Köşe Yazarları

Köşe Yazarları

Sağlık Harcamalarının En Fazla Olduğu USA’ da Bebek Ölümleri Neden Çok Yüksek?

401
Paylaşma
5k
Görüntülenme

Health Affair isimli dergide yayınlanan bir araştırmada USA’ da bebek ölümlerinin OECD’ nin diğer zengin ülkelerine göre daha fazla olduğu bildirildi.Araştırma, 19 OECD ülkesi ile kıyaslandığında USA’ da bebeklerin gelişme geriliğinden ölme ihtimallerinin 3 misli, ani bebek ölümü kasa fişisendromundan ölme ihtimallerinin ise 2.3 misli yüksek olduğunu gösteriyor.

USA, diğer OECD ülkelerinde 1960’ dan beri görülen bebek ölümlerindeki azalmaya ayak uydurabilmiş olsaydı son 50 senede USA’ da 300 bin bebek ölmemiş olacaktı.

Araştırmacılardan Ashish Thakrar bu farkı “fakirlik oranlarının USA’ da diğer ülkelere göre daha fazla olması ve sosyal güvenlik ağının zayıflığına” bağlıyor.

2013’ de yayınlanan rapora göre, USA çocukların yüzde 20’ sini etkileyen prematüre doğum ve düşük doğum tartısı bakımından 35 ülke arasında ikinci sırada yer alıyor.

2013’ de National Academy of Medicine tarafından yayınlanan raporda USA’ nın sağlık bakımından diğer gelişmiş ülkelerden farkının riskli sağlık davranışları ve parçalı sağlık sisteminden kaynaklandığı ileri sürülmüştü.

Thakrar, USA’ da çocuk ve bebek ölümlerinin daha fazla olmasını “önleyici tedbirlerin eksikliğine” bağlıyor ve ekliyor:

USA’ da sağlık harcamaları diğer ülkelere göre kişi başına daha yüksek olmakla beraber harcamalar hastalıkların önlenmesine değil daha ziyade hastalıkların tedavisine gidiyor”.

Gelelim neticeye

Amerika’ ya da akıl verecek hâlim yok, çuvalla para harcayıp da bebeklerinin sağlığını neden koruyamadıklarını kendileri düşünsün, bulsun.

Ben buna sadece “parasıyla rezil olmak” derim, başka söz söylemem.

Kaynak: http://time.com/5090112/infant-mortality-rate-usa/

Paylaş

İlişkili Yazılar

Sonraki Yazı

Köşe Yazarları

Türkiye Deprem Haritası

 

Ayın Sözü

Lütfen Duyarlı Olalım!

de, da vb. bağlaçlar ayrı yazılır.

Cümle bitişinde noktalama yapılır. Boşluk bırakılır, yeni cümleye büyük harfle başlanır.

Dilimiz kadar, edebiyatımıza da özen gösterelim.

Arşiv

Sosyal Medya’da Biz

Entelektüel Künyemiz!

Online Bilgi İletişim, Sanat ve Medya Hizmetleri, (ICAM | Information, Communication, Art and Media Network) Bilgiağı Yayın Grubu bileşeni YAZAR PORTAL, her gün yenilenen güncel yayınıyla birbirinden değerli köşe yazarlarının özgün makalelerini Türk ve dünya kültür mirasına sunmaktan gurur duyar.

Yazar Portal, günlük, çevrimiçi (interaktif) Köşe Yazarı Gazetesi, basın meslek ilkelerini ve genel yayın etik ilkelerini kabul eder.

Yayın Kurulu

Kent Akademisi Dergisi

 

Ayın Kitabı

Yazarlarımızdan, Nevin KILIÇ’ın,

Katilini Doğuran Aşklar söz akıntısını öz akıntısı haliyle şiire yansıtan güzel bir eser. Yazarımızı eserinden dolayı kutluyoruz.

Gazetemiz TİGAD Üyesidir

YAZAR PORTAL

JENAS

Journal of Environmental and Natural Search

Yayın Referans Lisansı

Yeniden Hoşgeldin

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formları doldurun

Parolanızı alın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.