Yazar Portal
Perşembe, Nisan 15, 2021
  • Giriş Yap
  • Kayıt ol
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
İletişim
Yazar Portal
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Yazar Portal
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör

Türkiye’de Gençlere Yönelik Yaklaşımlar

Hacer ATEŞ Yazar Hacer ATEŞ
08 Ağustos 2010
Genel
0
400
Paylaşma
5k
Görüntülenme
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Akıl ve sağduyusu yüksek olan genç bir topluma sahibiz, üstelik beceri ve geliştirme imkanlarımız da ileri safhadadır. Yükselen bir değerimiz var ve istediklerimiz geleceğe yöneliktir her zaman. Ülkemizde üzerinde durulan ve en önemli konulardan bir tanesi de, gençlerin eğitim durumu ve siyasi olaylarda aldıkları rolleridir. Bilindiği üzere genç bir yapıya sahibiz ve atılımlarımız hep bu yönde olmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun kendi değerlerimizin her daim farkında olmuşuzdur. Oluşan her türlü olumsuz etkinin üzerine inşa etmeye çalıştığımız beyaz dünyayı tanıtmaya çalışıyoruz, kendi neslimize ve bunu ileri nesile de aktarmak için çabalıyoruz. Şartların neyi uygun gerektirdiğinden çok güzel bir gelecek oluşturmak için bir mücadele vermek zorundayız. Ülkede oluşturulmaya çalışılan kaoslar engel oluştursa da, yılmadan geleceğimize doğruyu aktarmak görevimizdir.

Her yolun sonunda bir ayrılık olması gerekmez. Bu toplum yüzyıllardır medeniyet ülkesi olarak bilindi ve öyle de zaten. Lakin bunu bozmaya çalışmak ve gençlerimizi kötüye yöneltmek hiç kimsenin hakkı değildir. Uyumayan bir toplumuz ve insanları aldatmamak gerekir. Her yöneliş gençlere bir hitap oluşturur oldu, ne yazık ki son dönemlerde bu dozunu iyice arttırdı.

İnsanların en büyük hataları herkesi kendilerine uydurması oluyor. Daha doğrusu uydurma çabalarının sonucunda bir hata deposu oluşturmaları. Küçük yaştan itibaren beyinleri empoze edilmeye mahkum bırakılan gençlerin, istekleri aslen neydi bu hayattan hiç düşündünüz mü? Gerek eğitim açısından, gerek sağlık açısından, gerekse toplum düzeni açısından verilen ne oldu? Değişim elbette ki ileri safhalara yükseldi ve güzel yönleri çok lakin, bu kez de yeni neslin kandırılmaya çalışılmasıyla istenilenin yani ülkeyi yok etme planının işlemesine olanak sunanların ileriyi görme gibi bir dertleri yok diye düşünüyorum. Böyle olsaydı gelişmeyi tercih ederlerdi, gençleri kullanıp savaş açmayı değil.

Ülkenin her yanında, kocaman skandal yığını var ve hiç hoşa gitmeyen görüntüler konuluyor önümüze. Uyanın diyorum ey gençlik! Kendinizle oynamalarına müsaade etmeyin hiç kimsenin ve bırakın yaşadığınız toprağa ihanet etmeyi! Çok mu geliyor üzerinde yaşadığınız toprak ya da daha fazlasını mı istiyorsunuz ki böylesi komplolara kurban gidiyorsunuz? Henüz bu yaşta endişelenmem yersiz değildir, hiçbir zaman. Vatanımın üzerinde çirkin oyunlar oynanıyor ve gençler de başkahramanlar olarak yansıtılmaya çalışılıyor, bu biz değiliz!

Bu hayattan her şey istenir doğaldır ama vatanına ihanet edeceksin denildiğinde durup düşünmek gelmiyor mu aklınıza? Gerçi düşünmeye de gerek yok ki zaten vatanın ya nasıl satarsın ey gençlik söyle bana. Atalardan yadigar kalanlara saygı hiç mi kalmadı? Gelişim göster, başarı göster, onur tablosu oluştur ki örnek kal bu dünyaya. Bu vatanın gençleri kukla şekline getirilmeye çalışılıyor ama unuttukları şey; akan kanın deli kanı olduğudur. Türkiye, geçmişi şanlı, geleceği parlak bir ülkedir ve bu ülkeyi yükseltecek olan ileri neslin ta kendisidir. Hep düşündüğümüz bir şey vardır; gençlerin refahı ve huzuru, insanların refahı ve huzurudur. Şimdi yaptırılmaya çalışılanın tam tersine, gençlerin bu ülkedeki önemli yerini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Doğan her çocuğun parlak bir ışığı vardır bu hayatta, bulup gün yüzüne çıkarması gereken. Bembeyaz bir dünya vardır gençlere ayrılmış her yanı ve güzel bir gelecek.

Ülkemde, yaşadığım sürece, bu vatana hep sadık kalmaya devam edeceğim. Gençler, bu ülke çok evlat yetiştirdi, çok nesil gördü toprağına bu denli bağlı kalan. Vatan hepimizin ve birilerinin kumpaslarına maruz kalmaksızın sahip çıkalım, başkası olmadan. Bu atalarımızdan bizlere kalan mirastır.

Her ışığın sonunda verdiğimiz o güzel tebessümün hiç solmaması dileğiyle…

Genç nesilden sevgi ve saygılarla…

Etiketler: geçlerin sorunlarıgelecekgençlerülkemizde genç neslin yeri
Önceki Yazı

Rol Çal(ış)ması, Rol (Ç)atışması

Sonraki Yazı

Siz Ne Dersiniz?

Hacer ATEŞ

Hacer ATEŞ

İlişkili Yazılar

Bülent ESİNOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisini Kapatabilirler mi?

15 Nisan 2021
5k
Edebiyat & Sanat

Üslûb-u Beyân Aynıyla İnsan

15 Nisan 2021
5k
Ahmet SARGIN

Orucun Faydası ve Hikmetleri?

15 Nisan 2021
5k
Anı / Günce

Halilülasyon Günlükleri 4 – Dengeler Dengesizdir

15 Nisan 2021
5k
Sonraki Yazı

Siz Ne Dersiniz?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Köşe Yazarları

  • Trendler
  • Yorumlar
  • En son

Zevzeklik

11 Nisan 2021

Aşık Veysel ve Kara Toprak Türküsü Hikayesi

22 Mart 2019
Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

Ayak Tabanına Veya Göğüse Vicks Sürmenin Faydası Yok

03 Nisan 2021

Kötülük Neden Unutulmaz?

02 Nisan 2021
Kuru İftira  ”Çamur At İzi Kalsın”

Kuru İftira ”Çamur At İzi Kalsın”

30 Mart 2021
En Şanssız

En Şanssız

11 Nisan 2021

Tüketicilerin Süt Tozu Dilekçeleri!

97

Fethullah Gülen’e 19 Soru

72

Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın

70

İslâm Dışı Bir Uygulama: Çocuk Sünneti…

45

Gıda Mühendislerinin Petek Ataman’a Çağrısı

40

Şarkı Sözü Alan Var mı?

39

Cumhuriyet Halk Partisini Kapatabilirler mi?

15 Nisan 2021

Üslûb-u Beyân Aynıyla İnsan

15 Nisan 2021

Orucun Faydası ve Hikmetleri?

15 Nisan 2021

Halilülasyon Günlükleri 4 – Dengeler Dengesizdir

15 Nisan 2021

Evlere Hapsedilen Hayvanlar

15 Nisan 2021
Düşük Yağlı Diyet Testosteronu Azaltıyor

Düşük Yağlı Diyet Testosteronu Azaltıyor

15 Nisan 2021

Hoş Geldin Ramazan

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Sosyal Medya’da Biz

  • Facebook
  • İnstagram
  • Twitter

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

Kent Kültürü ve Yönetimi Dergisi

Ayın Kitabı

Ayın kitabı bölümünde yazarlarımızın kitaplarının yayınlanması için, her ay en az üç yazı yayınlamış ve yazılarının her birinin en az 50 tekil tıklama sayısına ulaşmış veya her bir yazısına en az 5 er portal üzerinde yorum almış olması gerekmektedir.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

YAZAR PORTAL

Yayın Referans Lisansı

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Bilim & Teknoloji

Eğitim & Kültür

Genel Eğitim

Kişisel Gelişim

Çocuk Gelişimi

Anı & Günce

Şiir

Kitap İncelemesi

Film & Sinema Eleştirisi

Gezi Yazısı

Öykü Tefrikaları

Roman Tefrikaları

Röportaj

Medya

Edebiyat & Sanat

Sağlık & Beslenme

Ekonomi & Finans

Siyaset & Politika

Genç Kalemler

Magazin

Spor

Köşe Yazarları

Yazar Müracatı

Yazar Olma Dilekçesi

Yayın İlkeleri

Yayın Grubumuz

Misyon

Logo

Reklam Tarifesi

Gizlilik Politikası

İletişim

BİLGİ, İLETİŞİM, SANAT ve MEDYA HİZMETLERİ YAYIN GRUBU | INFORMATION, COMMUNICATION, ART and MEDIA PUBLISHING GROUP

Gazetemiz www.yazarportal.com, (Yazarportal) basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir.
Yazıların tüm hukuksal hakları yazarlarına aittir. Yazarlarımızın izni olmaksızın, yazılar, hiç bir yerde kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.

Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • Ana Sayfa
  • Köşe Yazarları
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Yazar Müracaatı
  • Kurumsal
    • Misyon
    • Yayın Grubumuz
    • Logo
    • Reklam Tarifesi
  • Yazar Girişi
  • E-Posta

© 2008 - 2021 Yazar Portal | Türkiye Interaktif Köşe Yazarı Gazetesi

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenimi unuttun? Kayıt ol

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Tum alanlar zorunludur Giriş yap

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş yap