Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Cuma, Ocak 30, 2026
  • Giriş Yap
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal | Turkiye Interaktif Kose Yazarı Gazetesi
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Anasayfa Yazarlar Ali TARAKÇI

17 Aralık Milli İradeye Darbe Girişimidir

Ali TARAKÇI Yazar Ali TARAKÇI
13 Ocak 2014
Ali TARAKÇI
0
401
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

17 Aralık operasyonu Türkiye’nin turnosol kağıdıdır.   Türkiye Cumhuriyeti’nin yolsuzluk cumhuriyeti olduğunu gösteren önemli tarihi dönemeçtir.
Milli iradenin yetkisini almadan devleti yönetmeye çalışmanın, ha askeri vesayet ha cematçi vesayet fark etmediğini gördük.

Milli iradenin yetkisini bile alsanız devlet olamayacağınızı askerler darbelerle, darbe girişimleriyle, özel operasyonlarla, yargısız infazlarla gözümüzün içine sokarlardı ve biz bunu normal zannederdik. Hala birilerini bunu normal zannederek konuşmaya devam ediyorlar.
Ve 11 yıldır devletin sahibi olduğunu, diktatör olduğu, tek adam olduğu iddia edilen Başbakan Erdoğan’ın aslında bunlar olmadığı açık seçik ortaya çıktı. Sözde diktatöre kendi emniyeti, polisi operosyan çekti. Yargıyı kontrol eden adam yargıdan dayak yedi… Sahi Başbakan Erdoğan için diktatör diyener utandı mı?
Düne kadar cemaat için demediklerini bırakmayanlar, cemaatin polisini, yargısını AK Parti düşmanlığından, Erdoğan nefretinden dolayı demokrasi kahramanı ilan eder duruma geldiler.

****
Ve düne kadar sadece hizmet gönüllüleri olduğu iddia edilen cemaatin ise açık açık devlet içersinde devlet değil ama çok büyük bir güç olduğu ortaya çıktı.
Ve en önemlisi yapılan küçük büyük tüm opersayonların mutlaka Fettullah Gülen’in bilgisi dahilinde olduğu açık açık ortaya serildi.
****
Operasyon sonrası, AK Parti’nin yolsuzluk yaptığını, bunun belgelendiğini düşünenlerin, yolsuzluklara hiç bulaşmamış gibi aklanma süreci oldu.
Tüm yolsuzluklar sanki AK Parti ile beraber başlamış, AK Parti ile bitecekmiş gibi bir algılama yaratılmaktadır.
****
Yolsuzluklarıda, karşı operasyonları da önleyecek olan daha çok demokrasidir
Türkiye’de ve dünyada yolsuzlukların en az olacağı, şeffaflaşmanın gerçekleşeceğiz, hukuk devletinin egemen olacağı sistemin adı demokrasidir.
17 Aralık operasyonu hem yapanlar hem de yapılanlar açısından, bundan kendisine pay çıkarmaya çalışanlar içinde ‘acil demokrasi’ talebinin, demokratik bir Türkiye talebinin neden önemli olduğunu açık açık ortaya koymaktadır.
****
Yolsuzluk operasyonlarına, karşı operasyonlarına karşı acil, tam demokrasi talebini yukarıya çıkarmanın, AK Parti’yi ise vesayet rejiminin temsilcileriyle koolisyan kurmaya değil, demokrasiyi, AB kriterlerini öne çıkarmanın gerekli olduğuna ikna etmek ve tüm eksikliklerine rağmen hala AK Parti’ye destek vermek gerekiyor.

****
Türkiye’de ne zaman Kürt sorunu çözülmeye çalışılsa, çözmeye çalışanların başına büyük belalar geliyor.
Ne zaman Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşsa büyük operasyonlar çekiliyor.
Ne zaman Türkiye büyümek yolunda emin adımlarla yürümeye değil koşmaya başlasa başına büyük belalar geliyor.
****
Operasyonun ana dersi: Türkiye’de milli iradeyle hükümet olmuş olanlar, devletin gücünü millet dışı güçlerle paylaşmamaları gerektiğini, millete karşı hesap vermeyi, şeffaf olmayı, hukuk ve demokratik bir devlet inşa etmenin esas işlevleri olduğunu anlamaları gerekiyor.

****
Ben çok uzun süredir, görsel ve yazılı
medyada bir şeyin altını özenle çiziyorum.
Ne zaman Türkiye’de belalar büyüse, operasyonlar açık kapalı yapılmaya başlansa ve Başbakan’ın dili kibirleşmeye başladığında, sertleştiğinde çözüme en yakın anlar olduğunu anlatıyor ve yazıyorum. Onun içindir ki, Türkiye yeni yola girecektir, bu yolun adı daha çok demokrasidir.

17 Aralık hayırlara vesile olacaktır!

17 Aralık operasyonu Türkiye için hayırlı bir süreci başlatmıştır. Yaşanılanlar;
1- Cemaatlerin kendi alanlarına çekilmesi gerektiğini, devleti yönetmeye ancak milletten yetki almışların işi olduğunun açık seçik bir kez daha ortaya çıkmasına neden olmuştur.
2- Devletin en güçlü isimlerinin bile hukuk egemen değilse, demokrasi işler değilse başına her türlü açık kapalı operayonların yapılabileceğini göstermiştir.
3- Kürt sorunu çözülmeden, barış devam etmeden Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti ile buluşamayacağını, uluslararası açık operasyonların hedefi olduğunu gözler önüne sermiştir.
4- Ekonomik hangi başarıyı elde ederseniz edin, bu süreci demokrasi ile taçlandırmayıp; demokratikleşmeden geri adım atıp, süreci savsaklamaya başladığınız anda açık hedef olacağınızı açık seçik ortaya koymuştur.
5- “Faiz lobisi yok bilmem ne lobisi” diyerek geçmiş vesayet rejiminin kullandığı olmayan düşmanlar yaratmaya çalışıp iç siyasete oynadığınızda küresel dünyanın bir aktörü olamayacağınız ortaya çıkmıştır.
6- Vesayet rejimini gerillettikten sonra, eski rejimin ekonomik merkezleri ile büyük ittifaklar kurulmadan, küresel dünya ile büyük ittifaklar kurulamayacağını ve yolunuza yürüyemeyeceğiniz ortaya çıkmıştır.
——————————————————————–
Son bir yıldır yatak
odalarına bile girildi mi?

İki güç gündür gündeme getirdiğim bir iddiayı kamuoyu ile ilk kez paylaşacağım.
Son bir yıldır, emniyet Türkiye genelinde kimlere yakın koruma verdi.
AK Partili il ve ilçe başkanları, belediye başkanların yakın korumalığını kimler yapıyor?
Neden son bir yıldır özellikle iktidar partisinin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları (tabi ki, muhalefet belediye başkanları da dahil) yakın korumalar tarafından adım adım izlenerek fişlenmiş olabilirler mi?
17 Aralık operasyonu karşılıklı olarak devam ederken, acaba masa arkasında son bir yıldır yakın korumalardan dolayı AK Parti iktidarının il, ilçe ve belediye başkanlarıya ilgili hangi dosyalar hazırlandı?
Acaba diyorum yatak odaları da dahil nerelere kadar izlenildi?
Şayet böyle birşey yapıldıysa, yapanlar masanın arkasında ne kadar güçlü?
****
17 Aralık sürecinde AK Parti üzerinden ‘yolsuzluk’ diyerek demokrasi sürecini unutanlara, demokrasiden hiç bahsetmeyenlere, yolsuzlukların AK Parti ile başladığını zannedenlere söylenmesi gereken şudur: Daha çok demokrasi için kimlerle yan yana duracaksınız? Ergenekon davalarını düzmece, balyoz davası gibi darbe girişim davalarını düzmece zannedenlerle, darbe hukukçuları ve darbecilerler mi yan yana duracaksınız? Kürt sorununda radikal olan, barışın ancak PKK’nın ezilerek yok edilerek olabileceğine inanın cemaat gibi düşünenlerle mi yan yana durarak Türkiye’yi demokratikleştireceksiniz? Türkiye’yi büyüteceksiniz?
AB kriterlerine karşı olanlarla, AB denildiğinde tüyleri diken diken olanlarla yan yana yürüyerek, durarak mı yolsuzluk üreten sistemi demokratik bir sisteme dönüştereceksiniz?

Son söz: Sahi birileri milli iradenin temsilcisi olanlardan neden bu kadar tiksiniyorlar?
Vesayet rejiminin artıklarıyla aynı saflarda bulunmaktan hiç rahatsızlık duymuyorlar mı?

Paylaş
Etiketler: 17 Aralık OperasyonudarbeDarbe GirişimiGirişimoperasyonlarıyolsuzlukYolsuzluk operasyonları
Önceki Yazı

Grip İlaçları İyi ki Bulunmuyor

Sonraki Yazı

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Ali TARAKÇI

Ali TARAKÇI

Fast loans with monthly payments near me

İlişkili Yazılar

Ali TARAKÇI

ZEVZEK’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

14 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

“Ya Hep Beraber, ya Hiçbirimiz…”

13 Mayıs 2021
5k
Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!
Ali TARAKÇI

Zevzek’in Asıl Amacı Montrö Değilmiş!

06 Mayıs 2021
5k
Ali TARAKÇI

Twitter Vekillik Düşürdü!

24 Mart 2021
5k
Sonraki Yazı

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son
Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

24 Ocak 2016

Yok Saymak

28 Mart 2020

Yıldızname Baktırmak Günah mı…Günah…

09 Haziran 2022

Keltepen’in Taşları /Şu Akkuşun Gürgenleri

18 Nisan 2020

Düz Dara Yâr Düz Dara

23 Mayıs 2020

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39
Suskun Ve Sessiz

Kürsüde Az Ses, Çok Mana

30 Ocak 2026
Toplumsal Cinsel Problem

Toplumsal Cinsel Problem

30 Ocak 2026
Vatandaşın Alım Gücü Azaldı

Türkiye Yüzyılı

30 Ocak 2026
Ailenin Dönüşümü

Ailenin Dönüşümü

30 Ocak 2026
Gece Aforizmaları (l)

İstanbul Üçlemesi Dolmabahçe Sarayında

30 Ocak 2026
Gurbete Arzuhâl

Gurbete Arzuhâl

30 Ocak 2026

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Akademisi | Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi
Urban Academy | Journal of Urban Culture and Management

Ayın Kitabı

Yazarımız, Sedayi ALTUN’dan,

“Bir Eğitim Yolcusu” adlı güzel bir eser. Yazarımızın eseri, yine bir yazarımız ve Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyemizin sahibi olduğu Ateş Yayınlarından çıkmıştır. Kendilerini kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Spor

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Şiir

Künye

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Girişi

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

E-Posta

Üye Ol

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU

 INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

© ICAM Publishing

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun?

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap