı Bir Hemşehrimiz Mustafa Erkılıç 
Ahmet SARGIN

Yozgat Sevdalısı Bir Hemşehrimiz Mustafa Erkılıç 

02 Aralık 2025
5k
Onlar Avrupa’daki Türklerin Sesi
Ahmet SARGIN

Okul Yolunda Bir Canavar Gördüm?

12 Kasım 2025
5k
Onlar Avrupa’daki Türklerin Sesi
Ahmet SARGIN

Devletin Sağlam Kaleleri Yıkılıyor?

10 Kasım 2025
5k
Güler Yüz Gülleri Açmış Bahçe Gibidir
Ahmet SARGIN

Güler Yüz Gülleri Açmış Bahçe Gibidir

04 Kasım 2025
5k
Sonraki Yazı

Ünye Ne İstiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020
Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti

21 Eylül 2022

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Bebeğim

Bebeğim

06 Aralık 2025
Güvenlik Görevlisi

Güvenlik Görevlisi

06 Aralık 2025
Aklımda Bir Ses Var

Aklımda Bir Ses Var

06 Aralık 2025
Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

Türkiye’nin Ortak Geleceği: Birlik, Kimlik ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Kapsamlı Bir Düşünüş

05 Aralık 2025
Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

Nasıl Bir Toplum Olduk. Birinin Ak Dediğine Diğeri Kara Diyor

05 Aralık 2025
Ve Bilirsin

Ve Bilirsin

05 Aralık 2025

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap